Dagboka mandag 8. oktober 2018

Det var ingen god Vålerenga-helg, og det er lite trøst å hente i at andre lag heller ikke leverer. Norsk fotball – og hockey for den saks skyld – er definitivt ikke der den bør være. Isolert sett er 1-1 borte mot Stabæk ikke verdens undergang, det er bare det at vi håper og tror … Fortsett å lese «Dagboka mandag 8. oktober 2018»

Det var ingen god Vålerenga-helg, og det er lite trøst å hente i at andre lag heller ikke leverer. Norsk fotball – og hockey for den saks skyld – er definitivt ikke der den bør være.

Isolert sett er 1-1 borte mot Stabæk ikke verdens undergang, det er bare det at vi håper og tror på mer – og gutta bør være i stand til å levere mer mot en dumpekandidat i Bærum. Men så lett er det ikke, og så gode er vi åpenbart ikke. Vi klarer ikke å sette sjansene våre, og vi klarer ikke å riste av oss et helt ordinært Stabæk-lag (bør nevnes at Stabæk faktisk har noen gode spillere på topp).

7. plass, med heng på den ubetydelige 5. plassen, er hva det handler om i årets fem siste kamper. Teori gir oss selvsagt muligheten til å kjempe om en 4. plass som kan gi europacupspill, men sju poeng opp er fullstendig urealistisk på fem kamper. Så sesongen er over resultatmessig, nå handler det om heder og ære og troen på at vi kan bedre neste år.

Det er fem lag mellom 24 og 27 poeng i eliteserien, og helt ærlig: Alle de fem lagene kan både overleve og rykke ned. Så la oss ta en liten sjekk på hvilke lag vi ønsker ned i 1. divisjon (du kan stemme på to lag).

[poll id=»119″]

BitteLillestrøm

Når Dagbladet skriver Lillestrømsupporternes banner med en tydelig kobling til den tragiske ulykken på Nationaltheatret stasjon før Vålerenga-Brann, der en Brann-supporter skadet seg så mye at det ene beinet måtte amputeres, var eliteserierundens lavmål denne søndagen. En skam, intet mindre. Det absolutte lavmål.

Og VG har tittelen: Hvor ynkelig kan man bli?

Og VG følger opp med spørsmålet: Hvor i alle dager er gangsynet og vurderingsevnen hos deler av Lillestrøm-fansen? 

Det er når tabloidene skriver dette, det er da du skjønner at VPN er overflødig. Her trenger ikke dagboka flagge egen mening, for det er nok av andre som får fram poenget. Ja, andre supportere (oss sjøl inkludert) har driti seg ut tidligere, men har noen gjort en så pinlig tabbe som dette?

Så nå gjør Lillestrøm det eneste de kan gjøre når deres egne supportere klarer å rote det så jævlig til for klubben. I stedet for å suge på karamellen, for ett poeng i Bergen må ha vært en opptur, skal de nå slite med denne saken i dagene som kommer. Snakk om å trenge en landslagspause…

Rekruttene tapte

Vålerenga 2 trenger sårt poeng for å overleve i 2. divisjon. Lørdag ble det et surt 2-3-tap mot Stjørdals-Blink, dermed har vi fortsatt begge beina i nedrykksstriden. Også her er det fem lag mellom 24 og 27 poeng, og det er tre kamper igjen. Søndag spiller vi borte mot Vard Haugesund, en kamp vi rett og slett må vinne. Vard er allerede klare for nedrykk, har ingen ting å spille for og er dermed et klassisk bananskall. Men de tapte bare 0-1 for Kåffa i helgen og kommer til å kjempe som løver for å unngå tap. For et par uker siden slo de Stjørdals-Blink 3-1, så de av unggutta som tror dette blir walk in the park, må tro om igjen. VIF 2 skal også spille mot Kåffa og borte mot Bryne før vi vet om de overlever eller ikke.

Hockey-tap

For andre kamp på rad lå vi under 0-3 før alvoret sank. Det samme skjedde borte mot Ringerike, og nå altså mot Lillehammer. Vi tapte til slutt 2-4. Dermed er det andre plass med en kamp mindre spilt enn Storhamar. Vel, sesongen er lang, og alle kan åpenbart slå alle – eller tape for alle. I det dagboka tror at hockeyen har funnet trylleformelen, våkner vi fort av grums. mangel på stabilitet er det eneste i norsk hockey som er stabilt for tiden.

Ronny Deila

Vi må ha mer løp inn i bakrom, det er alt for mye mellomrom. Det er for lite samtidige bevegelser. Det gjør at vi ikke skaper mer enn det vi gjør.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar