Dagboka mandag 9. september 2019

Damene har funnet vinnerformen og rekruttgutta er tilbake på vinnersporet. Hoyckeygutta vant treningskamp og det er en uke til vi spiller mot Sarpsborg 08. Du får også en syk historie om tyrkisk fotball. Vår nye midtstopper, danske Pierre Kanstrup, kan nemlig fortelle en særdeles oppsiktsvekkende historie. Han tegnet en lukrativ avtale med Erzurumspor i tyrkisk … Fortsett å lese «Dagboka mandag 9. september 2019»

Damene har funnet vinnerformen og rekruttgutta er tilbake på vinnersporet. Hoyckeygutta vant treningskamp og det er en uke til vi spiller mot Sarpsborg 08. Du får også en syk historie om tyrkisk fotball.

Vår nye midtstopper, danske Pierre Kanstrup, kan nemlig fortelle en særdeles oppsiktsvekkende historie. Han tegnet en lukrativ avtale med Erzurumspor i tyrkisk fotball, og var en av 12 utenlandske spillere der. Men da klubben rykket ned og bare hadde lov til å bruke fem utlendinger i divisjonen under, var dansken en av de som ble skjøvet ut i kulden. Og er du i kulden i en tyrkisk klubb, er det virkelig kaldt.

Klubbens president skjelte Pierre ut etter alle noter da han ikke ville kjøpe seg ut av kontrakten (ja, de ville tvinge han til å kjøpe seg ut av avtalen). Han fikk ikke trene med førstelaget, og ble i stedet sendt til en annen bane et annet sted i byen for å løpe rundt og rundt på den banen. Og på treningsleiren før seriestart måtte de utlendingene som de ikke ville ha med videre, bo på kummerlig vis hvor det var ille møkkete og bed bugs (lopper) i senga. Etter hvert truet presidenten med at han ikke kunne garantere for verken hans eller familiens sikkerhet.

« Da han sagde det, kunne jeg godt mærke, at nu var det nok. Det kom pludselig meget tæt på. Klubben havde jo sørget for pladsen i vuggestuen. Det kan sagtens være, der aldrig ville ske noget. Men tanken om, hvad der kunne ske min søn; at vi afleverede ham til smilende pædagoger, der, når vi havde afleveret, låste ham alene inde i et mørkt rum i timevis… man ved jo ikke, hvad der kunne ske. Det er et tænkt scenarie. Men tingene blev sagt, og så meget er penge ikke værd. Så jeg snakkede med min agent og sagde; »vi skal ikke være her mere – vi skal finde noget andet».

Så da kom dansken til Vålerenga, noe både han og familien var glad for. I intervjuet med den danske spillerforeningen, kommer det også fram at Vålerenga visstnok har vært interessert i Pierre før han gikk til Tyrkia.

«Når jeg kigger tilbage på afslutningen i Tyrkiet, synes jeg, det er lidt sjovt. Det er nogle krejlere. Røvere og banditter, der gør tingene på en knap så pæn måde. Det mest bizarre er, at vi endte med at skilles som okay venner. Præsidenten var sikker på, at de ville rykke op igen, og så skulle de nok ringe. Det er så surrealistisk at sige, når man kort forinden har truet min familie», sier han.

Vi abefalerdeg å lese hele intervjuet – lenke litt lenger oppe.

Damene vant 4-0

Her kan du lese et herlig referat etter at Vålerenga Damer har spilt seg inn i medaljekampen.

Rekruttgutta vant

Keen på å se en scoring av det frekke slaget? Du får den her i 2-0- seieren over Mjøndalen.

En uke til kamp

Det var 509 personer på bortefeltet til Sarpsborg 08 da vi tapte 0-3 i Østfold i fjor. Mye har skjedd i norsk fotball siden da. mandag om en uke skal vi dit igjen, og er det noen som har skuffa i årets eliteserie, må man vel trygt kunne si at S08 har skuffa mer enn Vålerenga. Tross alt. De herjet liksom i Europa League for ett år siden, men ligger nå på direkte nedrykk.

Alt skulle tilsi at Vålerenga går på ei blemme her siden det både har vært landslagspause, S08 er et potensielt bananskall og at Mos garra scorer mot gamle lagkamerater. Mustafa «Mos» Abdellaoue har blitt 31 år og ville være i en klubb som spiller på en måte som visstnok passer han bedre. Det var ikke tilfelle i Godset.

Dagboka synes det er vanskelig å vite hva som venter oss i Østfold denne gang. Det er vel like sannsynlig med seier som tap og uavgjort. Hva tenker du?

[poll id=»212″]

Juniortap

G19 Interkretskamp – toppkamp mellom Lillestrøm og Vålerenga var nå på fredag, og dessverre tapte vi borte 0-1. Vi slo dem 3-2 på hjemmebane i mai. Dermed leder LSK serien tre poeng foran oss.

Hockeyseier

Vålerenga i dag

Nja, hvorfor ikke sjekke ut Nord-Irland mot Tyskland på TV2 Sport 1? Nord-irene har fire seire av fire mulige og topper sin gruppe i EM-kvaliken, men de har riktignok ikke møtt verken Tyskland eller Nederland i sin ennå. De skal få slite med sine Championship og League One-spillere mot tyskerne, så kan du også se på kjekkasen Kyle Lafferty som scoret sju mål i de ni kvalikkampene da Nord-Irland gikk til EM 2016. Kyle ble nettopp hentet til Sarpsborg etter at Steven Gerrard tydelig sa at han ikke får spille for Rangers sitt førstelag.

Legg igjen en kommentar