Dagboka torsdag 12. november 2020

For vi skal vinne finalen… Greit, vi er ikke der ennå, men vi er kun en kamp unna NM-finale etter gårsdagens seier. Og vi spiller for The Double. Dagboka tenker også høyt om salg av Ivan Näsberg. Vålerenga-damene dro til Bærum i går, ikke for å besøke treningssentre eller gå på fylla, men for sikre … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 12. november 2020»

For vi skal vinne finalen… Greit, vi er ikke der ennå, men vi er kun en kamp unna NM-finale etter gårsdagens seier. Og vi spiller for The Double. Dagboka tenker også høyt om salg av Ivan Näsberg.

Vålerenga-damene dro til Bærum i går, ikke for å besøke treningssentre eller gå på fylla, men for sikre seg avansement til semifinale i cupen. Trener Jack Majgaard Jensen byttet ut seks av spillerne i startoppstillingen for å hvile Jalen Tompkins, Janni Thomsen, Maruschka Waldus, Rikke Nygaard, Marie Dølvik Markussen og Synne Jensen, og likevel ble det en komfortabel 2-1-seier.

Vårt Oslo har et utmerket referat fra kampen, og matchvinner Sigrid Heien Hansen, gårsdagens 2-1-mål er kanskje årets mål i norsk kvinnefotball, håper på revansje for fjorårets cupfinale-tap mot erkerival Lillestrøm.

— Det er alltid gøy å slå LSK, og tapet i cupfinalen i fjor gjør det ikke mindre morsomt, sier hun.

Men først skal seriemesterskapet sikres. Vi trenger seier mot Arna Bjørnar søndag! Semifinalen er 22. november, og etter planen skal damene spille Champions League-kvalifisering borte mot Gintra i Litauen 19. november. Kanskje Toppserien burde flytte semifinalen for å gi de beste klubbene best mulig betingelser både i Europa og Norge?

Ivan Näsberg selges?

Britiske tabloider er ikke mest kjent for pålitelighet og etterrettelighet, likevel velger dagboka å omtale en artikkel i The Sun – som mener at Crystal Palace og Fulham vurderer å legge 1 million pund på bordet for Ivan Näsberg når overgangsvinduet åpnes i januar. Dagboka aner selvsagt ingen ting om dette er sant, heller ikke om Standard Liege skal være aktuell, noen skriver nemlig det på Twitter.

Men vi vet at Ivan har kontrakt med Vålerenga til 31. juli 2022, og vi vet at Vålerenga er en klubb som trenger å selge spillere for å overleve på sikt. Samtidig hadde vi håpet at Ivan liksom var den stopperen vi skulle bygge laget vårt rundt for framtida. Han har helt klart det som skal til både på og utafor banen.

Så hva er riktig å gjøre nå? Overgangsmarkedet i Europa er vel ikke like brennhett i disse koronatider, så 1 million er kanskje en realistisk sum (selv om det virker litt lite for en så god spiller). Og hva ønsker Ivan sjøl? Er han sugen på å prøve seg utenlands igjen – og noe annet enn Varberg i Sverige? Eller vil han etablere seg og utvikle seg videre i trygge omgivelser og være med på denne potensielt lykkepillen av en reise Vålerenga skal ut på med Fagermo?

Dagboka har ikke svaret – og her er det mange skjulte faktorer – men hva tenker du?

[poll id=»306″]

Vålerenga i dag

Vålerenga spiller mot Frisk Asker kl 1830 i dag. Det er ikke lov med publikum innendørs i Oslo, så hockey spilles uten tilskuere. TV2 Sumo er redningen for deg som vil følge kampen.

 

 

Legg igjen en kommentar