Dagboka mandag 5. august 2019

Det oppleves som en gigantisk nedtur bare å få med seg ett poeng mot Kristiansund, og ikke minst at gutta og laget ikke fremsto på en bedre måte. Men vi klarte å utligne, og det er bra. Intervju med en småskuffet målscorer etter kveldens uavgjortresultat på Intility Arena.#OslosStolthet https://t.co/LAc5TTMPv0 — Vålerenga Fotball (@ValerengaOslo) August 4, … Fortsett å lese «Dagboka mandag 5. august 2019»

Det oppleves som en gigantisk nedtur bare å få med seg ett poeng mot Kristiansund, og ikke minst at gutta og laget ikke fremsto på en bedre måte. Men vi klarte å utligne, og det er bra.

– Vi så litt preget ut hele veien. Hva som er årsaken til det må vi finne ut av. Vi vet vi har flere gir å gå på. Vi må evaluere om vi har trent for mye og for hardt, eller om det er fordi vi ikke har spilt på lang tid, sa Ronny til Eurosport etter kampen.

Det er ikke noe nytt at Vålerenga fremstår ufokusert og ikke helt på topp etter landslagspauser og ferier. Men det er alltid kjedelig å registrere at et et kjipt og ganske så usympatisk Kristiansund-lag (hva er det med spillere som skal syte og klage og snakke på motstanderen gult kort hele tiden, kan det ha sammenheng med en trener som velger å løpe over halve banen for å klage på dommeren når kampen er ferdig og deretter begynner å dytte på Johan Lædre Bjørdal som bare prøver å snakke til han?) får det poenget de kom til Oslo for å få.

1-1 er forsåvidt et ganske så rettferdig resultat. Det positive er at vi faktisk kommer tilbake og utligner. Det negative er at vi havner bakpå tidlig i matchen. Magnus Lekven mister sin mann på KBK-frisparket (det kan virke som om han prøver å sette han i offside – uten hell) og det gjør at han kan heade uforstyrret i tverra. Så står både både Johan Lædre Bjørdal og Efraín Juárez og ser på når ballen går over hodene deres, derfor vinner KBK også returen = 0-1. Her skal gutta jage retur og ikke hvile seg i forsvar.

Dagboka er skuffa, men poenget gjør at det hele tross alt er til å leve med. Men du skjønner at vi kommer ikke til å innkassere tre enkle poeng verken mot Godset eller Stabæk de neste 10 dagene.

[poll id=»197″]

VIF-damene

Vi får heller kose oss over Vålerengas damelag som endelig fikk det til å løsne. Her kan du se scoringene:

[poll id=»198″]

Ironman

Filip Lalande kom på andre plass blant alle spillerne som deltok i den store styrke- og utholdenhetsprøven for ishockeyklubbene i Get-ligaen, også kalt Ironman. Den konkurransen Martin Laumann Ylven har vunnet de tre siste årene, men i år kunne han på grunn av skade ikke delta i alle øvelser. Men i benkpress vant han rimelig greit med 155 kilo. Jonas Oppøyen (8. plass) og Magnus Brekke Henriksen (9. plass) gjorde også sine saker bra i totalen. Her kan du se og lese litt mer om det hele.

Hamar og alkohol

Det er ikke alltid vi er enige med folk på Hamar – Vålerenga-hat er like vanlig som innavl rundt den sida av Mjøsa – men nylig har de tatt et initiativ som vi kan like. Samtlige toppidrettsklubber i Hamar kommune vil nå servere alkohol og er lei det de mener er forskjellsbehandling i forhold til andre kulturarrangement, skriver NRK.

Det kommer fram i en felles søknad fra Storhamar Ishockey Elite, Storhamar håndball elite og HamKam fotball som er sendt til Hamar kommune. De synes det er urettferdig at kulturarrangementer får lov, og ikke deres egne arrangementer.

– Det handler ikke bare om penger. Det handler om å tilby et produkt som publikum forventer at vi kan levere. På lik linje med andre kommersielle kulturarrangører, sier Truls Røise til NRK. Han er styreleder i Storhamar IL Ishockey Elite.

Erna Solberg satt ringside for noen år siden og drakk vin i Oslo Spektrum da Cecilia Brækhus bokset sin første proffkamp der. Og selv om Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre i forskjellig grad ønsker å tillate alkoholservering på idrettsarrangementer i Norge (ref en artikkel fra Nettavisen for noen år siden), er det fortsat tstort sett bare på VIP-områder du får kjøpe alkohol på idrettsarrangement. Arbeiderpartiet, SV, Rødt, Miljøpartiet De Grønne, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti ønsker ikke alkoholservering i det hele tatt.

Dette avgjøres uansett i kommunene, så her bør det være mulig å få til mer rundt omkring. Dette er ikke på noen måte en kampsak for dagboka, de fleste klarer uansett å få i seg nok alkohol (og kanskje mer enn nok) både før og etter kampene, men prinsipielt ser vi ikke hvorfor VIP-ene skal behandles annerledes enn fotfolket, og de som faktisk skaper stemning.

Vålerenga i dag

Du kan jo se om du finner den nye hockeypodden som Vålerenga Ishockey skal lansere i dag. Vårt Oslo skriver i alle fall at du kan høre Espen Knutsen og Roy Johansen i den nye hockeypodden, som altså skal være tilgjengelig fra og med i dag og publiseres ukentlig. Applaus for tiltaket.

[poll id=»199″]

Legg igjen en kommentar