Seiersdagboka onsdag 17. juni 2020

Vi vant ganske ufortjent, skrev VPN i kampreffet i går. Dagboka har sovet på det, og konkludert med at det ikke finnes ufortjente seire i fotball – det finnes bare deilige seire. Etter første runde er det klart at Vålerenga vinner Eliteserien 2020. Greit å få det avklart tenker jeg🇳🇴⚽️ — Jan-Erik Aalbu (@jeaalbu) June … Fortsett å lese «Seiersdagboka onsdag 17. juni 2020»

Vi vant ganske ufortjent, skrev VPN i kampreffet i går. Dagboka har sovet på det, og konkludert med at det ikke finnes ufortjente seire i fotball – det finnes bare deilige seire.

– I år tror jeg Molde og Rosenborg kommer til å ta de første plassene, og bak de er det helt åpent, sa Jonatan Tollås Nation til TV 2.

– Vi skal kjempe for å ta en av de tre plassene bak de og jeg blir skuffet hvis vi ikke får til det. Å vinne slike kamper som mot Sarpsborg er en god start og vi viser at det bor lagmoral i laget, sa kapteinen.

– Det er litt tidlig å prate om ennå, men vi har snakket om det internt i laget at vi ønsker å være med å kjempe i toppen, så jeg håper vi kan hekte oss på der, sa Fredrik Oldrup Jensen til TV2.

– Vi vet at vi er gode nok til å være der oppe, men vi må bare ta en kamp av gangen. Vi følger kampplanen i større grad og gjør de riktige tingene, og da ser vi at det holder helt ut, er Aron Dønnum sitert på.

[poll id=»276″]

«Hva var planen?»

Men etter den søte kløe kommer som kjent den sure svie, og for Vålerengas del gjelder det sure kritikere. «Hva var planen», spurte Aftenposten retorisk etter kampen. Kjedelig og feig fotball. Vel, dette må Vålerenga bare heve seg over. Poeng, selvtillit og trua på at vi er på riktig vei er mye mer verdt enn å please boulevardpressen.

Det finnes også folk som ser det samme som oss, og dagboka er mer opptatt av dem i dag.

Scoringen

Se bare på scoringen. Da det var spilt nøyaktig 40 minutter tok Sam et kort frispark på vår banehalvdel. Han spilte til Oldrup, som var den som ble tatt av Sarpsborgs Saletros og skaffet frisparket. Oldrup trillet ballen tilbake til Sam og ballen gikk etter hvert videre i Vålerenga-laget, og det ble til sammen ti pasninger før Näsberg sendte ballen ut på kanten. Der var Sam og la innlegget inn i feltet, som Sarpsborg fikk klarert. Men Oldrup vant den berømte andreballen og bare nikket den rett tilbake. Der kunne Matthias ganske så uforstyrret sette opp Dønnum, og med et enkelt og befriende tupp var det 0-1.

Tilfeldigheter? Nei, definitivt ikke. Slapt forsvarsspill av hjemmelaget, tja, men ingen klarer å være skjerpet i 90 minutter. De såkalte ekspertene på tv mente scoringen kom «litt ut av ingen ting», men hvis den gållen kom ut av ingen ting, har man dessverre ikke skjønt så mye av fotball.

Dagboka vil påstå at Vålerenga først mørnet hjemmelaget med enkle småpasninger fra side til side mot et lag som lå dypt inne på egen banehalvdel. Samtidig, og dette er enda viktigere, fylte vi opp med fem spillere (Lekven, Shala, Mattias og Dønnum) inni deres 16-meter – i tillegg kom altså Finne på et skummelt løp fra kanten. Det ble rett og slett for mye. Ikke la deg lure av tuppen, se heller på det deilige forspillet.

Scoringen viste hva som faktisk bor i laget når det gjelder pasningsspill, løpskraft og duellstyrke. Ja, vi fikk sett alt for lite av det mot et hjemmelag som stort sett lå dypt i 5-4-1, et lag som vi til og med delvis inviterte inn i kampen med unødvendige balltap på midten. Men vi sto han av og viste karakter i de bakre rekker!

Matthias

Den store forskjellen på lagene kan man egentlig si var Matthias Vilhjalmsson. Vi hadde en erfaren spiss som må ha skaffet oss minst 10 frispark på deres banehalvdel. Sarpsborg hadde en lovende unggutt på topp som ble fullstendig avkledd av både Tollås og Näsberg. Deilig!

Ja, vi skulle gjerne sett flere Vålerenga-sjanser, men det var ikke all verden Sarpsborg hadde heller. Husk at vi hadde Vega sitt skudd tverrliggeren og Dønnum skulle faktisk hatt straffespark i det 68. minuttet. Det endte med at han fikk et halvdårlig skuddforsøk alene med keeper.

Men igjen var forspillet interessant. Magnus Lekven vant andreduellen og headet til Bochgrevink på kanten, som fant Dønnum. Litt flaks hadde Dønnum med at ballen havnet hos Bård Finne, men Finnes lekre pasning inn i feltet kunne endt med scoring var det ikke for at Sarpsborgs Jonathan Lindseth helt tydelig holdt igjen Dønnum. Soleklart frispark utenfor 16 meter, men feig dømming gjorde at Dønnum bare kunne slå oppgitt ut med armene etterpå.

Vålerenga i dag

Men klager vi? Nei, dagboka klager ikke. Nå er det også klart at Vålerenga har som mål å bli topp fem i årets sesong. Les om det på klubbens sider, og der ser du Oldrups sitat: – Det betyr jo alle plasser fra fem og oppover!

[poll id=»275″]

Legg igjen en kommentar