Søndagsboka 20. september 2020

Lykke er en retning, ikke et sted. Og akkurat nå er lykkefølelsen sjukt sterk, og pila peker rett mot Europa. Kjenn på det, Europa blinker faktisk ikke i det fjerne, men nærmer seg som en realitet. Aron Dønnum er ikke i tvil om at han ønsker seg til Europa, og ryktene sier at han har … Fortsett å lese «Søndagsboka 20. september 2020»

Lykke er en retning, ikke et sted. Og akkurat nå er lykkefølelsen sjukt sterk, og pila peker rett mot Europa. Kjenn på det, Europa blinker faktisk ikke i det fjerne, men nærmer seg som en realitet.

Aron Dønnum er ikke i tvil om at han ønsker seg til Europa, og ryktene sier at han har vært nær overgang både til Tyrkia og Italia. Men ingen ting er bedre enn om det blir Europa med Vålerenga for Dønnum. I så fall skal vi takke Fagermo for hva han har fått til med Vålerenga!

– Jeg tror det er mulig å få medalje nå. Det hadde vi ikke trodd tidligere. Vi satt oss som topp fem og det var en riktig målsetning da vi satt den før sesongen. Men med den stallen vi har nå og én kamp i uka så mener jeg medalje er mulig, sier Vålerenga-trener Dag Eiliv Fagermo til TV 2.

Men vi er fortsatt ikke der, og allerede i kveld kan både Odd og Rosenborg passere oss på tabellen, og da er vi tilbake på femte plass. Og med tap mot Bodø/Glimt neste helg kan også Kristiansund passere oss. Det er 12 kamper igjen av serien og vi kan fortsatt veldig enkelt havne på 7. plass.

[poll id=»293″]

Seier 2-1 mot Molde

Vidar Ørn Kjartansson og Aron Dønnum scoret målene og sørget for at vi sikret oss tre veldig fortjente poeng. Shala hadde i tillegg en i stolpen, og Klaesson hadde en kjempematch i mål.

Vi vant fortjent, men selv om vi var litt heldige da Molde fikk rødt kort (og udyktige da Ørn ikke putta på straffa), var det dessverre litt for mange muligheter Molde klarte å skape i andre omgang med bare 10 mann. Normalt ville Vålerenga falt sammen og Bolly/Ohio hadde putta i ordinær tid på sine sjanser, men heldigvis fikk Molde bare en flaksegåll på overtid av overtiden, som i tillegg var innom en Vålerenga-spiller og vinglet i mål.

Det bor mer i årets Vålerenga-lag enn tidligere årganger. Vi har liksom forstått betydningen av sitater som «when you don’t give up, you cannot fail», «I may win and I may lose, but I will never be defeated» og «nobody who ever gave his best regretted it».

Røkke og Gjelsten

Røkke og Gjelsten har støtta Molde siden 1993 – altså 27 år. Og etter gullet i fjor sa Bjørn Rune Gjelsten:

– Neste år trenger vi forhåpentlig dobbel dekning med kvalitet i alle posisjoner fordi vi skal prestere på tre plan: I serien, cupen og Europa.

Molde er akkurat der de skal være, og benyttet seg derfor av muligheten til å bytte ut mange av spillerne som spilte Champions League-kvalik tidligere i uka. Faktisk så Molde offensivt bedre ut spillemessig mot oss enn mot Qarabag, selv om de liksom stilte med en backup-11-er mot oss. Men defensivt var Molde mer rustent, og det selv om Martin Bjørnbak var tilbake i forsvar. Men hvor var Bjørnbak da Ørnen satte inn 1-0?

En klubb med så mye penger som Molde kan faktisk ikke skylde på Champions League etter gårsdagens tap. Molde-spillerne var tydelige på at de ikke fant ut av vårt høye press, de ble spilt for lavt, og de var ikke gode nok i forsvar. Og Ohio var stor nok til å innrømme at det for han svir ekstra å tape mot oss. Deilig!

To seire på rad

For andre gang i år står vi nå med to seire på rad. Vi vant 1-0 over Mjøndalen og fulgte opp med 1-0 over Haugesund før det ble uavgjort mot Kristiansund; nå har vi 5-1 over Brann og 2-1 over Molde. Det er sterkt, så er spørsmålet: Hva klarer vi i Bodø søndag kveld? Og hvor opptatt er Glimt av at de torsdag skal spille mot Zlatan og Milan i Italia, og vil det påvirke dem negativt eller positivt?

[poll id=»294″]

Vi møter Mjøndalen og Sandefjord etter Glimt, og på papiret er jo det «lette kamper», men sannheten er at det finnes ikke lette kamper. Om Vålerenga får medalje blir neppe klart før den avgjørende uka i adventstiden med kamper 13. desember (Rosenborg), 16. desember (Viking) og 19. desember (Start).

Ingen mål på cornere

Dagboka kom over følgende tweet:

Jonatan Tollås Nation.

Det er altså Discovery-kommentator Kenneth Fredheim som bekrefter dette. Vålerenga skal ha hatt 88 cornere imot før gårsdagens kamp, og med 6 Molde-cornere i går, er vi nå oppe i 94 cornere uten å slippe inn en eneste gåll. Det er smått sensasjonelt, og Fagermo/Dokken har fått til noe få egentlig trodde var mulig i Vålerenga. Vi har tetta igjen bakover på dødball.

Vålerenga i dag

Vålerenga 2 spiller borte mot Hødd i kveld kl 20 i 2. divisjon, og kan da møte lillebroren til Sivert Heltne Nilsen, altså Ola. Hødd har tre seire på rad og blir knalltøff motstand for våre unge gutter.

 

Legg igjen en kommentar