Vålerenga har alt i egne hender!

Vi må vinne mot Start 22. desember for å være sikker på bronsemedalje, men allerede søndag kan Rosenborg tape borte mot Molde, og da er de fire poeng bak oss med en kamp igjen. Viking – Vålerenga 2-2 (0-1). Mål: 0-1 Aron Dønnum (45), 0-2 Dønnum (49), 1-2 Veton Berisha (81), 2-2 Zymer Bytyqi (88). … Fortsett å lese «Vålerenga har alt i egne hender!»

Vi må vinne mot Start 22. desember for å være sikker på bronsemedalje, men allerede søndag kan Rosenborg tape borte mot Molde, og da er de fire poeng bak oss med en kamp igjen.

Viking – Vålerenga 2-2 (0-1). Mål: 0-1 Aron Dønnum (45), 0-2 Dønnum (49), 1-2 Veton Berisha (81), 2-2 Zymer Bytyqi (88). Dommer: Rohit Saggi, Drafn. Gult kort: Veton Berisha, Viking. Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Felix Myhre – Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, Herolind Shala – Aron Dønnum, Matthías Vilhjálmsson (Vidar Örn Kjartansson fra 78.), Osame Sahraoui (Odin Thiago Holm fra 82.).
1
Bodø/Glimt 29 25 3 1 100 – 32 78
2
Molde 27 18 2 7 67 – 32 56
3
Vålerenga 29 14 10 5 47 – 33 52
4
Rosenborg 28 14 6 8 47 – 34 48
5
Kristiansund 28 12 11 5 54 – 40 47
6
Viking 29 12 8 9 54 – 49 44
7
Odd 26 13 3 10 48 – 41 42
13
Strømsgodset 28 6 10 12 38 – 52 28
14
Start 29 6 9 14 33 – 52 27
15
Mjøndalen 29 7 3 19 23 – 45 24
Alt så jævla digg ut ti minutter før slutt mot Viking. Dønnumx2 og 2-0-ledelse. Men så rakna det. Det hadde vært ufortjent, men vi kunne lett tapt denne kampen – likevel sitter vi igjen med ett utrolig viktig poeng.
[poll id=»318″]

Som Vålerenga-supporter har du opp gjennom kjent på mange skuffelser, men denne skuffelsen er tross alt ikke den verste. Ja, dritkjipt å miste to poeng i en kamp vi egentlig har veldig god kontroll på – dog har vi fortsatt alt i egne hender. Seier mot Start og bronsemedaljene er våre.

Det er sjelden du ser et klarere lys i tunnelen etter å ha opplevd en så gigantisk nedtur med Vålerenga. VPN har egentlig lyst til å gi deng til gutta fordi de mista det på slutten, likevel vil vi bare gi dem kjærlighet. Ja, det var for dårlig i sluttminuttene og de to gållene vi ga bort er selvsagt under enhver kritikk. Men vi er enig med Fagermo: Da vi hadde krefter igjen, var vi det beste laget. De mista fokus og hang i tauene uten krefter igjen.

– Det var et veldig, veldig viktig poeng. Vi er dessverre kjørt når det er 20 minutter igjen. Vi spilte kamp for ikke så lenge siden mot Rosenborg på mandag. Viking har hvilt siden søndag, og hvilt halve laget mot Sandefjord og har friske bein. Derfor kommer de inn i kampen igjen siste 20 minuttene, og det fryktet jeg, sa Fagermo til Eurosport.

Med kamper søndag – onsdag – mandag – torsdag betyr det fire kamper på 12 dager. Nå skal både Viking og Vålerenga ha spillefri i 12 dager. Var det virkelig nødvendig at begge lagene måtte spille denne kampen i dag? Ja, ja, kan ikke skylde på andre enn oss sjæl, men vi gjør oss våre tanker om NFF og hvordan de velger å sette opp de siste rundene av serien.

Scoringene

Aron Dønnum ble spilt nydelig fri av Matthias og alene med keeper setter han den iskaldt (med høyre bein) mellom beina på keeper. Nydelig spill. Her skal Henrik Bjørdal også ha ros for fremspillet til Matthias.

2-0 kom ikke så lenge etter sidebytte. Henrik Bjørdal spilte fram Dønnum på kant, og mot en ryggende, tafatt forsvarer får Dønnum både tid og plass til å hamre den inn i det lengste hjørnet. Favoritthjørnet.

Deretter parkerte vi bussen og lot Viking trille ball uten å skape noe inntil det var 20 minutter igjen. Plutselig ble vi løpende etter, var litt ute av posisjonene og ikke like tighte i vår defensive 4-5-1-formasjon. Fra å ligge trygt, godt og smilende i sofaen måtte vi rette oss opp, og plutselig ble vi bare ventende på det som måtte komme. Dessverre. All ære til Viking som kjempet hjem ett poeng, og stor takk til gutta for det ene poenget.

Hva skjer nå?

Vinner vi mot Start er tredje plassen vår. Det er det enkleste, og vi får 55 poeng. Rosenborg må vinne sine to siste kamper mot Molde og Sandefjord, og får da 54 poeng. Kristiansund må vinne sine to siste kamper mot Stabæk og Haugesund, og får da 53 poeng. Odd må vinne sine fire siste kamper mot Sandefjord, Molde, Strømsgodset og Brann, og får da 54 poeng. Det er helt klart mange kamper som må bikke riktig/gal vei for at det ikke skal bli Europa på oss.

[poll id=»319″]

Europa Conference League

Dersom vi blir nummer tre eller fire, blir det Europa. Eller i alle fall kvalik. Og kommer vi oss gjennom kvaliken, kan vi havne i gruppespillet på nyskapningen Europa Conference League. Det er nivået under Europa League – altså nivå tre. Der blir det åtte grupper med fire lag i hver gruppe, og deretter kvartfinale, semifinale osv. Det skal spilles 141 kamper over 15 uker, og vinneren av hele Conference League får spille Europa League.

Virker det komplisert? Ja, det er det. Den nye strukturen for UEFAs klubbkonkurranser sørger for at minst 34 land er representert i en eller flere europeiske fotballkonkurranser. Kampene spilles torsdager.

Det viktigste er uansett: Vi har heng på Europa selv om det bare ble ett poeng i dag, og Vålerenga nekter å tape. 10 kamper på rad nå uten tap i serien.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar