Dagboka søndag 31. mars 2019

Vi rundspilte Mjøndalen og var solide både bakover og framover. Dette lover sjukt godt, men husk: Det var årets første seriekamp og det var Mjøndalen. For en ting må vi alle spørre oss om midt oppi deilig seiersglede: Hvor gode er egentlig Mjøndalen? Forrige gang Mjøndalen spilte i den øverste divisjonen var i 2015, og … Fortsett å lese «Dagboka søndag 31. mars 2019»

Vi rundspilte Mjøndalen og var solide både bakover og framover. Dette lover sjukt godt, men husk: Det var årets første seriekamp og det var Mjøndalen.

For en ting må vi alle spørre oss om midt oppi deilig seiersglede: Hvor gode er egentlig Mjøndalen? Forrige gang Mjøndalen spilte i den øverste divisjonen var i 2015, og da het det Tippeligaen. De rykket rett ned igjen.

Alle eksperter er enige om at Mjøndalen havner på 16. plass i årets serie, og i fjor var akkurat de samme ekspertene like enige om at Ranheim ville ende på 16. plass i 2018. Vi veit hvordan det gikk og hvor feil såkalte eksperter tar.

Mjøndalen slo Tromsø 5-1 i treningskamp lørdag for to uker siden, og det vitner om at laget har noe å by på. Uansett hvor gode Mjøndalen er kan vi virkelig nyte en tvers gjennom fortjent og imponerende seier.

[poll id=»150″]

Vibbene var litt tilbake til den augustkvelden i fjor hvor vi så til de grader satte oss i respekt og vant 2-0 mot Brann, en følelse som satt i kroppen og varte gjennom borteseieren mot Bittelillestrøm og en ny, god kamp hjemme mot RBK (dog et surt tap). Så forsvant følelsen.

Vi startet med seier i serieåpningen også i fjor, men den kom på en helt annen måte. Riktignok var det ikke direkte ufortjent å vinne 1-0 borte mot Kristiansund, men la oss være ærlige: Vi ble presset tilbake og måtte drøye tida for å holde nullen. Alltid godt å vinne, men enda bedre er det jo å vise for hele Norge hvor gode vi er. Som på lørdag.

Så hvis vi nå bare fokuserer på egne spillere, vil dagboka fremheve mange: En solid bakre firer med ekstra pluss til stopperduo og en strålende Adekugbe. Alle foran forsvaret gjorde sine saker bra, med et ekstra pluss til Ejuke, Finne og Vilhjálmsson. I tillegg har vi faktisk keeper som står fram i avgjørende øyeblikk.

[poll id=»151″]

Søndag om en uke er det ny reality check. Kristiansund borte sier ingen ting om vi faktisk er en medaljekandidat i 2019, men det sier mye om hva som bor i laget. Hvis det var kriging mot Mjøndalen, kan dagboka garantere alle at det kommer til å bli enda mer kriging på et forblåst og surt vestland.

Onsdag 10. april venter Molde borte, og den første ordentlig testen på om vi holder nivået i toppen. Søndag 14. april venter Tromsø, og andre påskedag er det borte mot Brann. Hvor mange poeng har vi etter de fem seriekampene, og gliser vi like bredt da? Husk: I fjor åpnet vi med to seire og fulgte opp med to tap.

8.055 tilskuere

Det var altså 8.055 tilskuere på Intility i går, eller det er tallet som oppgis som betalende tilskuere. I Skien var det 7.295 tilskuere som betalte for å se Odd – Brann. Det er ingen tvil om at dette tallet er for dårlig og ikke verken Klanen eller Vålerenga verdig. Men la oss nok en gang håpe at noe er på gang i klubben og at vi fortsetter å spille som i går, i så fall kan ikke denne dagbokisten fatte at folk IKKE vil se Vålerenga spille.

Straffe eller gult kort?

Når vi leder 2-0 og det er topp stemning, gjør det liksom ikke så mye om vi ikke får straffe, men gult kort når Deyver Vega går ned innenfor 16-meteren. Men dersom stillingen hadde vært uavgjort, eller vi lå under, ville dommeren garantert vært i fokus etter kampen. Så hva tenker du om det som skjedde? Var det riktig å gi gult kort her, eller skulle det vært straffe – eller burde dommeren gjort ingen ting?

[poll id=»152″]

 

Oslo, Intility Arena 30. mars 2019. Vålerenga møtte Mjøndalen til første runde i Eliteserien. Vålerenga vant 2-0 mot Mjøndalen i Eliteseriens 1. runde. Oslo, Valle Hovin, Intillity Arena, 30. mars 2019
Chidera Ejuke blir holdt igjen av Sondre Liseth, og klarere gult kort har vi neppe sett på en fotballbane. Intillity Arena, 30. mars 2019

Vålerenga slo Kolbotn

Isabell Herlovsen eies av Vålerenga,men spiller for Kolbotn. Alle veit hvor mye styr det var rundt den utlåneavtalen, så da lagene møttes på Kolbotn i går var det selvsagt litt ekstra spenning rundt det poenget. Og ekstra godt å vinne 2-1 når du spiller mot Isabell Herlovsen, som dessverre ikke har fremstått veldig sympatisk.

Vi lå under 0-1, men Natasha Khalila Dowie (44. min) og Maruschka Waldus (79) sørget for grei seier. Her må det også nevnes at vi hadde litt flaks med dommeren i første omgang, og vi sakser fra Kolbotns hjemmeside:

Etter en halvtime blir Karina Sævik felt utenfor 16-meteren, men klarer akkurat å spille ballen videre til Isabell Herlovsen. Hadde dommeren holdt igjen fløytesignalet et halvt sekund, ville Isabell vært alene med keeper. 

Vålerenga i dag

Frisk Asker har hjemmekamp i kveld klokka 18.30 i en kamp vi faktisk må vinne for å kunne avgjøre dette hjemme. 0-4 i hjemmekampen fredag lover definitivt ikke bra (selv om vi hadde 52 skudd på mål og spilte faktisk bra uten å score), men med seier i kveld er vi der vi skal være og kan avgjøre det hjemme. Men gutta trenger din hjelp hvis det skal bli en perfekt Vålerenga-helg. Ta en tur til Asker.

Legg igjen en kommentar