Dagboka mandag 14. desember 2020

Damene tok en historisk The Double, og Vålerenga Herrer skal til Europa. Men hvordan kan Toppseriens jury velge en annen «årets trener» enn Jack Majgaard Jensen? Tenk å hente frem denne vanvittige scoringen i en cupfinale 🔥 Fotballkunst fra Vålerengas Marie Dølvik Markussen 🙌 pic.twitter.com/bxnsjMynUH — Toppserien (@Kvinnefotball1) December 13, 2020 [poll id=»320″] 2-0 over … Fortsett å lese «Dagboka mandag 14. desember 2020»

Damene tok en historisk The Double, og Vålerenga Herrer skal til Europa. Men hvordan kan Toppseriens jury velge en annen «årets trener» enn Jack Majgaard Jensen?

[poll id=»320″]

2-0 over LSK Kvinner er deilig revansje etter fjorårets tap – og ikke minst at det var vi som brøt Setskog/Høland/Team Strømmen/LSK Kvinners seks strake seriegull (og fem The Double). En æra i norsk kvinnefotball er nå over, og vi står foran en ny storhetsperiode med Vålerenga på topp.

Jack Majgaard Jensen.

Men alle setter ikke like stor pris på det Jack Majgaard Jensen har fått til i sin første sesong i Vålerenga. Sindre Vian, skribent for Toppfotball Kvinner, Carina Olset, NRK, Terje Alstad, sportsdatasjef i NTB og Carl-Erik Torp, NRK, sitter alle i en jury som har plukket ut nominerte og de ulike vinnerne av priser. De har åpenbart lagt vekt på hvor på tabellen RBK var tippet før sesongstart, da de til slutt valgte Steinar Lein som «årets trener». Det er visst bedre å ta laget til andre plass.

«I tillegg til å ha underholdt publikum og ledet laget med en stødig hånd, har Steinar Lein holdt liv i gullkampen som levde helt til siste serierunde med et lag som var spådd til å havne midt på tabellen. Med en variert tropp med mange unge talenter har Rosenborg med sin attraktive angrepsfotball den tydeligste spillestilen i Toppserien.»

Vel, har egentlig RBK en mer tydelig spillestil enn Vålerenga, og er det mer attraktiv angrepsfotball enn oss? Hvordan da, egentlig? Vålerenga scoret 39 ganger, RBK 34.

Dette minner litt om da Kåre Ingebrigtsen to år på rad vant The Double i 2015 og 2016, og Bob Bradley ble årets trener i 2015 (bronse) og Lars Arne Nilsen i 2016 (sølv). Den gang var det ikke bare en jury som bestemte, men en jury, sosiale medier og kapteinene som stemte over prisen, og deres meninger ble vektet likt.

Nå er det altså fire personer som har pekt ut Rosenborgs trener, et lag som i sommer hentet hjem landslagsspillerne Lisa-Marie Karlseng Utland fra Reading og Kristine Minde fra Wolfsburg, som årets beste. Ja, ja.

Champions League

Nå er det klart at også returkampen mellom Brøndby og Vålerenga er stanset på grunn av koronasmitte i det danske laget. UEFA og Vålerenga ble orientert om situasjonen søndag, og i ettermiddag ble klubbene enige om å utsette begge kampene til februar.

Daglig leder Morten Grødahl skriver i en pressemelding:

– Det er til det beste for våre spilleres helse, da smittesituasjonen i troppen til Brøndby er som den er. Det hadde vært veldig kjedelig om spillerne skulle fått ødelagt jula på grunn av denne kampen. Da Brøndby heller ikke hadde hatt noen spillere tilgjengelig, så er dette den beste og egentlig eneste ansvarlige løsningen, skriver Morten Grødahl.

Dagboka synes det er veldig lett å være enig med Vålerengas daglige leder, og synes det er en klok avgjørelse. Er vi heldige (litt naiv nå) kan vi kanskje reise til København i februar og se Enga i Europa. Hjemmekampen mot Brøndby skal etter planen spilles 7. februar. 14. februar spilles bortekampen i København.

Samtidig er det pussig at UEFA kan skyve på disse kampene, men landskamper for menn, nei, de må gjennomføres uansett.

Vålerenga til Europa

Det er fortsatt teori som sier at Vålerenga KAN havne på femte plass i årets eliteserie, men den suppa er så tynn at dagboka nekter å akseptere den. Odd må vinne over Strømsgodset, Molde og Brann og i tillegg må vi tape mot Start, og de må trolig også vinne med mer enn ett mål i flere av kampene. Dette skjer ikke. Antagelig får Odd store problemer allerede mot Molde på onsdag. Dog er det sannsynlig at RBK vinner sin siste kamp og kan smette forbi oss.

Aperopet har en fin gjennomgang av mulige motstandere Europa i dag, og noen generelle betraktninger om denne nye turneringen. Dagboka er sjukt glade for fjerde plassen, og kan konstatere at der Ronny Deila burde tatt oss for en sesong eller to siden, der er vi nå. Bronsemedaljer er ikke så viktig, men det ER viktig å vinne over Start, og det er ER viktig å bli nummer tre i stedet for fire.

Dagsavisen skrev at fjerde plass gir 11.970.000 kroner, men tredje plass er langt mer lukrativt – den plasseringen gir 17.140.000 – altså over fem millioner kroner mer i kassen.

– Budsjettprosessen vil påvirkes av plasseringspengene. Det er stor forskjell på for eksempel tredje- og sjetteplass. Det handler jo om inntekter og utgifter. Jo større potten med plasseringspenger som kommer inn er, jo mer vil vi på sport kunne disponere i retning lønn og spillerkjøp, sa VIFs sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Playoff-finale på Intility

Intility 28.desember klokken 17.00. Da er det playoff-finale mellom Start (sannsynligvis) og Sogndal, Ranheim, Åsane eller Raufoss.

Ingen hockey på Jordal

Vålerenga i dag

Lille julaften har Vålerenga ferie fram til mandag 18. januar – da starter sesongoppkjøringen. Du kan jo bruke resten av kvelden på å fundere: Hvor ville du reist i ferien? Blir det to uker på Granka og 10 dager i karantene når du kommer hjem?

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar