VPN tipper GET-ligaen 18/19

Get-ligaen dropper i gang denne helgen og Frisk/asker tjuvstartet mot Ringerike Panthers og klarte å gå på et merkelig 4-5 tap etter straffer. Vålerenga, og resten av laga, skal i aksjon i dag og VPN har som vanlig tatt en titt i spåkula for komme med fasiten på hvordan denne sesongen ender. Det er ikke … Fortsett å lese «VPN tipper GET-ligaen 18/19»

Get-ligaen dropper i gang denne helgen og Frisk/asker tjuvstartet mot Ringerike Panthers og klarte å gå på et merkelig 4-5 tap etter straffer. Vålerenga, og resten av laga, skal i aksjon i dag og VPN har som vanlig tatt en titt i spåkula for komme med fasiten på hvordan denne sesongen ender.


Det er ikke med lett hjerte vi gjør det, men vi tipper Storhamar Dragons på topp. Hyggeligere er det at vi har troa på eget lag og spår en bedre sesong nå enn de vi har hatt i det siste.

1. Storhamar Dragons
Storhamar Dragons er en ganske klar favoritt til å ta hjem seriemesterskapet denne sesongen.

De har den bredeste stallen, for øyeblikket god støtte fra et lite lojalt publikum og penger i bakhånd til å forsterke laget midtveis i sesongen dersom det skulle være behov for det.

Dragons har riktignok mistet noen av sine bedre spillere etter forrige sesong; Codie Curran, som var strålende på backen, Jacob Berglund og Josh Nicholls har alle funnet seg nye arbeidsgivere i ligaer som er mer tilpasset deres ferdigheter. I tillegg har klubben kastet Eirik Skadsdammen på båten etter 19 sesonger.

Inn på laget kommer først og fremst Patrick Thoresen, som nå kommer hjem for å skvise de siste pengene ut av sitronen som er de sure lyskene hans. Hjem kommer også Eirik Salsten etter at han falt igjennom forrige sesong da Oilers skulle satse mer på norske spillere.

2. Frisk Asker
Frisk Asker har ny coach denne sesongen, men mye av filosofien rundt lagbygging kjenner vi igjen. Ha en stamme av norske og lokale spillere og så krydrer man med gode utlendinger som hever laget i 1 sesong før de stikker videre.

Frisk fikk tilbake Kåsatul midtveis i forrige sesong og har nå forsterket med å hente Patrick Bovim fra Sparta og Sean McMonagle. McMonagle har de siste årene sine stort sett spilt i italiensk hockey og har gjort sine saker bra der. Inn kommer et knippe transatlanter som for det meste har erfaring fra East Coast Hockey League (ECHL), som nærmest er et underbruk av AHL.

Shawn Szydlowski kommer fra Fort Wayne Komets der han på de siste årene har bøtta inn 130 mål og 190 assist. Kan være lurt å ha kontroll på han i egen sone når vi møter Frisk til vinteren…

3. Vålerenga
Vålerenga blir vonde å møte til vinteren. Eidstedt var den fysiske faktoren i egen sone forrige sesong. I år får han hjelp av William Strøm og Kalle Ekelund som er hentet fra henholdsvis Oilers og Sparta. Spilleren som komplimenterer backlinja er evigunge Mats Trygg, På tross av at han er 42 år gammel virker han fremdeles å være motivert og ha kroppen til å prestere i GET-ligaen. Både EKelund og Trygg vil bidre offensivt de kommende året og laget får mer hjelp fra de gutta enn Øksnes og Braavold. Trygg har altså putta 14 ganger fra blålinja de siste 2 sesongene. Og det for LØK, et lag som var i full oppløsning.

Strøm er en typisk defensiv back som rydder godt i egen sone, men som trenger GPS for å finne motstanderens mål.

Offensivt så har vi mistet Fisher’n og Juell. Begge var dybdespillere som spilte med stor intensitet.

Inn har Martin Røymark kommet inn. Røymark er en klart bedre spiller og gjør at vi får et bredere register å spille på offensivt. I tillegg er han en dyktig defensiv spiller som bl.a. vil heve undertallsspillet vårt.

Inn kommer også Lars Erik Spets som en joker. Han la jo opp for noen år siden, men er ikke eldre at dersom han kommer seg i form så kan han bli en viktig spiller. Forrige gang han var i Enga så produserte han bra, men det var det defensive spillet han vil bli husket for. Veldig oppofrende i spillestilen som stresset motstandere med veldig bra i forerchecking. Var i tillegg veldig bra i undertall og det stod mye puck på menyen hans.

