Dagboka mandag 9. november 2020

Fire seire og en uavgjort på våre fem siste kamper, det betyr at vi spiller for både medalje og Europa når det er seks kamper igjen. Og damene kan ta seriegull på hjemmebane søndag! Vålerenga – Odd 2-0. Mål: 1-0 Herolind Shala (39), 2-0 Matthías Vilhjálmsson (86). Bare for å ta damene først: Å tape … Fortsett å lese «Dagboka mandag 9. november 2020»

Fire seire og en uavgjort på våre fem siste kamper, det betyr at vi spiller for både medalje og Europa når det er seks kamper igjen. Og damene kan ta seriegull på hjemmebane søndag!

Vålerenga – Odd 2-0. Mål: 1-0 Herolind Shala (39), 2-0 Matthías Vilhjálmsson (86).

Bare for å ta damene først: Å tape mot Lyn i avgjørende kamp om seriegull er ikke akseptabelt. Hvorfor stilte dere ikke på jobb på Kringsjå? Når det er sagt så klarer heldigvis ikke Rosenborg å vinne sin kamp, det ble bare uavgjort, og dermed leder vi fortsatt serien på målforskjell foran siste serierunde. Dere er allerede tilgitt!

[poll id=»305″]

Celin Bizet Ildhusøy.

– Vi kan lære mye av en slik kamp. Som lag er vi enda ikke helt vant til å være i en slik situasjon (gullkamp red.anm) med et så stort spenningsnivå. Vi har jo en kampplan, men når det oppstår forskjellige situasjoner under kampen, er det fort at man skal begynne å gjøre ting annerledes. Forhåpentligvis lærte vi ganske mye i dag, sa trener Jack Majgaard Jensen til vif-damefotball.no etter kampen.

Tre poeng mot Odd

Rosenborg tapte mot Viking og Molde klarte bare uavgjort mot Kristiansund. Det skal bety bananskall også på oss, men nei, ikke i 2020. I stedet leverer vi en prikkfri første omgang, muligens årsbeste, sa Fagermo. Og han som var aller best i dag – særlig før pause – var Osame Sahraoui. For en spiller!

Osame Sahraoui.

Uttrykket «å herje med noen» blir ofte misbrukt, men i går var det nettopp det Sahraoui gjorde: Han herjet med Odd. Enten de prøvde å takle han eller bare ventet og ventet, fant han gang på gang åpninger på små flater. Det er mulig denne dagbokisten husker dårlig, men er han faktisk bedre enn hva Ghayas Zahid var for noen år siden? Uansett var det sjukt høyt nivå på det han leverte i går, og da særlig før pause. Og han er fortsatt bare 19 år…

Laget

(4-3-3): Kristoffer Klaesson – Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Henrik Bjørdal, Magnus Lekven, Herolind Shala (Odin Thiago Holm fra 72.) – Aron Dønnum, Vidar Örn Kjartansson (Matthías Vilhjálmsson fra 73.), Osame Sahraoui (Felix Myhre fra 88.).

[poll id=»304″]

Men det var et lag som faktisk vant i går, og veldig mye av æren skal gå til Kristoffer Klaesson, som gjorde en strålende kamp. Det var to veldig bra keepere på banen, og Klaesson hadde flere avgjørende redninger som holder oss inne i kampen når den vipper på 1-0.

Heldigvis klarte vi i går å drepe kampen på slutten med 2-0-scoringen. Dagboka bare ventet på at det skulle bli 1-1 i sluttminuttene, som det ble hjemme mot Kristiansund. Men for faan, vi har tatt et nivå til, viste vi i går.

Og ekstra moro er det at vi er så gode som vi er nå med flere sentrale Vålerenga-gutter i laget: Ivan Näsberg, Kristoffer Klaesson, Christian Borchgrevink og Osame Sahraoui. Aron Dønnum må vel også nevnes – han spilte første kamp for oss på G15-laget i 2013.

 

Seks kamper igjen

Lørdag 21. november er neste kamp – borte mot Aalesund. Deretter venter Sarpsborg hjemme, Stabæk borte, Rosenborg hjemme 13. desember og Viking borte og Start hjemme lørdag 19. desember. Tre poeng hjemme og uavgjort borte skal i så fall gi 12 poeng, men holder det til medalje? Denne dagboka kan også leve med fjerde plass og Europa.

Vålerenga i dag

Legg igjen en kommentar