Vålerenga er ny miljøambassadør

Byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) har utnevnt Vålerenga som ambassadør for Oslo europeisk miljøhovedstad. – Dette gir oss store muligheter, sier Erik Espeseth. Fredag ble det klart at byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie, har utnevnt Vålerenga som ambassadør for Oslo. Dermed får Vålerenga plass sammen med de andre ambassadørene, heter det i … Fortsett å lese «Vålerenga er ny miljøambassadør»

Byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) har utnevnt Vålerenga som ambassadør for Oslo europeisk miljøhovedstad. – Dette gir oss store muligheter, sier Erik Espeseth.

Fredag ble det klart at byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie, har utnevnt Vålerenga som ambassadør for Oslo. Dermed får Vålerenga plass sammen med de andre ambassadørene, heter det i en pressemelding fra Vålerenga fotball.

[poll id=»154″]

Byråd Lan Marie har allerede fått til en rekke positive ting for Oslos klima. Mål om nullutslipp innen 2030, klimabudsjett i alle aktivitetene til kommunen, gjort det enkelt å velge miljøvennlig samt lagring av CO2 ved gjenvinningsanlegget på Klemetsrud. Allikevel er avtalen med Vålerenga toppen av kransekaka:

Jeg er jo selv Vålerengasupporter, så reint personlig er det stort å samarbeide med klubben i mitt hjerte. Dessuten har Vålerenga en enorm gjennomslagskraft hos supporterne og byen for øvrig, og jeg er sikker på at mange som følger Vålerenga vil bli motiverte til å gjøre miljøvennlige valg.

Klubbdirektør Erik Espeseth forteller at dette er noe klubben har jobbet lenge med:

Dette er noe vi har jobbet sammen med Lan Marie om siden det ble kjent at Oslo er europeisk miljøhovedstad i 2019. Selv om Lan Marie har vært fantastisk å samarbeide med har kravene til å bli ambassadør hvert såpass strenge, og vi har måtte ta store grep for å bli kvalifisert. Derfor har det tatt sånn tid.

I første rekke er det rundt kampene Vålerenga må gjøre endringer. Salget av pølser er et eksempel. Som kjent er kjøtt en stor bidragsyter til utslipp av klimagasser og Vålerenga selger om lag et halvt tonn pølser på kampene i Eliteserien:

Her har vi hatt flere runder for å finne gode alternativer, og vi har kommet frem til burgere av rødbeter som erstatning. Disse produseres av norske råvarer og etterlater minimalt med klimaavtrykk. Men vi har måtte foreta andre endringer også, som salg av drikkevarer. Det er enorme mengder engangsbeger som går med hver sesong, og nå får du ikke kjøpt drikke på stadion om du ikke har med eget drikkebeger, sier Espeseth.

[poll id=»153″]

Selv om det allerede er trangt med parkering på Valle, og folk flest bør reise kollektivt, blir det nå endringer i følge Espeseth:

Det som kanskje er synd for mange er at det nå bare er lov å parkere med el-, og hydrogenbiler på stadions parkeringsplasser. Dette gjelder også når det ikke er kamp. Det positive er at parkeringsplassene blir gratis.

I følge Espeseth må også klubbens ansatte og spillere forberede seg på endringer:

Vi har sagt opp vår samarbeidsavtale med Peugeot og opprettet en ny med Bilkollektivet, en tjeneste der vi får bil når vi trenger det. De spillere og ansatte som har bilavtale med klubben i dag får nå et mer fleksibelt bilprogram.

Nå får Vålerengas kamper plass i det offisielle programmet til Oslo, miljøhovedstaden.

 

Legg igjen en kommentar