4. Lillehammer
VPN spådde LIK høyt i fjor og fikk rett. Denne sesongen er vi noe mer skeptiske. Cameron, Vigier og Morley stod for brorparten av all offensiv produksjon forrige sesong. Nå er alle plukket opp av andre lag. I tillegg har Oilers snappet opp Patrick Ulriksen.

Benik og Dineen får i år hjelp av Austin Cangelosi, Justin Hickman og Fru Parker Bowles.

Cangelosi og Hickman kommer begge fra farmerligaen AHL og kan bli tidenes radarpar i Helan og Halvanklassen. Cangalosi er 175/70, mens Hickman er 190 cm og veier et tonn.

5. Stjernen
Stjernen er spennende i år først og fremst fordi de av en eller annen avsindig grunn har klart å hente inn Bengt-Åke Gustavsson som trener. Det er faktsik et scoop. Mannen er en legende i Washington Capitals og har vunnet VM og OL som både spiller og trener.

Gustavsson har hentet endel spillere og offensivt har han hentet Lindblad som snitta på 1 målpoeng per kamp for MS forrige sesong, Daniel Trnavsky som var den offensive beholdningen i Kongsvinger, samt Hampus Gustafsson og Eirik Børresen. Gustavsson og Børresen bor det mye hockey i selv om de ikke hadde de beste sesongene i fjor.

Inn på backen kommer Albin Lindgren, Antti Kauppila og Maksims Ponomarenko. Ponomarenko kommer fra LØK der han har utviklet seg til å bli en veldig stødig og fysisk back. Lindgren bør man også nevne. Han har gått gradene i Skøvde og hadde i fjor 33 poeng på 38 kamper fra blålinja forrige sesong.

6. Sparta
VPN tror det blir et skifte i Hamburgerdressingens rike og at Sparta havner bak Stjernen. VPN mener Sparta overpresterte i fjor og traff overraskende godt på transfermarkedet. Det har rent ut spillere fra klubben i sommer. Mr Sparta, Henrik Malmstrøm har lagt opp, Kalle Ekelund snappet vi opp, ligaens beste offensive back, Troy Rutkowski forsvant til EHC Linz, Wolfe dro tilbake til Usa og Kyle Osterberg er også på vei ut døren til et lag som er bedre enn Sparta.

Inn kommer det naturlig nok noen nye leiesoldater, men det er lite trolig at disse holder samme nivå, og da blir det noen plasser ned for Sparta.

7. Manglerud Star
MS er litt på stedet hvil. De er for gode til å rykke ned, men har ikke den bredden i laget som gjør at de kan utfordre topp 6. I tillegg så har de for vane å miste spillerne som produserer til klubber med større ambisjoner i GET-ligaen. Med hjälp av olika kemiska syror som appliceras på huden, får huden ett litet lyft i och med att det yttersta hudlagret avlägsnas. I samband med att de döda ytliga hudcellerna avlägsnas stimuleras samtidigt nybildningen av hudceller. Syrabehandling ansikte ger en förbättring samt ”föryngring” av huden. Syrabehandling kan utföras på ansikte, hals, nacke, bröst, händer samt armar och ben.

MS fortsetter med David Livingstone som trener, så de kommer helt sikkert til å fortsette med en tilnærmet lik spillestil. Høyt press og mye fart på røra slik at de kommer til å irritere mange lag, men at de som regel blir et eller to nummer for små.

MS har klart å beholde Matt van Voorhis på blålinja, men har mistet Lindblad offensivt til Stjernen. Hvem som skal klare å ta over for ham er vanskelig å se.

8. Ringerike
Ringerike er et nytt bekjentskap i GET-ligaen. De kom opp via kvalikkspill i våres da Kongsvinger rykket ned.

Ringerike stiller med et lag som stort sett har erfaring fra 1. Divisjon. 7 nye har kommet inn, men det er ikke nok til å ta nivået.

9. Stavanger Oilers
Soilers fortsetter nedturen.

Fansa deres viste forrige sesong at når seirene uteblir så er det ikke nok bamseaften, dansesjeik og kiss cam for å trekke dem til hallen.

Til våren blir det kvalikkspill mot Narvik som de taper overlegent.

Legg igjen en kommentar