Dagboka torsdag 6. september 2018

Dagens bok i et nøtteskall: Det er høst og rosene har begynt å visne, snart er det seriestart for Iskrigerne, G20-laget til Vålerenga håndball har spilt i sitt første NM, og det bedrives litt folkeopplysning. PUCK I kveld spiller Vålerenga Hockey sin siste treningskamp før sesongstart. Gutta møter M/S i Furuset Forum. Pucken droppes kl 18.30. … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 6. september 2018»

Dagens bok i et nøtteskall: Det er høst og rosene har begynt å visne, snart er det seriestart for Iskrigerne, G20-laget til Vålerenga håndball har spilt i sitt første NM, og det bedrives litt folkeopplysning.

PUCK
I kveld spiller Vålerenga Hockey sin siste treningskamp før sesongstart. Gutta møter M/S i Furuset Forum. Pucken droppes kl 18.30. Det er bare å hive seg på t-banen etter jobb!

Søndag braker det løs for alvor. Da kommer Lillehamer til Furuset Forum for å bli skolert av gutta i kongeblått. Puckdropp er klokken 17.00. Her gjelder det å være på plass.  Klubben trenger hver eneste person på tribuna. Det er jo fotballpause også, så det er null grunn til å utebli. Sesongkort kjøper du her. Billetter til enkeltkamper finner du her.

Vi kommer tilbake med mer!

Håndball
For første gang i historien har Vålerenga deltatt i NM G20. Kampene mot henholdsvis Runar og Follo ble spilt i Skihallen, lørdag 1.september. Begge motstanderlagene hadde med godt rutinerte spillere, der blant annet Runar hadde med to eliteseriespillere med aldersbestemte landskamper. Krigerne i kongeblått var unge, de fleste født i 2001 og 2002. Det ble tøft for dem, noe som førte til to tap. Et 26-20 tap mot Runar, og et 33-12 tap mot Follo.

Les mer om arrangementet og kampene på klubbens hjemmesider. Dagboka synes uansett det er stor stas at vi endelig har debutert i NM Gutter 20! Dette lover bra for fremtida, gutta. Kjemp på!

Når roser visner
I går publiserte Josimar en sak hvor det fremkommer at det angivelig skal foreligge en ny anmeldelse mot Molde-spilleren som nylig ble frikjent i tingretten for sovevoldtekt. Dagboka har ingen interesse av å forhåndsdømme enkeltpersoner eller lefle rundt seg med betraktninger om skyldspørsmål, så det skal boka ikke gjøre. Det Dagboka derimot tar seg frihet til er å synse om Molde Fotballklubb sin håndtering av denne saken…unnskyld; disse sakene.

Fotballklubben Molde og miljøet i og rundt klubben har utad oppført seg på en måte som står i direkte motstrid med det som på klubbens nettsider er uttalt å være  klubbens verdier. De opptrer også i direkte konflikt med grunnleggende verdier i det norske samfunnet. Vi snakker her om verdier som respekt og vanlig anstendighet. Vi snakker om å ta mennesker som varsler om at de mulig har blitt utsatt for noe som ikke er innafor på største alvor, isteden for å be dem la vær å ivareta sin egen rettsstilling. Det er ikke noe motstrid mellom det å ta disse menneskene på alvor, og  å ivareta hensyn til den av klubbens representanter som er beskyldt for å ha gjort ting man ikke har lov til å gjøre…selv om man i Molde ser ut til å tro det. Man må ikke velge side og ta parti, man kan være anstendig og behandle begge parter med anstendighet og respekt. I det minste må man kunne forvente en viss anstendighet i hvordan man, som organisasjon velger, å kommunisere rundt saker med en alvorlighetsgrad som denne.

Etter en av dagene i tingretten sto Molde-direktør Neerland på tv og gliste fra øre til øre mens han sa at dette hadde vært en god dag i retten fordi det var et par vitneforklaringer som nå styrket tiltaltes sak. I forbindelse med at dommen falt kom det fram at disse vitneforklaringene var fra vitner som har endret sine tidligere forklaringer slik at påtalemyndighetens sak svekket seg. Begge disse to vitnene er spillere i Molde. Det er betimelig å spørre seg om hvorfor disse spillerne endra på forklaringa si. Er det fordi de tidligere har jugd for politiet i avhør, eller er det fordi de føler seg pressa av klubb eller miljøet i garderoben til å «støtte» lagkameraten sin? Dette skal Dagboka holde seg for god til å spekulere videre i, men Dagboka vil likevel være tydelig på at fremtoningen til Neerland var umusikalsk. Denne saken her er jo anket av påtalemyndigheten. Dersom lagmannsretten skulle komme til et annet resultat enn tingretten vedrørende skyldspørsmålet så levner det Molde liten ære. Molde står like æreløse igjen dersom det skulle vise seg at beskyldningene som blir omtalt av Josimar i går, skulle vise seg å stemme. Det hele er bare trist.

