Dagboka fredag 5. juli 2019

For oss som ikke har ferie enda er det endelig fredag, for de aller fleste som har ferie er det bare en tilfeldig dag i ferien. Vålerenga så på søndag ut til å endelig ha kommet hjem fra ferie og jaggu er det ikke kamp i dag. Bodø/Glimt kommer på besøk og vi velger å … Fortsett å lese «Dagboka fredag 5. juli 2019»

For oss som ikke har ferie enda er det endelig fredag, for de aller fleste som har ferie er det bare en tilfeldig dag i ferien. Vålerenga så på søndag ut til å endelig ha kommet hjem fra ferie og jaggu er det ikke kamp i dag. Bodø/Glimt kommer på besøk og vi velger å fryde oss. Før de drar på ferie. Igjen. I tillegg har vi noen meninger om Kjernen, Stig Inge Bjørnebye og «Hele norges Rosenborg».

Kamp i kveld

Etter en godt spilt fotballkamp sist uke der våre gutter måka inn mål i måkebyen virka det i alle fall i 90 minutter som at Vålerenga endelig var tilbake fra ferien. Vi var effektive, morsomme å se på og hadde liten til ingen respekt for motspillerne. Logoen drakta var svidd inn i brystet og selv den mest ihuga svartmalersupportere  skula bort på det hele og tenkte «jøss».

Med dette i sekken håper vi å se det samme mot Bodø/Glimt.

Dagboka er riktig nok ikke så idjoter at vi hverken regner med eller satser på at laget skal trampe så til de grader over nordlendinga. Vi veit og har sett og faktisk latt oss delvis imponere over det fiskeslagget har oppnådd denne sesongen og vi innrømmer gjerne at vi tok litt feil da vi tippa jumboplass før eliteserien starta. Det viser nok en gang at eliteserien er et kaos av umuligheter man like greit kunne avgjort ved loddtrekning. Nå er vi riktig nok bare halvspillt sesong, og mye kan skje og alt det der, men den 16. plassen bomma vi nok på ja.

Så, hva er det vi egentlig møter?

Vi møter et lag i god flyt og som har varma opp til VIF-kampen med Maradonafilmen, en trio som bøtter inn mål uten respekt for noen ting og et lag klare for litt sommer og sol i hovedstaden. De har to tap og to uavgjort og har scora 33 mål til nå, med en målforskjell på +12. Det er dog på hjemmebane de virkelig har brilljert. På bortebane er tallene greiere. De har riktig nok vunnet de fleste kampene sine, men de har også sluppet inn like mange mål de har scora. Hvordan dette blir mot Vålerenga gleder vi oss rett og slett dritmye til å se. Det er ingen grunn til å tro at noen av laga parkerer bussen her.

Om vi skal tippe noe blir det at Vålerenga vinner etter en veldig målrik kamp. Skal ikke se bort i fra at vi ender opp med hockeyresultat på denne her. 4-3?

Troppen som stiller:

Klaesson, Haug – Juárez, Nakkim, Borchgrevink, Bjørdan, Näsberg, Adekugbe – Israelsson, Abu, Lekven, Horn Myhre – Shala, Dønnum, Ejuke, Finne, Grødem – Azemi, Vilhjálmsson.

Alt det fine i livet er gratis om du kjenner noen som blør for Enga

Verdt å nevne i dag er at om du har sesongkort kan du dra med deg en kompis eller venninne (eller kompis som også er venninne en gang i blant. Er 2019) som normalt sitter litt på gjerdet når det kommer til Vålerenga. Byens største drosjeselskap spanderer billetten.

Dette er siste kampen på en måneds tid før vi supportere endelig kan slappe av litt etter en ..spennende vårsesong.

Avspark 19:00.

Hele norges Rosenborg

Det rasles med sablene i Mordor om dagen. Orkene i Kjernen krever at Stig Inge Bjørnebye må ta ansvar og forlate sin post, og det er ikke akkurat avskjed i nåde det snakkes om. Det grenser til ren skjær hets. Resten av fotballnorge står måpende på sidelinja og betrakter mytteriet i vantro

Ikke bare er Bjørenbye en god frimurer, men han er også en bauta i norsk fotball. Det er få, om noen, som har gjort så mye for norsk fotball som det Stig Inge Bjørnebye har gjort i løpet av den tiden har virket som sportslig leder i RBK. Nå er det indre krefter i Rosenborg-miljøet som argumenterer hardt for at han ikke «virker». Men at han ikke «virker» i RBK er ikke ensbetydende med at han ikke «virker» for norsk fotball. Rett skal være rett!

