Sutrete landslagsspillere kan dra til hælvette

Nok en gang skaper NFF og landslaget overskrifter av den negative sorten. VPN-redaksjonen er ikke imponert. Mens dødstallene i Europa stiger er NFF opptatte av å sparke ball. Det er høres absurd ut, men det er faen meg helt sant. Slitasjen i samfunnet er sjukt stor og NFF velger å ikke delta i dugnaden. Hele … Fortsett å lese «Sutrete landslagsspillere kan dra til hælvette»

Nok en gang skaper NFF og landslaget overskrifter av den negative sorten. VPN-redaksjonen er ikke imponert.

Mens dødstallene i Europa stiger er NFF opptatte av å sparke ball. Det er høres absurd ut, men det er faen meg helt sant. Slitasjen i samfunnet er sjukt stor og NFF velger å ikke delta i dugnaden. Hele landslaget ble satt i smittekarantene fordi en av spillerne hadde fått påvist koronasmitte. Likevel satte NFF himmel og jord i bevegelse for å få lov til å reise for å spille kamp mot Romania. Det var ikke måte på hvor stort markeringsbehovet til helsemyndighetene var. Det gikk såpass langt at helseministeren sjæl var nødt til å sette ned foten og si: Ikke på vilkår får dere, potensielle smittebomber, lov til å reise ut i verden å spre smitta!

Etter noe surmuling bestemmer NFF seg for å se fremover – til neste landslagskamp mot Østerrike. De har stabla på beina et «nødslandslag» bestående av spillere som ikke spiller i/eller bor fast i Norge. Det er vel og bra det. Det vi derimot mer enn stusser over er at NFF, når de veit at vi er inne i en global krise med økende dødstall i Europa, faktisk velger å sende spillere og støtteapparat rett inn i frontlinja til et av landene i Europa som er knall rødt og i de facto lock down. Greit nok at man kan argumentere med greier som feks: vi bruker munnbind, vi menger oss ikke med andre, vi tar med egen mat, vi har sprit nok, ingen av de som reiser er smitta, vi skal holde pusten gjennom hele oppholdet, vi skal bare rett inn og rett ut igjen osv osv. Altså…det finnes garantert harryandelene østfoldinger på jakt etter billig røyk og flesk som har blitt returnert ved grensa på Svinesund med lignende argumentasjon! For å gjenta oss sjæl: NFF deltar ikke i dugnaden. De vil bare spille ball. Koste hva det koste vil.

Og hva er det med disse fotballproffene egentlig? Koronasituasjonen er kjip og vi kjenner alle på slitasjen det er å måtte holde avstand, ikke gå på jobben, treffe venner og familie eller få lov til å spille fotball eller trene på annen måte, og så skal vi i tillegg bli utsatt for den ekstra belastningen det er å bli bombardert i alle kanaler av sytinga til en gjeng privilegerte fotballproffer i tillegg??

Ja, vi veit det er frustrerende. Ja, vi veit det er kjedelig å vente på kampavklaring. Ja, vi veit det mentalt er utfordrende. Vi kjenner alle sammen på akkurat det der. Dere er ikke unike i så måte. Dere er ikke spesielle. Dette er ikke en situasjon som unike for dere. Vi er alle sammen dritt lei hele korona-driten. Men det blir ikke bedre av at vi er nødt til å forholde oss til at disse fotballproffene skal forsøke å grine seg til særbehandling. Vi har det alle kjipt. Og akkurat det er det fellesskap i. Vi skal komme oss ut av denne situasjonen, men da hjelper det lite at det er de mange som drar lasset mens man søker unntak for de privilegerte få. Spesielt når vi veit at det er bare èn smittebærer som skal til for å sette ut et «samfunn». Den sprer seg fort den der dritten og pr i dag har vi ikke noe medisin eller vaksine som funker og som er tilgjengelig for massene. Det eneste vi har er kunnskapen om at er du smitta eller har vært i nærheten av noen som er smitta så skal du holde deg unna folk. Det er ikke sånn at selv om du har testa negativt så er det fette umulig at at du kan spre smitta videre til andre. Vi må alle sammen ta en for laget!

