Nytt, viktig poeng til Vålerenga

Vålerenga ville ha tre poeng, men fikk bare ett. Vi ga dessverre bort initiativet i kampen etter pause og kom aldri ordentlig tilbake. Stabæk – Vålerenga 1-1 (0-1). 0-1 Vidar Örn Kjartansson (9), 1-1 en svensk leiesoldat (65). Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad. Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal, Ivan … Fortsett å lese «Nytt, viktig poeng til Vålerenga»

Vålerenga ville ha tre poeng, men fikk bare ett. Vi ga dessverre bort initiativet i kampen etter pause og kom aldri ordentlig tilbake.

Stabæk – Vålerenga 1-1 (0-1). 0-1 Vidar Örn Kjartansson (9), 1-1 en svensk leiesoldat (65). Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.

Vålerenga (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe (Felix Myhre fra 73.) – Matthías Vilhjálmsson (Herolind Shala fra 67.), Magnus Lekven, Henrik Bjørdal – Bård Finne (Odin Thiago Holm fra 81.), Vidar Örn Kjartansson, Osame Sahraoui.

[poll id=»310″]

Det betyr at Rosenborg med seier i sin hengekamp, og Odd med seire i sine to hengekamper, begge kan ha 48 poeng etter 27 kamper, altså det samme som vi allerede har.

Det positive er uansett at med tre seriekamper igjen, ligger fortsatt alt i våre egne hender. Seier mot Rosenborg mandag kl 18 vil være et langt skritt mot medalje, men uavgjort kan faktisk også være et godt resultat. I det hele tatt betyr hvert eneste poeng masse.

Det var ganske rettferdig at det ble uavgjort. Stabæk hadde kanskje flest store sjanser, mens vi antagelig hadde den største. Kjipt å miste to poeng, men samtidig er det ikke krise å ta ett poeng. Dessuten viste Stabæk seg som et lag som ikke drøyde tiden med mange sympatiske, unge, lokale (fra Stor-Oslo) gutter – og med en suveren motor i Emil Bohinen på midtbanen. Han er god!

Første omgang

Vi startet kampen som det førende laget og spilte som et topp tre lag. Vi hadde full kontroll mot et lag som ligger trygt og kompakt bak når vi etablerer oss med ball i laget – omtrent som vi når Stabæk har ballen.

I det 9. minuttet åpnet Johan Lædre Bjørdal opp Stabæk-forsvaret med en perfekt langpasning bakfra. Matti vant duellen mot den ene stopperen, og nikket ballen perfekt ned til Ørn, som ristet av seg den andre av Stabæks stoppere. Og nok en gang brukte vår islandske ørn bare en touch på å sette ballen i mål. Deilig, deilig.

Vi fortsatte å dominere kampen også etter gållen – i hvert fall i ti minutter til. Da kom Stabæk etter hvert litt lenger frem på banen og skapte i alle fall en brukbar sjanse i det 21. minuttet, men Ivan ordnet opp og lagde corner.

Stabæk fikk hele åtte cornere i første omgang, uten at det reflekterte kampbildet særlig. En av dem var en ren gavepakke fra Klaesson, som uten press feilberegnet monumentalt, men vi holdt unna det som kom. For å være helt ærlig så hadde vel ikke Stabæk et skudd på mål før sidebytte.

En våt og tung gressmatte og to kompakte lag – dypt inne på egen banehalvdel i etablert forsvar – gjorde at fotballen neppe fikk nye venner på en sånn kveld. Men for oss som brenner for dette laget og denne klubben, var det drama i hver eneste kamp om ballen.

I pausen ble Fagermo intervjuet:

– Hva synes du?

– Helt ålreit.

– Noen endringer?

– Vi må vende spillet mer og ha større aggressivitet i forsvarsspillet.

Andre omgang

Henrik Bjørdal vant ballen på Stabæks banehalvdel i det 53. minuttet, og det kunne ha ført til noe, men etter det var det Stabæk for alle penga i et kvarters tid. Før utligningen noterte vi på klisjemessig vis «det ligger en Stabæk-scoring i lufta», og det gikk ikke lang tid før den lå der.

Plutselig tapte vi to dueller på rad, Oliver Valaker Edvardsen fikk lov til å gå i kroppen på Borch uten å være nær ballen, og vips kunne vår rekruttspiller i 2017 og 2018 spille fram en svenske på topp, som utlignet til 1-1.

Så tok Vålerenga etter hvert tak i kampen igjen – uten å dominere fullstendig. Vi klarte å skape trøkk, men ikke soleklare sjanser – samtidig levde vi litt farligere bak på banen.

Henrik Bjørdal banket ballen i krysstanga i det 82. minuttet, men nærmere kom vi aldri. Skuddet var fra over 20 meter og hadde vært en klassiker!

Denne referenten vekslet uansett mellom lettelse over ikke å få en gåll imot og skuffelse over at vi ikke klarte å gjøre 2-1. Det var en blytung gressbane, vi snakker fotball i Norge i desember og det er mange ville resultater i norsk fotball. Vi trengte poenget, men det er kjipt å ha tre uavgjortkamper på rad.

Dermed fikk vi ikke den luken vi hadde håpet på, og vi veit det kommer til å bli like tett og jevnt i de tre siste kampene. Rosenborg hjemme, Viking borte og Start hjemme – som i kveld klarte uavgjort mot Bodø/Glimt. Nei, dette lever til 22. desember – ja, kanskje helt til romjula med korona i lufta.

Det aller viktigste er: Vålerenga er fortsatt med!

 

 

Legg igjen en kommentar