Ukulturen synes å være tjukt smurt inn i veggene på Røkkeløkka. Sett utenfra fremstår klubben som ufattelig kynisk. Det virker som om de er villige til å gå over lik bare for å ta vare på investeringene sine. For det er det spillerne deres er….en investering. Klubben har bedrevet sensur av andre lags supportere, klagd i media, kommet med vikarierende argumentasjon for hvorfor den aktuelle spilleren ikke er satt ut av A-laget etc. At klubben er pressa er det ingen tvil om. Omdømmetapet deres er enormt og sjansen for at sponsorer og samarbeidspartnere begynner å tvile på de verdiene Molde fotballklubb, i praksis, forfekter er noe som de vil assosieres med er absolutt tilstede. Det snåle er at det virker som om Molde driter i akkurat dette. De driter loddrett i hvordan de blir oppfattet av andre enn seg selv. Det er noe fascinerende «Trumpskt» over det hele. De vil vinne fotballkamper samma fan og da er ikke verdier og omdømme er så innmari viktig lenger. Make Molde great again – koste hva det koste vil. Molde er nesten blitt selve bildet på en irrasjonell machokultur i fotballen. Er det noe disse sakene viser oss, så er det at denne kulturen er problematisk og at den må vekk.

Det er ikke mye ære igjen i Molde om dagen. Ikke mye godt omdømme er igjen heller.

Nå er det sikkert noen som vil spørre seg om Dagboka hadde vært like kritisk dersom denne saken ikke hadde handla om Molde men om Vålerenga. Svaret på det er: NEI, Dagboka hadde vært RASENDE!!

Dagbokas nye folkeopplysningsspalte: Nei betyr nei…også når det gjelder tomatsuppe
Dagboka har registert at det de siste månedene har vært litt diskusjoner i sosiale media rundt dette med samtykke og sex. En del av de ytringene vitner om at det ikke bare er enkelte fotballspillere, men også noen supportere som har helt klart for seg hvor den grensa mellom et «nei» og samtykke til sexing egentlig går. I folkeopplysningens navn: Det er ikke så innmari vanskelig. Det er ikke vanskeligere enn å by folk på noe så trivielt som tomatsuppe.

Hvis du har gjester og spør om de har lyst på tomatsuppe og de svarer ja, ja da gir du dem tomatsuppe.

Svarer de derimot «nja…er usikker på om tomatsuppe er min greie», så kan du alltid sette fram suppeskåla men det er ikke sikkert de forsyner seg. Ikke tving dem til å spise.

Svarer gjesten din «Nei, jeg vil ikke ha», så pusher du ikke tomatsuppe på dem. Du blir heller ikke irritert fordi de ikke er vil ha og du lager ikke drama. Folk er i sin fulle rett til ikke å ha lyst på tomatsuppe.

Det kan hende dere er enige om at dere skal ha tomatsuppe og så kommer suppa på bordet og gjesten din er plutselig ikke keen på suppe lenger. Selvfølgelig er det irriterende, men det er ingen som er pålagt å tylle i seg tomatsuppe så skuffelsen må du bare bite i deg. Noen mennesker endrer mening når de får tenkt seg litt om, sånn er det bare.

Hvis du har spurt om gjesten din har lyst på tomatsuppe og gjesten ikke svarer fordi gjesten sover eller er mer eller mindre bevisstløst drita, så åpner du ikke munnen deres og heller tomatsuppe ned i halsen på dem. Nå er det kanskje noen som tenker: det kan jo være at gjesten min er sulten og kan få akutt lyst på tomatsuppe når vedkommende våkner, så jeg legger skjeen med tomatsuppe i munnen deres sånn i tilfelle. Det er ikke greit. Folk som sover eller har havna på «black out fylla» har ikke lyst på tomatsuppe. Ferdig snakka. Det er ikke vanskelig.

Vålerenga i dag

Vi ser treningskamp mot M/S og gleder oss som unger til sesongstarten søndag!!

Legg igjen en kommentar