Til dere vil vi si et par ting: Prøv å sitt på hjemmekontor uten å fysisk kunne møte en levende sjel i ca 780 dager på rad!! La oss fortsette med de permitterte, ikke vet de når de kan begynne å jobbe igjen eller om de har en jobb å gå til når dette her er over. Så har vi offshorearbeidere. De må i 10 dagers karrante FØR utreise. Det er gøyalt når periodene du er hjemme i er på 14 eller 20 dager, og bor du i tillegg aleine så snakker vi lun stemning. Så har vi eldre som er isolerte, unger som ikke får besøke besteforeldra sine, bryllup som er utsatt (kanskje til og med avlyst), begravelser uten at pårørende får lov til å delta, konfirmasjoner uten gjester osv. Og så har vi folk som jobber i helsevesenet. De havner i karantene i hytt og pine, stakkars jævler. Det også er stas når du bor på hybel og pendler. «Du får ikke reise hjem på 10 dager, det er 11 dager til det neste skiftet ditt. Nei, du får ikke ta tog og ha karantenetida med familien din»
Hører vi dem klage??? Nei…for de er med på dugnad. De biter tenna sammen og gjør som de får beskjed om. Dette gjør de fordi de ikke vil bli smitta selv og fordi de ikke tar sjansen på smitta andre. Disse folka her er hverdagshelter! De er hverdagshelter som setter hele livet sitt (ikke bare et par fotballkamper) på vent.

Og så kommer disse bortskjemte primadonnaene av noen fotballspillere som sliter litt med sitt eget ego og kjenner på litt stress fordi det er noen voksne som ENDELIG setter grenser for den egosentriske oppførselen deres. Og så har vi det gående…med syting og klaging uten tanke på noen andre enn seg sjæl. Det er på grensa til obsternasighet! Det er faktisk mange her i verden som ikke kan bli sjuk av covid-19 og da er det revnende likegyldig for alle om en eller annen fotballproff syns det er frustrerende å sitte inne aleine å spille PlayStation i 10 dager!

Tror nok ikke det er mange som feks jobber på sykehus som blir fulle av empati når de hører om de store omveltningene det har vært i livet til fotballproff ene de siste 8-9 månedene. Tror heller ikke at det er så stor andel av befolkninga ellers som kjenner på en voldsom sympati eller forståelse for å være helt ærlig. Andelen som tenker: «Faen for en gjeng med nevemagneter!», er nok vesentlig større. Enkelte av disse proffa bør få hodet ut av sin egen ræv. Perspektivet på verden er alltid bedre når du ser den uten filter av din egen drit! Egoistiske, bortskjemte, usympatiske småunger uten empati for noen andre enn seg selv og sin egen følelse av velbehag. Det er sånn de fremstår. Det er nesten sånn at man har lyst til å be dem holde kjeften sin, og bruke karantenetida på å reflektere over hvor privilegerte de er.

Kvalifiserer vi oss til neste VM så vet du at den gjengen der ikke kommer til å reflektere over alle de etiske og moralske dilemmaene som følger av at VM arrangeres i Qatar. Hvorfor måtte forholde seg til storstilt korrupsjon, slavearbeid og elendige arbeidsforhold når dette ikke optimaliserer den mentale oppladningen til en fotballkamp. Trolololo! Hvis du synes det skinner igjennom at VPN-redaksjonen ikke er spesielt imponert, så er du spot on.

Nå liker jo VPN best å være positiv og det er noen ting her som er bra. Gutteklubben i NFF klarte ikke å håndtere denne «fotballkrisa» sjæl og kalte Lise Klaveness tilbake på jobb fra foreldrepermisjonen sin. Akkurat det er jo ikke bra. De burde jo være kompetente til å håndtere sånne ting som det her sjæl, men det er de ikke. Det som er bra er at det nå ser ut som det er en voksen har tatt styringa, selv om også hun hadde behov for å tenke seg om. Så er det synd vi har primadonnaer på landslaget som ikke tåler det å bli irettesatt og må ta en time-out på klubblaget fordi «frustrasjonen ble for stor». Det minner ikke om spillere som vil kjempe for laget, men heller skjøre snowflakes som kjemper først og fremst for seg selv.

Derfor er det befriende å høre folk som Veton Berisha rett og slett gleder seg til å spille med flagget på brystet. Eller Ruben Gabrielsen som lager en video der han framstiller seg som superhelt. For det er det helter gjør. Stiller opp når de blir kallet på. Stiller opp når det er behov for dem. Stiller opp når de blir latterliggjort. Morten Berre ville stilt opp uten å mukke.

Men dessverre….Morten Berre er opptatt. Han er nemlig på dugnad – i likhet med alle oss andre!

Legg igjen en kommentar