Dagboka fredag 14. september 2018

Endelig fredag, det er høst i hovedstaden, landslagspausen er over, hockeygutta skal ta lokaltog, fotballdamene skal ta t-banen mens herrene blir hjemme. Det ligger an til en god vålerengahelg og om du går inn for det kan du få med deg alt sammen. T-banen Dynamittjentene står for tur når damelaget skal spille bortekamp på andre sida av byen … Fortsett å lese «Dagboka fredag 14. september 2018»

Endelig fredag, det er høst i hovedstaden, landslagspausen er over, hockeygutta skal ta lokaltog, fotballdamene skal ta t-banen mens herrene blir hjemme. Det ligger an til en god vålerengahelg og om du går inn for det kan du få med deg alt sammen.

T-banen

Dynamittjentene står for tur når damelaget skal spille bortekamp på andre sida av byen på lørdag. Vi ligger nå på en femteplass og har fem matcher igjen av sesongen, og vi har absolutt ikke mista trua på medalje. Sånn Team Lillestrømmen har spilt i år er det selvsagt far fetched å sikte mot gullet, men det er andre gjeve metaller som er klare for plukking og ingenting er umulig. Vi håper og tror på seier i denne matchen og at vi med det tar et steg oppover.

Om du er gira på å  dra tar du Røabanen til Røabanen. Kampen starter 15:00.

Lokaltog

Etter å ha knust Lillehammer 3-0 forrige runde er nå forventningene store til hvordan Vålerenga gjør det videre i  Getligaen. Søndag klokka 17:00 kommer vi nærmere svaret når laget stikker til Asker for å møte tigerlaget.

Hjemme

Helga avsluttes med fotballkamp hjemme på valle der motstanderne denne runden er Rosenborg ballklubb. Det er meldt om at det kommer drøsser av folk, og RBK har fått tildelt hele bortetribunen og har etter sigende planer om å fylle den opp. Dette betyr ikke nødvendigvis at tribunen kommer til å bli fylt opp av trøndere. Dengang ei. Rosenborg er nemlig sånt lag som har tilskuere fra hele landet fordi de har gjort det sterkt. Supporterne består av folk som kun holder med et lag fordi de er best, og ikke fordi de har noen kulturell eller lokal tilknytning til laget. Litt på sammme måte som at noen velger å holde med store lag på andre siden av sjøen. Med andre ord kan vi forvente medgangssupportere i hopetall, en gjeng som mer enn noen andre har tendenser til å stikke lenge før fløyta blåser om det blir litt motbakke.
Denne motbakken skal etter planen bli tung og bratt. Etter tre strake seiere veit vi at Ronny og hans mannskap er mer enn gode nok til hamle opp med bartesnørret. Ja, det er mulig det var litt tryning da vi møtte dem på Lerkendal tidligere i år, men det ser vi nå på som en arbeidsulykke. Shit happens, nå er det ny mulighet.

Laget må som flere kjenner til klare seg uten midtbanesjefen Daniel Fredheim Holm og forsvarsbautaen Jonathan Tollås Nation. Ikke fordi de er skada, men fordi de har vært litt vel ivrige og pådratt seg i overkant mange gule kort. Førstnevnte skylder på egen evne til å regne, og vi kan vel si oss enige i at matte ikke er hans sterke side. Men hva gjør vel det? Både Daniel og Jonathan har vært gode de siste kampene, og vi gleder oss til å se dem igjen, men det er mange sultne hunder om beinet i Vålerenga om dagen og vi tviler ikke et sekund på at de som går inn i deres roller vil gjøre en fremragende jobb.

Vi veit at Abu kommer til å danse på midten, vi veit Finne kommer til å kjøre på med drusere, vi veit Boof rydder opp bakover, vi veit en av de unge spillerne kommer til å overraske og etter tre strake seiere uten baklengsmål veit vi at Adam leverer i toppsiktet med sitt keeperspill.

Det var på banen, men det er også noe annet vi veit og det er at folka på tribunen leverer i verdensklasse. Ikke bare sang vi ut Brann hjemme, men tok også fullstendig kontroll på Åråsen. Vålerenga er så forbanna tilbake, og nå skal vi vise bønda hvordan vi gjør det i byen.

Kampen går klokka 20:00 på Initility arena og om du ikke har kjøpt billett må du forte deg, for det ligger faktisk an til å bli stappa. Det ser ut til å bli et par regnbyger, men vi er allerde våte for Vålerenga, så hva faen gjør vel det? Nå blir det mål!

Hands

Etter å ha kjempa oss gjennom livesendinga til håndballforbundet i går kan vi melde om at fjerde runde i cupen spilles hjemme mot Arendal onsdag 26. september. Nå som vinteren er på vei, er det fint å komme seg litt innendørs, så det er bare å møte opp.

Neste kamp – om igjen

Om du gikk glipp av det fantastiske teaterstykket «Neste kamp» som ble satt opp på Oslo nye i forbindelse med hundreårsjubileumet, eller er gira på et gjensyn har du nå mulighet til å se den 29. september. Da settes det nemlig opp en filmvisning på nevne teater og alle som kommer får med seg DVDen hjem.

Billetter kan enten kjøpes i Sjappa, eller bestilles her.

Seriøst, det anbefales. Denne dagbokisten ble rørt til tårer da publikum reiste seg for å synge med på låtene.

Vålerenga i dag

Quiz på Bohemen, burger på Øst og øl i krana på Vertshuset.

 

 

Legg igjen en kommentar