Dagboka torsdag 11. juni 2020

Fortrinnsrett og tilgodelapp – hva er det egentlig Vålerenga fotball elite driver med? Også er det snart treningskamper for damene. Ting begynner å rulle igjen! En ting vi har savna mens alt har vært stengt ned er tiltak for å sikre penger til klubben. Der tyske klubber har drivi med pappfigurer, danske har satt opp … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 11. juni 2020»

Fortrinnsrett og tilgodelapp – hva er det egentlig Vålerenga fotball elite driver med? Også er det snart treningskamper for damene. Ting begynner å rulle igjen!

En ting vi har savna mens alt har vært stengt ned er tiltak for å sikre penger til klubben. Der tyske klubber har drivi med pappfigurer, danske har satt opp skjermer som tilskuerne kunne koble seg på og norske klubber har solgt seter, øl og steiner så har det vært stille fra Vålerenga. Inntil nå.

I går lanserte klubben det de kaller for «fortrinnsrett» og «tilgodelapp» for sesongkortinnehaverne. Begrepene er kjent, men hva betyr det i praksis?

«Fortrinnsrett» er at du skal være først i køen når det er lov å slippe inn tilskuere igjen. Du skal altså få et fortrinn, en fordel, av å ha sesongkortet. Klubben har ikke akkurat vært bortskjemte med fulle tribuner og vanskeligheter med å få tak i billett de siste åra – så dette er kanskje en forsmak på hvordan det blir noen år inn i framtida. For når tribunen åpner igjen, men bare et fåtall får lov til å komme inn, så slipper du ikke inn uten sesongkortet.

Det blir fort tomt de første kampene i Eliteserien

Det bringer oss over på del to av kampanjen. Du kjenner kanskje tilgodelappen som noe du får fra en butikk når de ikke har den varen du har betalt for. Dette er det Vålerenga nå innfører på sesongkortet. Akkurat detaljene er ikke kjent, men du som sesongkortholder skal få alle de kampene du har betalt for. Derfor: Alle de kampa du ikke kan komme inn på skal du få en tilgodelapp på.

Dette syns vi er spennende konsepter. Klubben har faktisk tenkt på hvem som er viktig og ikke hva som nødvendigvis er kjempemorsomt. Sikkert fint med pappfigur av seg selv på stadion, men når det koster drøye 300 spenn for å produsere én figur skjønner alle at majoriteten av penga ville gått ut av klubben. I tillegg ville noen være nødt til å sette dem opp.

Så – det smarteste vi tror du kan gjøre nå er å kjøpe sesongkort. Du er nok ikke garantert plass på den første kampen etter åpning av tribuner, men du er sikra plass når det begynner å åpne opp. Det er du ikke om du satser på enkeltbilletter.

Treningskamper for alle

Vålerenga tok imot Bodø/Glimt til treningskamp tirsdag 8. juni. Kampen gikk uten tilskuere, og det er unektelig en litt underlig opplevelse å se to eliteserielag utkjempe en batalje uten å høre Klanen eller motstanderstupporterne.

Uansett! Kampen var ikke en höjdare. Det er tydelig at det er to lag i startblokkene og at Glimt ikke nødvendigvis blir like gode som i fjor. Vålerenga blir nok bedre, og den spilleren som kommer til å bety mye er Aron Dønnum. Han kom inn i pausen og var toneangivende allerede fra første spark. Dessverre måtte han ut med skade i skulderen, men det skal ikke være noe farlig.

Aron Dønnum jubler etter seier mot Brann

Kampen endte 1-0 til Vålerenga etter enda en scoring av Peter Godly Michael. Er det han som kommer til å starte mot Sarpsborg 08? Vi tror ikke det, men vi tror ikke at Matti skal være altfor sikker på plassen sin heller. Vi gleder oss!

Damelaget har fått planlagt treningskampene sine. Første kamp er allerede lørdag 13. juni klokka 14 og går borte mot Lyn på Kringsjå. Ikke forvent at den er åpen for publikum. Tirsdag 23. 06. er det kamp hjemme mot Kolbotn og siste treningskamp er satt opp mot Røa på Røabanen lørdag 27. juni. Det blir fint!

Vi er i gang dere!

Legg igjen en kommentar