Dagboka onsdag 3. juni 2020

De sju første kampene i Eliteserien har blitt presentert og tabelltipsene begynner å komme. Damelagets kamper i Toppserien er klare og vi venter på at Jordal skal bli helt HELT ferdig. Dette, og ikke særlig mye mer i dagens dagbok. La oss ta Eliteserien først. De er jo nærmest oppstart. Om litt under to uker, … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 3. juni 2020»

De sju første kampene i Eliteserien har blitt presentert og tabelltipsene begynner å komme. Damelagets kamper i Toppserien er klare og vi venter på at Jordal skal bli helt HELT ferdig. Dette, og ikke særlig mye mer i dagens dagbok.

La oss ta Eliteserien først. De er jo nærmest oppstart. Om litt under to uker, tirsdag 16. juni 20:30, sparkes Eliteserien i gang for Vålerengas del. De tre første kampene har vært kjent en stund og det var lenge snakk om at det skulle spilles puljevis fordelt på geografisk organisering.

I går kom resten av sesongen og vi kan se at NFF, NTF og alle andre har helt klart gått vekk fra den tankegangen. De tre første rundene er som tidligere. Åpner borte mot Sarpsborg 08 (16. juni), fortsetter hjemme mot Stabæk (21. juni) og så borte mot Odd (24. juni). En tøff start, men en start vi tror vi kan komme godt fra. Skal vi tippe sju poeng? Vi tipper sju poeng.

Så kommer de nye kampene og se bare her: Viking hjemme (27. juni, 20:30), RBK borte (1. juli, 20:30), Aalesund hjemme (4. juli, 20:30) og Brann borte (12. juli, 20:30) på de fire neste tv-beramma kampene. Hele spilleplanen kan du lese på Vålerengas hjemmesider. Men se på de sju første kampene da! Selv om vi tror vi kan komme godt fra det på de tre første så er det jaggu meg bare tøffe kamper igjen. Dagboka var positiv, så ble den negativ. RBK borte og Brann borte. Viking hjemme kan vippe begge veier og AaFK hjemme – tja… Vi får se. Det bør være tre poeng, men ingenting i Vålerenga er «bør være» (med mindre vi snakker om sjuendeplasser).

Hør også: Kenneth Dokken, assistenttrener i Vålerenga, mener laget bør sparke godt fra seg (Spotify).

Det som er ålreit med å møte lag som Brann og RBK så tidlig i sesongen er at de ikke kan ha tilskuere på stadion. I Bundesliga har det blitt noen overraskende borteseire og den æra har flere tillagt det at de ikke kan ha tilskuere der. Spesielt i Bergen kan det bli utslagsgivende. Uansett: Vi gleder oss. Kanskje vi til og med får med oss noen på pressa!

Det blir tomt på stadion de første kampene i Eliteserien

Og når vi er inne på tabelltipping. Vålerenga blir tippa på sjetteplass av Eurosport. Vi er vel ikke helt uenig, men om de tipper sjette kunne de jo like så godt ha tippa sjuende. Det er allikevel noe vi stusser litt på. Blant annet har de på «spillere inn» Felipe Carvalho. Det er vel i beste fall ønsketenking. De av oss som er på Instagram og følger ham ser jo at han fortsatt er i Uruguay, og at han nok ikke har noen planer om å komme tilbake til Oslo. I tillegg ser vi at de satser på Näsberg og Tollås Nation i midtforsvaret. Vi trodde Fagermo skulle satse på Bjørdal i stedet for Näsberg.

Men hva veit vel vi!

Damelaget i full vigør

Spilleplanen i Toppserien ble presentert i dag. Vi var veldig spent på hvordan NFF valgte å sette opp dette, og nå fikk vi altså svaret. Første runde er borte mot Sandviken (4. – 5. juli), så kommer Røa en tur til Intility (11. – 12. juli) før det blir en ny tur til vestlandet og Klepp i runde 3.

Siste runde spilles 15. november. Der kommer Arna-Bjørnar på besøk og vi satser på at NFF har huska å ta med serievinnermedaljene. Og har de glemt dem så er det jo ikke langt unna kontorene på Ullevaal stadion.

Etter at Rosenborg har slukt Trondheims-Ørn blir det fler og fler av de klassiske oppgjøre. Vålerenga – Rosenborg, Vålerenga – LSK og Vålerenga – Lyn. Kampene mot LSK  satt opp i runde  8 (bortekampen) og runde 16 (hjemme). By-derbyene spilles i runde 9 (26. august) – det er hjemmekampen – og runde 17. Oppgjøra mot trønderlaget spilles i runde 7 og 15. Det betyr altså at vi får servert tre lekre kamper på rad nå i sommer og rett før serieslutt.

Vi gleder oss!

Jordal er snart klar

Sluttspillet i hockey ble avlyst, og dermed ble det ikke noe av de siste kampene i Furuset Forum. Men! Det betyr at vi kan glede oss til kamper i Nye Jordal Amfi! Den første kampen skal visstnok gå mot Färjestad, men vi er ikke helt sikre. Uansett så gleder vi oss til å se innsida, om vi får lov må vite.

Vålerenga i dag

Treningskamp mot Mjøndalen i morgen. Den får vi ikke sett på stadion, men vi kan kanskje se den på et vis. Gudene veit. Også sluker vi siste biten av sola før regnet kommer og tar oss.

Legg igjen en kommentar