Dagboka mandag 22. juni 2020

Dommeren fra helvete gjorde at Vålerenga måtte gå for seier med bare 10 mann. Vi klarte faktisk ett poeng, og gutta viste at dette er et helt annet Vålerenga-lag enn vi er vant til å se. Det har vært mye snakk om at spillerne ikke vil takle det tette kampprogrammet på grunn av korona, men … Fortsett å lese «Dagboka mandag 22. juni 2020»

Dommeren fra helvete gjorde at Vålerenga måtte gå for seier med bare 10 mann. Vi klarte faktisk ett poeng, og gutta viste at dette er et helt annet Vålerenga-lag enn vi er vant til å se.

Det har vært mye snakk om at spillerne ikke vil takle det tette kampprogrammet på grunn av korona, men så langt har vi bare fått bevis for at det er dommerne som ikke tåler så hyppige kamper.

Rohit Saggi er en 28-åring fra Drammen som liksom er en ung dommerkomet. Han fikk tillit i vår øverste divisjon allerede i 2018, men gårsdagens innsats viser at han bør reise tilbake til Drammen og dømme klubber som Vestfossen, Eiker/Kvikk og Steinberg. Dette ble bare dumt og provoserende.

[poll id=»277″]

I går imponerte dessverre bare dommeren etter kampen, da han faktisk innrømte to gigantiske feil. Det var ikke Magnus Lekven som skulle hatt gult kort, i stedet skulle Luc Kassi hatt gult, antagelig rødt. Ikke minst med tanke på at Shala fikk gult for en bagatell å regne tidligere i kampen.

Det er jo greit å huske på at Kassi scoret det første Stabæk-målet og var den som sendte avgårde skuddet som Klaesson ga retur på, og som endte i 1-2. Altså ikke en ubetydelig figur i kampen.

Så valgte Saggi i andre omgang å følge opp med nytt gult kort til Shala – denne gang for filming, en filming ingen andre så. Også den feilen innrømte han. Mulig det hadde vært feil å dømme frispark, men gult for filming var det i alle fall ikke. Saggi overså i tillegg en soleklar filming av Stabæks Hugo Vetlesen da han la seg ned for å få straffe.

Da det skjedde mente dagboka at Vålerengas straffe var av den billige sorten, men når Stabæks egen Yaw Amankwah – altså han som faktisk var borti Osame Sahraoui – etter kampen sier: «Jeg synes det var en grei straffe», da hjelper det ikke om Rekdal sitter i studio og mener noe annet.

Saggi klarte også å gi noen merkelige gule kort til Stabæk-spillere i en kamp som slettes ikke var stygg. Dette var oppskriften på hvordan en dommer ødelegger kampen med sine avgjørelser. Onsdag dømte han Haugesund – Brann på Vestlandet; i neste serierunde bør Saggi hvile og lære av sine feil.

Det blir spennende å se hva dommerveileder Morten Bjørnstad Høgberg fra Manglerud Star gir av tilbakemeldinger til Saggi, for i går var det mye å ta tak i. Høgberg hadde ansvar for å skrive rapport på Saggi i går.

Saggi bommet i fjor også

Husker du forresten Vålerenga – Rosenborg i fjor, og dommeren som ikke ga rødt kort da Sam Adekugbe ble klinket i bakken av en albue? Jepp, det var Saggi som dømte, og også da innrømte han feil etter kampen. Kanskje det er Saggis spesialitet – å gjøre feil og deretter snakke om sine feil?

– Både jeg og teamet svikter her. Hadde jeg sett den situasjonen utpå banen, hadde det vært soleklart rødt kort, så det kan jeg bare beklage, sa Rohit Saggi til Eurosport etter kampen.

Karantene eller ikke?

Spennende blir det også å se hva Disiplinærutvalget i forbundet kommer fram til. Den åpenbare avgjørelsen er å la Shala spille mot gamleklubben Odd på onsdag – for et feil idømt rødt kort kan umulig føre til karantene. Men vi vet alle at ingen ting er umulig når det gjelder NFF.

Dagboka blir ikke overrasket om forbundet i stedet straffer Shala på grunn av det han sa etter kampen: «Sånne dommere ødelegger norsk fotball». I så fall er det klassisk NFF-opptreden hvor de misbruker sin makt og gjør at vanlige folk ikke skjønner noe av hva de holder på med.

Problemet er også at da vil ikke Vålerenga ha mange spillere å stille med mot Odd, for «alle» var enige om at Vålerenga hadde dommeren imot seg og avgjorde kampen.

[poll id=»278″]

Moral og vilje

Dagbladet skriver at Vålerenga har ryggrad, moral og en vilje vi ikke har sett på lenge. Og her er vi fullstendig enige. Ja, fortsatt sitter ikke forsvarsarbeidet fullstendig, men mye er bedre enn tidligere. Det glapp på begge scoringene, vi ble for passive, men likevel kom vi tilbake i kampen og fikk med oss ett poeng. Det er ganske sikkert at Vålerenga IKKE ville fått med seg poeng fra en kamp med samme kampbilde i fjor.

Og når Dønnum gjør sånne ting som ved cornerflagget på slutten, så er det kanskje på sin plass at han har den sveisen han har.

Fagermo viser igjen at han holder ord. Osame Sahraoui fikk Eliteseriedebuten og skaffa straffe. Vi gleder oss til å se mer av han.

Vålerenga i dag

Tenk på at Vålerenga faktisk er på skjema til seriegull: Seier hjemme og ett poeng borte blir 60 poeng (vi bare vinner borte, da), og da er vi med der oppe. Uavgjort onsdag kl 2030 i Skien er godt nok, men tipper Fagermo går for seier.

 

 

Legg igjen en kommentar