Vet de hva fair play er i Kristiansund?

Det skjedde igjen på Nordmøre: KBK spilte ikke tilbake ballen etter at Vålerenga spilte ballen ut på grunn av skade. Hørt det før, sier du? I går kunne alle se at folk som spiller for Kristiansund ikke er opptatt av fair play. Johan Lædre Bjørdal måtte byttes ut på grunn av skade, og Kristoffer Klaesson … Fortsett å lese «Vet de hva fair play er i Kristiansund?»

Det skjedde igjen på Nordmøre: KBK spilte ikke tilbake ballen etter at Vålerenga spilte ballen ut på grunn av skade. Hørt det før, sier du?

I går kunne alle se at folk som spiller for Kristiansund ikke er opptatt av fair play. Johan Lædre Bjørdal måtte byttes ut på grunn av skade, og Kristoffer Klaesson kastet derfor ballen over sidelinja – veldig nærme vår egen 16-meter. Det er faktisk vanlig med fair play i disse situasjonene, men hva gjør KBK? Jo, de plasserer alle mann i angrep og utnytter dette innkastet – altså skaden på Vålerenga-spilleren – til sin fordel og forsøker å score mål ved å gå rett i angrep.

12. mars 2018 vant vi 1-0 på Nordmøre etter scoring av Sam Johnson i det 63. minutt. Da spilte Vålerenga kynisk og beholdt ledelsen kampen ut. Det ble naturligvis kok da Aliou Coly ikke spilte ballen tilbake til Vålerenga etter at Ivan Näsberg lå nede på grunn av skade og vi hadde spilt ballen utover sidelinja. Etter kampslutt fikk denne Coly direkte rødt kort fordi han prøvde å slå til Sam Adekugbe, men det er en annen historie.

Den gang uttalte KBK-trener Christian Michelsen til VG:

– Flere Vålerenga-spillere flokker seg rundt ham og egler ham opp fordi han ikke kaster ballen tilbake etter at de har brukt det siste kvarteret på å drøye tid. Når de ikke spiller fair, så er det heller ingen vits at KBK skal gjøre det samme, sier Michelsen (utmerket av VPN, red. anm.)

VPN sendte da epost til Michelsen, og han ba oss ringe å få svar på dette spørsmålet:

Kommer KBK også i fremtiden til IKKE å spille ballen tilbake til motstanderlaget når en spiller ligger nede og motstander har spilt ballen ut av spill, eller vil KBK selv vurdere dette fra kamp til kamp og situasjon til situasjon? 

I dag vet vi svaret på akkurat dette: KBK gir faen i fair play også i 2020. De kan sutre og klage så mye de vil på at Vålerenga spiller kynisk, men fair play er faktisk noe man følger uansett. Hva Michelsen svarte oss i 2018?

– Vi er veldig opptatt av fair play i Kristiansund BK, samtidig vil det være perioder i en fotballkamp som er mer hektiske enn andre. Det er derfor det heter kamp. Vålerenga avslutter kampen på en veldig rutinert og taktisk måte, de får kampen inn i det sporet de ønsker. Det må vi ta lærdom og bli enda kaldere i hodet når vi har ballen.

– Vi ligger under 0-1 når den hendelsen du snakker om skjer. Normalt kaster vi ballen tilbake når motstanderen spiller ballen ut fordi en av deres spillere ligger nede. Da har det vært noen hendelser, situasjoner i forkant hvor Vålerenga har vært veldig taktiske, og hvis man føler at et lag utnytter situasjonen, da må det være en åpning for å bruke sunn fornuft. Og så er det slik at alle situasjoner må vurderes ut fra sammenhengen de oppstår i. Jeg mener at det er rimelig å snakke om at det må være en balanse i alt. Og det betyr at alle lag må vise fair play, sa Christian Michelsen til VPN.

Vel, VPN var ikke imponert den gang, og er akkurat like lite imponert over KBKs evne til å spille fair i 2020. «Normalt» kaster de ballen tilbake – sier dem – bare ikke mot Vålerenga og bare når de etter eget forgodtbefinnende mener det bør gjøres. Altså skjer det åpenbart ikke.

PS. Da Coly albuet ned en Brann-spiller i 2018, og dommer Saggi misset et soleklart rødt kort, og denne var så klar at til og med Christian Michelsen innrømte det etter kampen, sa Michelsen til VG: «Vi lever for fair play her I Kristiansund. Vi forsvarer ikke albuer som det her».

Dagen etter skjønte også klubben at de hadde driti seg ut, og de måtte ty til sterkere lut og sendte ut pressemelding (og igjen klarer de å skryte av seg selv som fair play-klubb…):

Som hovedtrener Christian Michelsen uttalte til mediene etter kampen, setter KBK fair play-reglene høyt, og klubben jobber kontinuerlig med å etterleve disse reglene og holdningene i praksis. 

Dagboka synes KBK har en merkelig holdning til fair play – ikke på papiret, men i praksis – og når klubb og trener har det, er det naturlig at også spillerne får det. Dessverre. Men dem om det!

[poll id=»282″]

Vålerenga i dag

Vi får se om det er mer fair play på Sunnmøre når Vålerenga 2 i kveld klokka 18 spiller borte mot Brattvåg i 2. divisjon. Lykke til, gutter.

 

Legg igjen en kommentar