Dagboka mandag 15. juni 2020

I morgen spiller Vålerenga årets første seriekamp. Det blir uten falsk publikumslyd, men med 200 supportere fra Sarpsborg. Vi gleder oss! Blir dette året 17-årige Odin Thiago Holm slår gjennom i eliteserien? Hva med de tre andre som er født på 2000-tallet – blir det spilletid på dem eller bare tomt prat som tidligere? Vil … Fortsett å lese «Dagboka mandag 15. juni 2020»

I morgen spiller Vålerenga årets første seriekamp. Det blir uten falsk publikumslyd, men med 200 supportere fra Sarpsborg. Vi gleder oss!

Blir dette året 17-årige Odin Thiago Holm slår gjennom i eliteserien? Hva med de tre andre som er født på 2000-tallet – blir det spilletid på dem eller bare tomt prat som tidligere? Vil Jonatan Tollås Nation være tilbake i godt, gammelt slag og styre Vålerenga og tette igjen bak? Slår endelig spissene våre ut i full blomst – vil både Matthias Vilhjalmsson og Peter Godly Michael score regelmessig? Var det riktig å satse på en 20-åring som førstekeeper? Hva kan Fagermo få til?

Dagboka har absolutt ingen svar, og klarer ikke en gang å bli enig med seg selv om topp fire er realistisk i 2020, eller om vi bare bør akseptere en plass i ingenmannsland enda ett år.

[poll id=»273″]

Hvor gode er vi?

10, 6, 8, 10, 7, 6, 11, 8, 7. Det er Vålerengas plasseringer på tabellen siden sølvet i 2010. «Alle» er enige om at serien vinnes av Rosenborg eller Molde, men deretter er det meste åpent. Mange har Haugesund, Viking og Brann der oppe. Bodø/Glimt og Sarpsborg 08 er også lag som nevnes i kategorien 3. til 6. plass. Dersom Fagermo får til det samme med Vålerenga som han har gjort med Odd, bør vel vi også være der. Men skjer det allerede i år? Det er spørsmålet, og helt ærlig, denne dagboka er usikker på om Vålerenga klarer å løfte seg i år. Eller var vi så gode fram til LSK-kampen hjemme i fjor at…. Dagbladet tror på Fagermo-effekten og tipper oss for eksempel på 5. plass.

[poll id=»274″]

PS. VPN er ute med ny podcast i morgen hvor det snakkes om tabelltips – våre tabelltips!

Lagoppstilling i morgen

Dagboka tipper Vålerengas lagoppstilling i morgen, og mener vel egentlig at dette er vår sterkeste 11-er:

Keeper: Klaesson

Forsvar: Borchgrevink – Tollås Nation – Bjørdal – Adekugbe

Midtbane: Shala – Oldrup Jensen – Lekven

Angrep: Dønnum – Vilhjamsson – Finne

Ikke fake jubel på tv

– Vi har undersøkt veldig grundig den siste tiden, og spesielt sett til Tyskland og Danmark. I tillegg har vi fulgt med i mediene og pratet med supportere og klubber. Vi ønsker å optimalisere opplevelsen for seerne uten å legge til kunstige elementer som er forstyrrende for fans, spillere og de som sitter hjemme, sa sportsdirektør Morten Johannessen til NTB.

Dagboka synes dette er en klok beslutning. Latter på boks er dust, og det er ikke mindre dust med fake jubel på tv. Det er ikke så ofte dagboka er enig med Ivar Hoff, men i dette klassiske sitatet er vi det:

Har du en fotball, så har du alt!

Sarpsborg har for øvrig fordelt billettene sine mellom samarbeidspartnere, sesongkortinnehavere og syngende supportere til morgendagens kamp. Høres ganske udramatisk ut.

Aron Dønnum

Aron Dønnum trente med gutta på lørdag og meldte seg klar til kamp. Han stilte med ny, blond sveis, og varslet i intervjuet på klubbens sider at vi kan vente oss mange forskjellige frisyrer denne sesongen. Vel, dagboka er mest opptatt av at det også blir mange forskjellige scoringer, raid og assist.

Erik Israelsson

Erik Israelsson er spilleklar for Kalmar i Allsvenskan 1. august. I går hadde Fotbollskanalen i Sverige en liste over de 30 «bästa värvningar», og om Erik på 30. plass skriver de:

Mittfältaren blir spelklar först den 1 augusti men lär i och med den uppskjutna säsongen hinna spela många matcher. Veteranen håller en bra allsvensk nivå när han är som bäst och han lär kunna bidra med en hel del till ett ungt KFF.

Tom Harald Hagen

Tom Harald Hagen skal dømme oss i morgen. Det er vel egentlig ikke noe annet å si enn at alle dommere hater oss, og vi hater alle dommere. Han er fra et sted nord for XXX, og ga Aron Dønnum to gule og et rødt kort i oktober (vi tapte mot Stabæk).

1-1 mot Lyn

Lørdag spilte Vålerenga-damene 1-1 i treningskamp mot Lyn på Kringsjå. Tre omganger a 25 minutter i 26 grader.

– Det viktigste var å komme igang i dag. Ikke den beste kampen fra vår side, men vi får til en del av det vi prøver å jobbe med på trening, spesielt i den andre omgangen, sa hovedtrener Jack Majgaard Jensen til klubbens sider.

Neste kamp spilles hjemme i storstua vår tirsdag 23. juni klokka 14.30 mot Kolbotn.

Vålerenga i dag

Sjekk ut Anton Salétros – Sarpsborg har hentet svensken på lån fra Rostov i Russland fram til sommeren, og skal holde skyhøy kvalitet. I fjor spilte han 26 kamper for AIK. Det er moro med kvalitetsspillere, men den type signeringer er det forhåpentlig slutt på i Vålerenga. La oss tenke langsiktig!

Legg igjen en kommentar