Dagboka tirsdag 24. november 2020

Det skjer mye rundt Vålerenga disse dager. CL-trekning, nytt kampoppsett og en tidligere kjenning av klubben som assistent på U21-laget. Du vil ikke tro hva vi mener om dette! Etter å ha grusa FC Gintra og Klaksvíkar Ítróttarfelag i kvalifiseringen er Vålerenga endelig klar for den skikkelige Champions League-turneringa. Nå er det ikke mer kvalifisering … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 24. november 2020»

Det skjer mye rundt Vålerenga disse dager. CL-trekning, nytt kampoppsett og en tidligere kjenning av klubben som assistent på U21-laget. Du vil ikke tro hva vi mener om dette!

Etter å ha grusa FC Gintra og Klaksvíkar Ítróttarfelag i kvalifiseringen er Vålerenga endelig klar for den skikkelige Champions League-turneringa. Nå er det ikke mer kvalifisering i enkeltkamper, men dobbeltkamper og alt. Litt over 12 i dag ble første runde klar og der blir det dansk motstand for damene.

Vålerenga skal møte Brøndby midt i desember. Midtbanespiller Sigrid Heien Hansen sier følgende til vif-damefotball.no:

– Vi var veldig spente på trekninga og personlig hadde jeg ikke hatt noe imot å møte verken PSG eller City som har kommet langt i turneringen før. Det sagt vet vi jo at Brøndby er et veldig godt lag men en lang og stolt fartstid i Champions League, så det kommer til å bli to tøffe kamper mot dem. Vi skal gi absolutt alt for å ta oss videre.

Brøndby var sammen med Sparta Praha de enkleste lagene vi kunne møte. Det er ikke en enkel kamp, men det er sånne kamper de må vinne om de skal hevde seg i Europa. Samtidig så må det ikke glemmes at allerede 6. desember er det en ny, viktig kamp for Vålerenga. Da spilles siste runde i serien – og det kan ende med gull.

Vålerengas trener, Jack Majgaard, er helt enig.

«- Vi kunne på forhånd trekke to av Europas beste lag i Manchester City og PSG, samt to av de mest erfarne lag i turneringen i form av Brøndby og Slavia Praha. Nå ble det Brøndby og det må sies å være en god trekning for oss, både når man ser på det logistikken og det sportslige. Det blir to meget jevne kamper som vi ser frem mot, men først har vi fokus på den viktige kampen mot Arna Bjørnar» uttaler han i en pressemelding.

Ny spilleplan i Eliteserien

Vi er ikke helt sikre på hvorfor, men NFF og Norsk Toppfotball har sammen med klubbene blitt enig om ny spilleplan for Eliteserien. Selv begrunner de det med at om det potensielt sett skulle bli problemer med avvikling av serien pga covid-19 så har de flere potensielle datoer å spille på. Vi syns dette virker rart. Så de ikke dette før?

Uansett, Vålerengas kamper er flytta på. Sarpsborg til helgen går som normalt, men så blir det en hel haug med omrokkeringer.

Onsdag 2. desember er det tid for bortekamp mot Stabæk. Så, søndag 6. desember, spilles hjemmekampen mot Rosenborg. 9. desember spiller Vålerenga borte mot Viking, mens siste serierunde går som planlagt 19. desember.

Vi tror ikke dette ville vært et problem om ikke enkelte lag (hei Rosenborg!) skulle bryte med smittevernprotokollen til NFF. Vålerenga må uansett gjøre jobben i de siste kampene.

Drosja ny U21-assistent

Vålerenga Hockey henter inn ny U21-assistent! Den nye assistent-treneren er ingen ringere enn Kjell Richard Nygård, også kjent som Drosja eller Ricky.

Ricky/Drosja har lang fartstid i klubben både som spiller og trener på guttelagene.

– Jeg har villet si ja til denne rollen lenge, men ikke kunnet. For meg var det viktig å kunne gjøre det ordentlig og ikke halvveis. Det fortjener iallfall ikke gutta, sier Nygård, som forteller til klubbens hjemmesider at han lenge har vært ønska inn av klubben.

Det som er gøy og spennende er hva de forteller videre.

– Vi ønsker å få fram spillere, skape bra spillere til både klubb- og landslag. Gutta her er i en aldersgruppe der man prøver å få spillere opp på a-laget, og da må de være rusta. Vår jobb er å hjelpe dem som har mulighet til å ta seg opp, og de som er verdig en plass på høyere nivå. Det gjelder også til andre klubber sier U21-trener Simon Stolt Wang.

Og her syns vi klubben tenker veldig riktig. Den erfaringa U21-teamet får nå er helt gull. Man også bygger kompetanse på trenersiden og kompetanse på sportsledelse. Da vil man kunne tiltrekke seg ikke bare spillere, men også trenere som kanskje ville ha vært «out of klubbens league.» Shampo som sportslig rådgiver for styret og Juell som sportslig leder er bra! Det er veldig tydelig de satser mer på bare god trening/satsing for å utvikle talentene videre. De satser også på rammene som skal til for å få gode spillere ut av de som kanskje ikke var best i ung alder, men som har vilja og gnisten for å kunne nå langt.

For skal klubben produsere gode eliteseriespillere og samtidig vinne serie og bøtta, duger det ikke med enkelte stjerner. Da må alle være gode sammen. Går det spillere ut av U21-laget til a-laget eller at a-lagsspillere forlater laget så må resten vise at de er gode nok. Og akkurat det liker dagboka. Man står sammen, og kjemper, og vinner tilslutt. Og det gjør vi som et lag og klubb.

Vålerenga i dag

Vi prøver å skjønne hvordan den nye spilleplanen ser ut og gleder oss til dobbeltkamp på Intility 6. desember (med mindre RBK spiller treningskamp mot lag som har korona-smitte, da).

Legg igjen en kommentar