Kveldsdagboka onsdag 22. januar 2020

Dagboka i dag er sein. Den har nemlig brukt dagen på å prøve å forstå hvordan NFF har tenkt når de har satt opp serieformatet for Toppserien 2020. Å forstå om og hvordan forbundet har tenkt viste seg å være en umulig oppgave. Derfor byr vi andre ting. Blanda drops med andre ord. Vålerenga Fotball … Fortsett å lese «Kveldsdagboka onsdag 22. januar 2020»

Dagboka i dag er sein. Den har nemlig brukt dagen på å prøve å forstå hvordan NFF har tenkt når de har satt opp serieformatet for Toppserien 2020. Å forstå om og hvordan forbundet har tenkt viste seg å være en umulig oppgave. Derfor byr vi andre ting. Blanda drops med andre ord.

Vålerenga Fotball Elite lyser ut stilling som økonomisjef/controller.
Vi trodde Vålerenga hadde en økonomisjef og for å ikke drive å spekulere i om det er drama på bakrommet, krangling om pølsepapirene osv, så sendte vi nåværende økonomisjef Ine Hope Karlsen likså godt en e-post. For la oss være ærlige…er du vålerengasupporter så får du grå hår, mageknip, stressrelatert eksem, vondt i sjela og konstant angsting når du aner at klubben sliter. Det er nok av bekymringer lissom, så greit å få redusert angstinga til et minimum. Ine Hope Karlsen ga oss et ryddig svar som vi deler med dere i sin helhet: «Jeg har jobbet som Økonomisjef i Norsk Toppfotball fra 2015 og til mars 2019 da Vålerenga tok kontakt i forbindelse med at deres økonomisjef hadde sagt opp. Vålerenga og jeg kom til enighet om at jeg skulle ta ett år i klubben for å se litt på rutiner, om noe kunne effektiviseres i økonomifunksjonen, innstramming av budsjett m.m. Jeg signerte derfor en midlertidig kontrakt fra 1. mars 2019 til 15. mars 2020. I mellomtiden har det vært en vikar inne for meg i Norsk Toppfotball, ettersom jeg søkte permisjon. Stilling lyses ut siden det har vært planen hele tiden at jeg skal tilbake i NTF.»  Så da veit vi det. Vi snakker en helt ordinær utlysning og full kontroll der med andre ord.

15 prosent av leserne våre har trua…
Og når vi først er inne på kontroll…I går spurte vi om dere tror at Vålerenga har kontroll på økonomien akkurat nå. I skrivende stund er det 61 prosent av de som har svart som tror at Vålerenga ikke har kontroll. Dette overrasket boka ikke så mye. Ei heller det at det er 24 prosent som er usikre på om klubben har kontroll. Bomba er derimot at hele 15 prosent av de som svarte tror at klubben har begge henda på rattet og kjører i riktig retning. Boka stusser litt på akkurat det der.Er ikke dette vel høyt? Når det er sagt, så erklærer boka myten om den negative og pessimistiske vålerengasupporteren for død, mens den tar inn over seg at vi egentlig kanskje er mer optimistiske og har mer trua enn det som fremkommer av kommentarfelt og poster på sosiale media. Vålerengasupportere har trua på klubbens økonomistyring….i alle fall 15 prosent av oss.

Trenerjakten.
La oss bare klinke klare på at Dagboka syns det er jævlig bra at det, til nå, ikke har vært lekkasjer fra kontorene på Valle når det gjelder ansettelsen av ny hovedtrener. Det skal klubben få kudos for. Når det er sagt så kjenner Dagboka litt på at det snart begynner å bli på tide å presentere ny trener. Greit nok at man ble tatt på senga av Deilas oppsigelse, men å ha oversikt over hvem som kan være aktuelle erstattere er noe som klubben til en hver tid bør ha koll på. Ting snur jævla fort i fotballen, noe som Deilas exit er et eksempel på. Dagboka håper at presentasjon av ny hovedtrener «drøyer» fordi man er i konkrete forhandlinger med aktuell(e) kandidat(er) og at vi kan vente en presentasjon ganske snart. I motsatt fall kan det virke som om klubben ikke har hatt oversikt over hva som finnes av alternativer der ute. Akkurat det er en litt ubehagelig tanke. Man vil jo gjerne at klubben man har hjertet sitt i er proaktive og har en strategi eller handlingsplan klar før slike exit-er blir et faktum. Derfor slår Dagboka fra seg den tanken like fort som den kom…om enn ikke for noen annen grunn enn av hensyn til egen angsting.

La oss leke med tanken om Morten Gamst Pedersen
Leser man sosiale medier kan det virke som om Vålerenga lekker unge spillere om dagen. De ønsker seg vekk. Man kan stille seg spørsmål om hvorfor det eventuelt er blitt sånn. Svikter klubben i utviklingsarbeidet? Klarer ikke klubben møte forventningene ung gutta har? Er det mangel på gode rollemodeller i garderoben? Gudene veit.

Samtidig som det kan se ut som om Vålerenga sliter litt med å få de unge talentene til å bli, så er en av de mest hardtarbeidene og seriøse profilene i norsk fotball fristilt fra polkagris-klubben i nord. Vi snakker da om Morten Gamst Pedersen. En type som Gamst Pedersen ville kunne satt en knallhard standard på treningsfeltet og i garderoben når det kommer til seriøsitet. Nå kan man jo si at å feks signere en sånn type som Gamsten krasjer totalt med hva styreleder i klubben ser for seg, altså et Vålerenga med en tydelig Oslo-profil, som skal satse ungt med gutter fra Oslo og Østlandet, tenke langsiktig og fortsette å bygge på det fundamentet som er i klubben i dag. På den andre siden kan man si at det går an å ha to tanker i hodet samtidig. Man kan tenke langsiktig samtidig som man, på en kortere kontrakt, signerer en eldre rutinert spiller med gode holdninger som kan bidra til å skape god kultur både på treningsfeltet og i garderoben. En «mentor»-type som samtidig kan bidra utpå matta hvis det kniper…altså ikke nødvendigvis som et førstevalg. Men en seriøs, treningsvillig og gjennomført profesjonell spiller som er gull verdt for en prestasjonsgruppe. Og det er det Gamst Pedersen er: Seriøs, treningsvillig og gjennomført profesjonell. Nå er dette her ikke nødvendigvis ment som et rungende «Dagboka ønsker seg Morten Gamst Pedersen til Vålerenga». Dagboka ønsker seg typen. Og det er kanskje en konsekvens av et savn. Et savn etter en som tydelig setter standarden i spillergruppa. Noen som har den der «Det er faktisk meg det kommer an på»-holdninga som ryggmargrefleks.

Toppserien 2020…Oh my freakin djeses!!!
Hvem fader har sendt bestilling til NFF om at de skal organisere Toppserien som en mix av reality – og gameshow? På klubbens sider finner du mer informasjon om konseptet. Forstå hensikten den som kan. Bruk gjerne kommentarfeltet vårt dersom du har noen betraktninger rundt  dette serieformatet som du ønsker å dele. Selv nøyer Dagboka seg med å si;

NFF: You are the weakest link….GOOOODBYE!!

 

Vålerenga i dag

Innebandygutta spiller kamp mot Sveiva. Det gikk drit. Gutta tapte 10-3

Legg igjen en kommentar