Dagboka fredag 17. mai 2019

Sola skinner og det ser ut til å bli en helt strålende dag. Vi har allerde i gang med å jobbe opp en bøss som skal holde i flere timer til, vi suger fremdeles hardt på karamellen gutta bøy på i går og minner alle på at det er match igjen i mårra. Da er … Fortsett å lese «Dagboka fredag 17. mai 2019»

Sola skinner og det ser ut til å bli en helt strålende dag. Vi har allerde i gang med å jobbe opp en bøss som skal holde i flere timer til, vi suger fremdeles hardt på karamellen gutta bøy på i går og minner alle på at det er match igjen i mårra. Da er det nemlig byderby og Vålerenga møter Liin hjemme på Valle. Også er det tross alt 17 mai i dag da.

Karamellen

Det å være Vålerenga-supporter er ofte nervepirrende, småguffent og beint ut slitsomt. Man merker når laget ikke er helt som det skal, og man lider seg gjennom omgangene med et håp om at de ikke skal fucke opp. I går var det motsatte av en sånn dag. Vålerenga hadde så stålkontroll på kampen at det til tider kunne fremstå, om vi skal tørre å si det, litt kjedelig. Vålerenga var rett og slett så dritgode at man som supporter aldri ble nervøs for at noe skulle gå til helvete. Nå er ikke Strømsgodset spesielt gode i år. De ligger å vaker i bånn sammen med Rosenborg og Tromsø, men de gjorde noen spede forsøk på å spille fotball og til tider hadde de kanskje noe som kan minne om flyt.

Vålerenga derimot var trygge og sterke og rolige som dua på torget. Det er så vanvittig deilig når man står på eliteseriekamp og etter ti minutter være like sikker på at det blir seier, som mot fjerdedivisjonslag i cupen.

Etter matchen hadde vi en poll på hva dere mener om seriegull til Vålerenga, og flertallet landa på «Utelukker det ikke». Og der må vi si oss enig. Med det spillet som Vålenga viste mot tomgodset i går fortsetter, kan vi i det minste begynne å snakke om medalje og Europa. Å snakke om gull blir bare dust før sesongen nærmer seg slutten, men det må værra lov å snakke om metall generellt, eller? Jo tyngre, jo bedre.

Denna helga spiller ikke herrelaget, så nå får vi kanskje rydda litt opp i det pisset om at Vålerenga har én kamp mer spilt.

Vålerenga – Lyn

Sist helg tryna damene i Rogaland et sted, mens de på onsdag knuste våpenentusiastene fra Toten hele 6-0 i cupen. I fotballen er det kort vei fra helvete til himmel. I mårra befinner vi oss nok en gang i skjærsilden når damene fra Lyn tar med seg bjefferotta i veska og tar drojen over på østkanten for å få deng.

Vi regner med at det blir et godt klassisk byderby der Vålerenga til slutt kommer seirende ut og sender Gucci-pakket tilbake til svenskekollektiva sine.

Matchen spilles i mårra klokka 16:00, supportertribunen er åpen og øllen er kald på Øst før det smeller. Kjenner vi vålerengasupporterne riktig er de ikke fremmed for en god gammaldags tredagers.

Vålerenga i dag

Vi heiser flagget, drikker champagne til frokost, leverer unga i barnetoget, hører på korpsmusikk, dytter oss fulle av iskrem, proklamerer at bunad er for bønder og tar oss en pils. Det er 17. mai for faen!

Gratulerer med dagen fra alle oss i VPN!

Legg igjen en kommentar