Kampdagboka lørdag 25. mai 2019

Du veit det blir en spesiell dag når det er solgt 13 tusen billetter, Bård Finne er klar og BitteLillestrøm kommer til oss. Lukta av svovel begynner å bre seg nedover Groruddalen, E6 tømmes for biler, oppgangene skalkes og dyra på 4H-gården låses inn. Som i et heltesagn eller en nylig avsluttet tv-serie sitter våre … Fortsett å lese «Kampdagboka lørdag 25. mai 2019»

Du veit det blir en spesiell dag når det er solgt 13 tusen billetter, Bård Finne er klar og BitteLillestrøm kommer til oss.

Lukta av svovel begynner å bre seg nedover Groruddalen, E6 tømmes for biler, oppgangene skalkes og dyra på 4H-gården låses inn. Som i et heltesagn eller en nylig avsluttet tv-serie sitter våre helter og smir sine våpen og knytter sine sko, klare for å ta i mot hva enn som kommer. De desperate hylene fra maltrakterte sauer og landbrukssubsidier høres fra Mortensrud til Grünerløkka når motstanderne gjør seg klare. Vi maner til våpen, for nå skal bønda skytes, og ulven skal få gå i fred.

Våre gutter er for tida Norges tredje beste lag, mens gulsotten ligger der vi regner med at de ender til slutt; rett over nedrykk fordi de er for evneveike til å innse at det er over, fullstendig kapitulere og begynne på nytt et annet sted. For å sette i perspektiv hvor elendige stasjonsbygda har vært i år kan vi nevne at de ligger under Rosenborg på tabellen. Alle og deres svigermor veit at Rosenborg er rævva.

Men, selv om vi på papiret er milevis bedre enn motstanderne i denne kampen, må vi likevel passe oss. Josef Fritzl all stars har nemlig en tendens til å spille litt bedre når de møter våre velkjemmede sjarmører. Taktikken som møter oss er klyping, lugging, spytting og ukvemsord. Fordi, når GULlagbestyrerne fra Romerike føler seg trua, går de i forsvar på den ufine måten. Kampen er ikke over før siste gule kort er gitt.

Det som er litt synd i denne matchen er at Frode begynner å pushe 70 og dermed er ute med strekk. Skadefryden blir liksom ikke det samme uten selvmål.

[poll id=»178″]

Laget

Deyver Vega og Samuel Adekugbe er fortsatt ute med skade, mens Mohammed Abu er klar for spill igjen. Spørsmålet er om Ronny gir han tillit fra start nå som Shala/Lekven har fungert så bra. Og hvem starter i angrep? Bård Finnes historie mot LSK er en drøm, blir det benk fra start eller får han starte kampen? Så mange spørsmål, så mange gode alternativer. Dagboka stoler på Ronny, men spør likevel.

[poll id=»179″]

Dagsavisen skriver at Ronny har bare et problem i dag, og det er å ta ut laget. Nettavisen stiller dette spørsmålet i tittelen: Kan Vålerenga egentlig tape mot Lillestrøm? Ja, artig det, men denne kampen blir tøff, så det er nok langt mer enn laguttaket som må stemme for at vi skal ta vår femte hjemmeseier i år. Troverdigheten til Nettavisens sak blir ikke større når du leser at Vålerenga ikke har noen skadeproblemer… Kanskje artikkelens viktigste budskap er de kommersielle lenkene til Norsk Tipping?

Tramp, tramp, tramp på en fugl
Tramp, tramp, tramp på en kanarifugl

Enga på Pod

Sander Berge er gjest i Enga på Pod, så unn deg gjerne 35 minutter før kampen i dag for å høre på. Sander kom på årets lag i Belgia (sammen med Simen Juklerød) og sier han ikke vet hvor han spiller til høsten. Kan det dryppe penger på Vålerenga her?

Rony Deila

En «sinnssyk evaluering», en planlagt strategi som er blitt fulgt, et angrepsspill som sitter og lederpersonligheter som har endret garderoben i Vålerenga. Det er ifølge Ronny Deila noen av punktene som har ført klubben på offensiven før derbyet mot Lillestrøm, skriver VG i dag.

– Er det nytt at samholdet er godt og at man vil hverandre vel, spør avisen?

– Ja, det er det. Det var veldig mye grupperinger da jeg kom inn. En spillergruppe som hadde lite meninger. Det tar tid å endre en kultur, ikke er vi friskmeldt ennå, men vi er på vei. Nå er det klare meninger om hva de vil, hva de trenger og en gjeng som er opptatt av å gjøre noe med Vålerenga. Ikke bare prestere selv og komme seg vekk, sier Ronny til avisen.

Her er det mulig å få mye informasjon ut av hvorfor Ronny ikke har lykkes tidligere – i alle fall er det slik han ønsker å fremstille det selv. Interessant er det uansett.

Vålerenga i dag

Det er fortsatt mulig å kjøpe billetter til kampen klokka 18.

 

 

Legg igjen en kommentar