Dagboka mandag 26. november 2019

Fotballsesongen er over og sjette plass er i boks. DFH har lagt opp, det er usikkert hva som skjer med Magnus Lekven og Abdi Ibrahim, og i morgen er det bortekamp mot Storhamar i håkki. Dagboka er ikke veldig motivert for å oppsummere 2018, fordi sesongen i realiteten var over for lenge siden. Det er … Fortsett å lese «Dagboka mandag 26. november 2019»

Fotballsesongen er over og sjette plass er i boks. DFH har lagt opp, det er usikkert hva som skjer med Magnus Lekven og Abdi Ibrahim, og i morgen er det bortekamp mot Storhamar i håkki.

Dagboka er ikke veldig motivert for å oppsummere 2018, fordi sesongen i realiteten var over for lenge siden. Det er imidlertid verdt å tenke over tallrekka nedenfor, som setter årets tabellplassering i perspektiv. Vi må tilbake til 2010 for en bedre tabellplassering, og ikke siden 2008 har vi scoret færre mål per kamp:

2018: 6.plass (39 scoringer).

2017: 8. plass (48 scoringer).

2016: 10. plass (41 scoringer).

2015: 7. plass (49 scoringer).

2014: 6. plass (59 scoringer).

2013: 11. plass (41 scoringer).

2012: 8. plass (42 scoringer).

2011: 7. plass (42 scoringer).

2010: 2. plass (69 scoringer).

2009: 7. plass (47 scoringer). OBS. Første sesong med 16 lag.

2008: 10. plass (31 scoringer). OBS: 4 færre kamper.

2007: 7. plass (34 scoringer).

2006: 3. plass (43 scoringer.

2005: 1. plass (40 scoringer).

2004: 2. plass (40 scoringer).

Så med fare for å få kritikk fra Mourinho, som jo har sagt at bare folk som ikke skjønner seg på fotball analyserer fotball med tall: “That’s the way people that don’t understand football analyse football, is with stats. Dagboka mener likevel at tallene om Vålerenga for 2018 er dyster lesning.

Vårt Oslo har en veldig god gjennomgang av sesongen i denne artikkelen, som vi klipper og limer litt fra her:

Sportslig sett var serieavslutningen en liten opptur. Men likevel ikke nok til å glede flere enn den mest ihuga og trofaste fanskaren. Til det har årets sesong vært preget av for mange middelmådige prestasjoner.

I enkelte kamper kunne spillerne framstå som kandidater til seriemestertittelen. I andre kamper var det som om alt av innsats og vinnervilje var fraværende.

Kvalifisering til spill i Europa bør være målsetningen foran 2019-sesongen på Valle. I skrivende stund er Daniel Fredheim Holm og Enar Jääger ute av klubben. I tillegg er Abdisalam Ibrahim og Magnus Lekven trolig på vei ut. Da er det ingen tvil om at det kreves forsterkninger før neste sesong.

Daniel er en legende i Vålerenga-sammenheng. Men nå er tiden over, og det er klart for nye helter i Vålerenga.

Statistikk

Sam Johnson ble toppscorer med 11 mål, Bård Finne scora 10 mål og Chidera Ejuka, Pete Godly Michael og Felix Horn Myhre hadde 3 scoringer hver. Stas med to spillere på over 10 scoringer, men her ser vi likevel noe av problemet til Vålerenga i året som har gått: Flere må score.

Flamur Kastrati hadde 10 gule kort (hvordan er egentlig det mulig for en angrepsspiller?), mens Jonatan Tollås Nation kom på 3. plass på den statistikken med sju gule kort. Faktisk flere gule kort enn Frode Kippe (6 gule), men Kippe fikk til gjengjeld også ett rødt.

Toppkamp i morgen

Toppkampene kommer tett i håkki. Det ble et surt 1-2-tap borte mot Stavanger lørdag. I morgen er det ny, vanskelig bortekamp, denne gang mot Storhamar. Det er tett i toppen, og med tap hektes vi delvis av – selv om det selvsagt er lenge igjen og mange kamper som skal spilles osv. Kampen er viktig for at vi mentalt skal være med i toppen.

Ronny utfordrer deg

Hvor fornøyd er du med årets sesong?  Nei, det er ikke riktig spørsmål. Har du trua på 2019? Selvsagt har du det. Hva som skjer på overgangsmarkedet og ellers rundt klubben er umulig å vite, Ronny er uansett budd på å bruke penger på å skape bedre forhold for oss på tribunen. Hvis du ikke allerede har lest om det, sjekk det ut her.

Vålerenga i dag

Kjøp sesongkort! Vær glad, og les gjerne om hockeyen her.

 

 

Legg igjen en kommentar