Dagboka fredag 5. juni 2020

Endelig fredag! Eliteserien starter om under to uker, herrene har spilt treningskamp, børsen går bedre og Fagermo har vært ute og snakka med VG. Treningskamp i går Ting har starta å bevege seg i norsk fotball og en av måtene vi merker at det ikke er så lenge igjen er at det spilles treningskamper. I … Fortsett å lese «Dagboka fredag 5. juni 2020»

Endelig fredag! Eliteserien starter om under to uker, herrene har spilt treningskamp, børsen går bedre og Fagermo har vært ute og snakka med VG.

Treningskamp i går

Ting har starta å bevege seg i norsk fotball og en av måtene vi merker at det ikke er så lenge igjen er at det spilles treningskamper. I går var første gang Vålerenga møtte andre spillere på månedsvis, og de gjorde det de kunne for at gjensynet ble ubehagelig for folka fra Viken.

Mål:

Vålerenga landa på to scoringer og null bakover. Første scoring av Matti og andre scoring sto Finne for. Noen mener sikkert at det er litt tidlig å si noe om, men VPN lanserer Matti som topscorer i årets liga. Du hørte det først her!

Lagoppstillinger:

VIF: Kristoffer Klaesson – Amin Nouri,  Jonathan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Fredrik Oldrup Jensen, Herolind Shala – Aron Dønnum, Matthías Vilhjálmsson – Bård Finne

MIF: Markus Nakkim og en gjeng bønder

Innbyttere:

VIF:

Christian Borchgrevink inn for Amin Nouri
Brage Skaret inn for Ivan Näsberg
Felix Horn Myhre inn for Herolind Shala
Erik Israelsson inn for Bård Finne

MIF: Noen andre enn Nakkim

Vi er selvsagt dritglade for at det ble seier. Selv om Mjøndalen på papiret er et dårligere lag enn oss ligger fremdeles den begredelige fjorårssesongen i bakhuet. Seier er alltid digg.

Jerv i dag

Neste treningskamp spilles i dag klokka 14:00 mot Jerv

Fagermo

Fagermo hadde i dagens Verdens Gang et langt og godt intervju der han sa at Vålerenga hadde vært prega av kortsiktighet styrt av forventninger og vi mener at på det punktet vet Fagermo hva han prater om. Han viser seg også som en god strateg som vet hvordan man bygger ned forvetninger. Det er god lesning og vi kjenner vi blir varme i kroppen.

 

Økonominyheter

Det er ikke hver dag VPN dekker det som skjer på Oslo børs, men i dag kom det noen hyggelige nyheter som kan påvirke Vålerenga fremover.

Om du er av typen som spekulerer i aksjer på den norske børsen, har du sikkert lagt merke til at det har vært en oppgang den siste uka. Dette skyldes blant annet at OPEC+-landene skal møtes i helgen og at oljeprisen går oppover.

I tillegg til dette har Tor Olav Trøims selskap Borr Drilling blitt enige med kreditorer og verft om en finansieringsplan. Noe som har resultert i at aksjen har steget mer enn 30 prosent ved åpning.

Det at Trøim ser ut til å få finansene på plass er godt for oss. Vi tror ikke at Vålerenga er hovedprioriteten hans, og om andre ting faller sammen er det fort gjort at klubben blir med i et slags dragsug.

Nå ser det i det minste litt lysere ut angående den saken. Vi er dog fremdeles skeptiske til at én fyr eier hele sjappa og at klubben i det minste bør ta en titt på alternative måter å finansiere moroa.

Podcast

Vi minner om at VPN har startet opp en podcast der vi blant annet har snakket med Sjanten og Kenneth Dokken. Det kan du høre på din foretrukne podcastplatform.

Blant annet på Spotify

 

Vålerenga i dag

Treningskamp mot Jerv klokka 14:00. Mulig vi også sniker til oss en fredagspils selv om sommeren ikke er optimal.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar