Dagboka fredag 2. oktober 2020

Helga nærmer seg og vi gleder oss til sesongstart for hockeyen. Vi ser med spente øyne på damelaget og vi tenner et lys for norsk herrefotball. I morgen, lørdag 3. oktober, starter hockeysesongen i Norge. Det er noe vi gleder oss skikkelig til. Første kamp er bortetur til garasjen på Manglerud. Vi skal faktisk ikke … Fortsett å lese «Dagboka fredag 2. oktober 2020»

Helga nærmer seg og vi gleder oss til sesongstart for hockeyen. Vi ser med spente øyne på damelaget og vi tenner et lys for norsk herrefotball.

I morgen, lørdag 3. oktober, starter hockeysesongen i Norge. Det er noe vi gleder oss skikkelig til. Første kamp er bortetur til garasjen på Manglerud. Vi skal faktisk ikke spille hjemme før i tredje runde, men da er det til gjengjeld i en flunka ny Jordal Amfi. Og det gleder vi oss skikkelig til.

Men! Sesongstart i morgen. Hva tror vi a’? Klubben sjæl tror på topp 3-plassering. Det er sånt vi liker å høre. Offensivt, men ikke helt dust som «vi skal bli unike i europa». Om du er sånn som er godt plassert på jorda kan du til og med kalle det realistisk.

Etter noen lange sesonger i Furuset forum skal nå iskrigera våre få lov til å leke seg i Nye Jordal Amfi. Og selv om det er noen kamper til så gleder vi oss skikkelig. Joda, vi har slakta prosessen før, men nå er det bare lange blikk mot døråpninga. 200 får lov til å komme inn i første omgang, så får vi se hvordan det blir framover. Klubben tillater i første omgang 100 sesongkortholdere og 100 sponsorer. Tanken er at «alle skal med» det vil si at om du har sesongkort så skal du få sett en kamp før trekkinga starter på nytt. Får du se en kamp blir du plassert bakerst i køen.

Så da er det bare å kjøpe sesongkort og vente. For dette tror vi blir gøy. Kom la oss laga show!

Damelaget på topp

Vålerengas damelag er i siget. Det må være lov å si. 7-0 over Klepp forrige runde og en rolig pause på toppen av ligaen. Det liker vi! Denne helgen er det ikke kamp for damelaget. Hvorfor ikke, lurer du kanskje på? Vel – det var planlagt Champions League-kvalik denne helgen. Visstnok. Men det har ikke skjedd ennå, og vi aner faktisk ikke om det blir noe av denne kvaliken i det hele tatt. Vi syns jo det er litt rart. De spiller jo både Champions League og Europa League. Skjønt, det er jo for herrene og det skal jo sies at UEFA har litt forskjellige prioriteringer når det kommer til damene og herrene.

Uansett så skal alle de andre laga spille fotball denne helgen. Arna Bjørnar møter LSK, Rosenborg møter Lyn. Det føles litt rart å holde med Lyn. Husker forrige gang Lyn spilte borte mot Rosenborg. Vi satser på at historien fra 2004 ikke gjentar seg. VIF leder serien med tre poeng over Setskog/Høland LSK, og har +20 mål kontra de gul-sortes +12. Vi heier uansett på Arna-Bjørnar-seier.

Neste kamp for damene er 18. oktober. Det er hjemme mot RBK. Det blir gøy det.

Norsk fotballs undergang

Det er med dystre øyne vi ser på norsk fotballs framtid. At Bodø/Glimt røyk mot Milan var ikke til å unngå. Molde tapte mot storlaget Ferencvaros fra Ungarn. Champions League er jo forbeholdt de store. Det verste er derimot avsporingen. Den totale kollapsen vi ser i norsk fotballs lokomotiv. De som var på vei til storhet – det eneste laget som kunne ta norsk fotball fra undergrunnen og opp i lyset. De feilet. Rosenborg. Lokomotivet. Også sporet det helt av. Nå ligger det på ryggen, som en skilpadde, og kommer ingen vei. Vi tenner et lys.

Og ut av det lyset så ser vi en skikkelse. En ørn? Som bærer bud på at nye tider skal komme. En ørn, som sammen med en liten tekniker selv viser vei. En blå-rød armé som ikke bryr seg om lokomotiver, journalister eller forbund som fortsatt sitter fast i en hengemyr av gamle tanker og idéer. Og i bakgrunnen sitter det en trener med det største gliset av dem alle. Vålerenga anno 2020 bryr seg ikke lenger om lokomotiv eller dampskip.

Om dette ble litt for svulstig så beklager vi det. I år så tar vi alt, ok? Vi starter med tre poeng mot Mjøndalen i morgen. Forrige søndag ble litt trist. Tap mot de gule tennene fra Bodø. Nå reiser vi oss derimot og satser på at siktet til Kjartansson er fiksa. Vi har trua vi altså. 3-0? Skal vi si det? Flomlys og helt ålreit temperatur. I morgen, lørdag 20:30 på Intility. Det er ikke noe vits i å dra dit, du får ikke billett uansett. Se den på TV! Tror dette blir bedre underholdning enn Skal vi danse.

Godly og Gull-Ejuke

Som avslutning kan vi nevne at Vålerenga har solgt Peter Godly Michael til Sogndal. Han ble henta inn, men skader og litt annet gjorde at han aldri slo helt til. Lykke til videre!

En som til de grader slo til var Chidera Ejuke. Han slo såpass til at han ble solgt til Herenveen for så å bli solgt videre til CSKA Moskva. Og nå har han gjort det så bra at han er blitt belønna med et såkalt gullkort i FIFA19.

Se så god Ejuke er!

Vålerenga i dag

Vi roer oss helt ned, stikker innom … nei … det gjør vi ikke. Vi tenker at i dag hadde det vært gøy med quiz. Vi spiller litt FIFA20 og forbereder oss til i morgen. God helg!

Legg igjen en kommentar