Tilhører man et miljø hvor man med stolthet omtaler seg sjæl som «Hele Norges Rosenborg», så bør man også evne å se lenger enn utover cornerflagget på egen arena. Skal du «talk the talk», så får du faen meg «walk the walk» også. Ta ansvar og eierskap til egen utilstrekkelighet og udugelighet. Vær stolt av at dere har en sportssjef som endelig evner å levere på bestillinga si. Rosenborg er «Hele Norges Rosenborg» på grunn av sånne pionerer som Stig Inge Bjørnebye.

At han knuger på Bendtner er et genialt trekk for å utjevne de økonomiske forskjellene som har vært en av de største verkebyllene i norsk fotball de siste åra. At Stig Inge Bjørnebye pleier en nærere og nærere relasjon til Jim Solbakken er også et strategisk veldig smart valg. Jo mer tid Solbakken bruker på å prøve å selge de overprisa spillerne sine til Rosenborg…jo mindre tid, plunder og heft blir han for de resterende klubbene i serien. At Bjørnebye holder Solbakken sysselsatt slik at andre klubber i mindre grad blir belemret med hans moralske korrupthet og bedervete verdigrunnlag, er vi evige takknemmelighet for.

Denne innsatsen her er noe som Bjørnebye fortjener helgenstatus for, i alle fall et diplom! Vi setter også stor pris på den sportslige retninga RBK har tatt under Bjørnebyes sportslige ledelse. Avgjørelsen om å slutte å spille angrepsvillig fotball ble tatt i mot med stor begeistring av alle som elsker fotball i dette landet. At han så, for å sikre lojalitet til den avgjørelsen ansetter Horneland som trener er et glitrende eksempel på Bjørnebyes vilje til å være hands on og sikre gjennomføring og forankring av beslutningene sine. Er det noen trenere i Norge som nekter å spille angrepsvillig fotball så er det nettopp Horneland.

At en sportslig leder, som ikke gjør annet enn å gjøre jobben sin, blir hetset på denne måten faller på sin egen urimelighet. Det er tydelig tegn på at endringsviljen i miljøet rundt klubben er ikke-eksisterende, man følger ikke med utviklinga og sitter på ræva der man burde stå fremst i skoa. Det er også et tydelig tegn på at man ikke forstår at det å være «Hele Norges Rosenborg» forplikter, og at et samlet fotballnorge krever at RBK leverer. Til nå er det stort sett bare Stig Inge Bjørenbye som har dokumentert leverenasekraft på dette.

Dette står det respekt av. Kjernen fremstår følgelig som usle og smålige i alt hysteriet sitt, og denne hetsen han utsettes for fra sine egne er det liten ære i. Bjørnebye har ikke gjort seg fortjent til denne dårlige behandlinga. Han fortjener å bli hyllet, så på vegne av et samlet fotballnorge roper vi han et 3 x 3 hurra:

HURRA HURRA HURRA!

HURRA HURRA HURRA!

HURRA HURRA HURRA!

Bekymringsmelding

I en ny episode av «Kommunen gjør ting de ikke kan» kan vi nevne at kostnadene på ei vannsklie på Frognerbadet nå er dobbelt så dyr som den var planlagt å være. Selvsagt er den utsatt også. Hvorfor nevner vi dette spør du? Enkelt og greit fordi dette er samme folka som driver og bygger ishall oppe på Jordal. Hvordan ligger det egentlig an der for tida? Kulturbyråden skylder på at de ikke har laget en sklie før og ikke helt visste hva det ville koste.

Hot tips: Gjør en ordentlig jobb i prosjektet. Hyr inn folk som veit hva de driver med. Det er lov å spørre om hjelp!

Til badefolket: «We feel ya».

Vålerenga i dag

Vi stikker vel egentlig på Øst rett etter jobb og tar en velfortjent utepils før kamp.

Legg igjen en kommentar