Dagboka mandag 1. juli 2019

Vi vant i Haugesund, er på femte plass på tabellen (med en kamp mindre spilt enn Brann) og har ny test på fredag som kan vise om vi holder nivået. Dagboka bryr seg ikke om det blir litt kaldere i lufta i denne uka, Vålerenga er nemlig på vinnersporet og hjernens evne til å fortrenge … Fortsett å lese «Dagboka mandag 1. juli 2019»

Vi vant i Haugesund, er på femte plass på tabellen (med en kamp mindre spilt enn Brann) og har ny test på fredag som kan vise om vi holder nivået.

Dagboka bryr seg ikke om det blir litt kaldere i lufta i denne uka, Vålerenga er nemlig på vinnersporet og hjernens evne til å fortrenge tunge tanker, er genial. Vi feilet i hjemmetesten mot Lillestrøm, og på fredag får vi en ny test på om vi er gode nok til å henge med som et topp fire-lag i 2019. Selv om Bodø/Glimt er på en imponerende andre plass, må og skal laget beseires hjemme på Intility fredag.

[poll id=»191″]

Det svinger også i år over Vålerengas prestasjoner. Ikke alle er happy, og ikke alle har trua – selv om vi ligger ganske greit an på tabellen. Det handler selvsagt om å se bak resultatene, og ikke minst at en del av resultatene i år har vært rævva. Men nå er det faktisk mulig å nullstille seg og tenke: Vi er på vinnersporet. Det svinger fælt av mange lag i fotballen, og som supporter må du tåle akkurat det.

Derfor spurte vi i kampreffet om Vålerenga nå er friskmeldt, og da 253 hadde stemt, svarte 49 prosent nei, 37 prosent usikker og 14 prosent ja. Vi kan vel da konkludere med at våre lesere ikke er overbevist om at det vil gå bra fremover. Vi har grusa Ranheim og Haugesund borte…

Nå er målet å unngå at Dagbladet får rett i sin kommentar for ca en uke siden:

Hver gang Vålerenga er oppe og snuser på noe som kan defineres som steg og erklært framgang, skjer det noe med laget. De mister det. Av mange forskjellige grunner. Enten det er en keeper som svikter, en forsvarsspiller som kløner det til eller en spiss om brenner en kjempesjanse – faktorenes orden er ikke så viktig. Det du ser er at Vålerenga sliter med å ta steg.

Sånn er det i år også. Av de samme grunnene. Når Vålerenga er på vei inn i toppsjiktet spenner de bein på seg sjøl. De klarer ikke helt å forvalte potensialet som faktisk ligger der. De klarer liksom ikke å håndtere suksess. Og slik er Vålerenga inntil videre fortsatt en klubb som på mange måter står i veien for seg selv.

VPNs kampreff fra i går, sier det meste om kampen. Men vi tar med to hyggelige tweets/overskrifter:

Bodø/Glimt får det til på banen, men utenfor banen sliter de i fiskelandsbyen. Ved supportermarkeringen av Arild Bergs bortgang i gårsdagens kamp, ble det fyrt opp et bluss. Det ble før kampen søkt NFF om bruk av bluss, men de fikk nei. En person fyrte likevel opp ett bluss, og vedkommende skal ha blitt kastet ut, noe som resulterte i at store deler av Glimts supportergruppe valgte å forlate Aspmyra i pausen, skriver NTB. Lokalvisa skriver at 30 supportere forlot stadion i pausen.

Dagboka har ikke det hele bildet her, men å kaste ut den personen som holder et enslig bluss opp under markeringen samtidig som alle andre rundt han klapper, fremstår noe merkelig. Noen ganger må man rett og slett ta hensyn til selve konteksten. Var dette virkelig eneste løsning på problemet? Er klubben tjent med å få overskrifter om at «supporter ble kastet ut» samme dag som klubben inntok andre plassen i eliteserien?

Dagboka må bare le litt av det hele. Det er ikke veldig lenge siden du i lokale medier i Bodø kunne lese om at en amerikaner ville spytte millioner av kroner inn i klubben, og styreleder signerte villig vekk på det som potensielt kunne være tidenes sponsoravtale i Bodø/Glimt. Bare søk på Danny Hayes og Bodø/Glimt, og du kan få deg en god latter.

Vålerenga i dag

Fredag kl 19 er det kamp mot Bodø/Glimt. Kjøp billett her og kom deg på kamp, gutta trenger deg mer enn noen gang. Blir det seier fredag, er det opp til Vålerenga om det blir topp fire i år. Ny skuffelse, nja, det snakker ikke dagboka om i dag.

Legg igjen en kommentar