Dagboka lørdag 5. desember 2020

Alt ligger til rette for en magisk Vålerenga-helg med seriegull til damene og seier mot Rosenborg mandag. Eneste skår i gleden er at kaptein Jonatan Tollås Nation kaller sin egen klubb respektløs. Det blir en historisk tett og jevn serieavslutning i Toppserien i morgen. Vi må bare vinne over Arna Bjørnar, og seriegullet er vårt. … Fortsett å lese «Dagboka lørdag 5. desember 2020»

Alt ligger til rette for en magisk Vålerenga-helg med seriegull til damene og seier mot Rosenborg mandag. Eneste skår i gleden er at kaptein Jonatan Tollås Nation kaller sin egen klubb respektløs.

Det blir en historisk tett og jevn serieavslutning i Toppserien i morgen. Vi må bare vinne over Arna Bjørnar, og seriegullet er vårt. Våre tre danske landslagsspillere er i koronakarantene, og bare tiden vil vise om det var lurt å si ja til å spille denne kampen uten dem. Hvis vi hadde et valg, da, og det må vi jo ha hatt.

[poll id=»311″]

Jonatan Tollås Nation

Alle veit at Jonatan Tollås Nation, Magnus Lekven, Benjamin Stokke og Herolind Shala er på utgående kontrakter med Vålerenga. De har kontrakt ut 2020. Tollås er den eneste av dem som er tilbudt ny kontrakt, men bare ett år, og han er den eneste av dem som sutrer i avisa bare noe dager før den helt avgjørende kampen mot Rosenborg.

– Det å bli tilbudt ettårskontrakt når jeg er på toppen av karrieren i en alder av 30 år og kaptein, er veldig skuffende, og det synes jeg er respektløst av klubben, sier Jonatan Tollås Nation til VG.

Dagboka synes det er helt ok at Tollås er skuffa over klubben, men beklager, kaptein, denne skuffelsen må du klare å ta ut andre steder enn i media. Dette er uproft og umodent og hører faktisk ikke hjemme noen sted. Vi kan jo håpe at du bare følger rådene til en kynisk agent (hei Jim Solbakken), men du er uansett voksen nok til å kunne dette spillet.

Dagboka skjønner skuffelsen, og denne dagbokisten mener til og med at klubben trygt kunne ha tilbudt deg to år, men du burde holdt kjeft uansett.

Samtidig har vi sans for hvordan klubben argumenterer og tenker. Ivan er på kontrakt til 1. august 2022 og Johan Lædre Bjørdal (som blir 35 neste år) er på kontrakt til 1. august 2021. Dersom Vålerenga skal ha opp en ny, ung, talentfull midtstopper, vil det ikke være plass til både Johan og Jonatan nå som Ivan er bankers.

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen forklarer i en annen VG-sak hvordan klubben tenker:

– Vi synes Tollås har vært god i år, er en topp fyr og en merittert spiller. Men gitt alderen og skadehistorikken – at han så sent som for noen måneder siden hadde vært ute i åtte måneder med skade, blir for usikkert. Det vil være mot strategien vår om å satse på unge og lokale spillere, og den økonomiske situasjonen er usikker med tilskuere og sponsorer fremover, sier Ingebrigtsen til VG.

– At det var skuffende, forstår jeg veldig godt. Han har vært her veldig lenge og gitt klart uttrykk for at han trives. Det med respektløst får stå for hans regning. Som klubb må vi gjøre det som er forsvarlig og til det beste for klubben. Vi må se fremover, sier han.

[poll id=»312″]

Jørgen nevner Brage Skaret (18) og Fredrik Holmé (19) som to midtstoppere på vei opp. Sistnevnte har i høst vært på utlån til Ull/Kisa og fått OBOS-matching.

Tidligere i år sa Fagermo dette om Brage: Brage Skaret har et veldig stort stoppertalent i kraft av fysikken sin. Han er også veldig god med ballen, men trenger kanskje å bli litt mer sjef og få frem brystkassa.

Fagermo har ikke gitt Brage noe spilletid i eliteserien, men han har vært fast på rekruttlaget etter at han ble signert for tre år i desember i fjor.

[poll id=»313″]

Dagboka er uansett spent på hva som skjer. Fagermo har sagt til VG:

Vi skal satse på lokale og egne spillere. Det er veldig mye talent her, jeg har fått bedre oversikt nå. Skal vi først kjøpe eller hente eller forsterke, skal det være Bjørdal/Kjartansson-nivå. Da henter vi heller én – enn fire gjennomsnittlige.

Dette høres bra ut, men Benjamin Stokke er vel ikke det beste beviset på akkurat den strategien. Hva skjer dersom Tollås forsvinner; tør han virkelig å satse på unggutta uten å hente inn ny stopper?

Uansett: Mandag spiller vi for bronsemedaljene i serien. Det er en digg følelse – også i desember.

Vålerenga i dag

Manglerud Star kommer på besøk kl 16 i dag, så da er det bare å håpe at Røymark, Olden og Taimi er like på hugget i dag som de var mot Stjernen på torsdag. Da ble det 4-2-seier.

 

 

 

Legg igjen en kommentar