4-1-seier, og står du stille er du ikke i Vålerenga…

Seks sjanser, fire mål og en veldig fortjent seier borte mot Haugesund. Imponerende og gøy, men spørsmålet er: Er en storseier over et skade- og dopingskutt Haugesund verdt noe? Seieren er selvsagt verdt tre kjærkomne poeng, men vi spør likevel: [poll id=»189″] Haugesund – Vålerenga 1-4 (0-3). 3817 betalte for å se kampen. Mål: 0-1 Bård … Fortsett å lese «4-1-seier, og står du stille er du ikke i Vålerenga…»

Seks sjanser, fire mål og en veldig fortjent seier borte mot Haugesund. Imponerende og gøy, men spørsmålet er: Er en storseier over et skade- og dopingskutt Haugesund verdt noe?

Seieren er selvsagt verdt tre kjærkomne poeng, men vi spør likevel:

[poll id=»189″]

Haugesund – Vålerenga 1-4 (0-3). 3817 betalte for å se kampen. Mål: 0-1 Bård Finne (14), 0-2 Aron Dønnum (39), 0-3 Finne (41), 0-4 Chidera Ejuke (62), 1-4 Ibrahima Koné (77). Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding (veldig merkelig at vi får fire og de ingen gule kort i en veldig lett kamp å dømme). Gult kore: Efraín Juárez (41), Aron Dønnum (76), Christian Borchgrevink (79), Herolind Shala (87), Vålerenga.

Vålerenga (4-2-3-1): Kristoffer Klaesson – Efraín Juárez (Christian Borchgrevink fra 73.), Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg (Markus Nakkim fra 68.), Sam Adekugbe – Herolind Shala, Magnus Lekven – Aron Dønnum (Erik Gustav Roger Israelsson fra 82.), Matthías Vilhjálmsson, Chidera Ejuke – Bård Finne.

Første omgang var som en våt drøm. Vi har tre skudd på mål, og alle tre går inn. I en ganske kjip og kjedelig første omgang leverer Vålerenga skyhøyt nivå tre ganger. Da finspilles det til den store gullmedalje, og særlig Bård Finne og Chidera Ejuke står fram som to fantastiske spillere. Bård hadde to mål og en assist; Chiddy hadde tre «hockeyassist», altså ikke nest-sist, men nest, nest-sist på ballen. Det sier mye om hvor viktig 21-åringen fra Nigeria er for oss.

Vi hadde full kontroll selv om FKH kom på noen sjanser. Klaesson var litt ustødig i starten, men vokste utover i omgangen. Offensivt var det et helt annet lag enn det vi har sett. Lekre kombinasjoner, og Bård Finne var plutselig en helt ny versjon av seg selv.

Bård Finne sørget for 1-0 (pasning Matthias Vilhjalmsson) i det 14. minutt, og etter det hørte vi rett og slett ikke hjemmepublikummet før i sluttminuttene. 3.817 tilskuere fikk imidlertid i første omgang høre oss synge: Syng med, hvis du er Vålerenga… I Oslo by, der herjer vi… Gøy på landet… Bård, Bård, Bård… og like før pause og på stillingen 3-0 kom «Christian lengter hjem til Vålerenga».

I andre omgang handlet det om å holde nullen så lenge som mulig. Det var ikke vakkert, og vi så lite til småspill ut fra eget forsvar. Vi spilte kynisk og kompakt, og keeperdebutant Kristoffer Klaesson (18) fikk mange muligheter til å sparke ballen så langt han kunne ut fra fem-meteren. Det funket bra. Han fikk også muligheten til å redde en såkalt ferdigscora sjanse, og fikk fortjent honnør av gutta.

VPN er glade for at Vålerenga fremstår ordentlige. På en dårlig dag ville vi tapt denne kampen, på en middels dag ville vi klart 0-0, og på en deilig dag som dette, vinner vi 4-1. Forrige gang vi vant en seriekamp i Haugesund var i 2015, og Christian Grindheim scoret kampens eneste mål.

To spillere fremstår som våre aller beste i dag: Bård Finne og Chidera Ejuke. Kristoffer Klaesson gjør også en kjempekamp.

[poll id=»190″]

Ronny Deila var selvsagt fornøyd etter kampen, og sa til Eurosport:

-Veldig bra prestasjon. Vi var kompakte og jobbet i alle dueller. Vi var veldig effektive og gode i overgangsspillet. Jeg er stolt av gutta i dag. Tidligere har vi detti sammen i kampene, alle vil slå Vålerenga, derfor må vi klare å stå ut kampene. Det var en kjempekamp av Klaes, og han hadde en fantastisk redning på den ene sjansen de hadde i tillegg til scoringen, sa Ronny.

Klaesson fikk også snakke litt på TV, og sa blant annet:

– Jeg merka nervene mest da vi kom til stadion, ikke under kampen. Det er gøy å ha hele laget i ryggen enten du gjør noe bra eller dårlig, sånn er det i Vålerenga. Vi følger kampplanen og vinner fortjent.

– Vi er litt i knestående nå. Vi leter etter form og formasjon. Vi får begynne på den igjen i morgen, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Vålerenga er på fjerde plass på tabellen (plukker Brann poeng i kveld borte mot Molde, er vi på femte) – det er fjerde som er målet for sesongen. Sånn sett er vi der vi skal være. Fredag kommer Bodø/Glimt, som er på andre plass, og vinner vi den, er livet som det skal være. I alle fall tabellmessig.

Referatet er skrevet fra sofaen hjem. Stor kred til de som tok turen over fjellet i dag. Det var nok ikke mange som trodde på 4-1-seier da de møttes utafor Bohemen kl 08 i morges, men nå kan kan dere nyte øl på vei hjem. Takk for at dere bidro sterkt – vi hørte dere også synge: «Vi vil ha motstand».

PS. Chidera Ejuke er nå oppe i fem mål og har «bare» seks spillere foran seg på toppscorerlista. Bård Finne har fire seriemål.