Dagboka fredag 24. august 2018

Det er endelig fredag og vi kan puste ut etter en litt kjip uke resultatmessig, men vi ser også frem til å se de kongeblå gruse de makrell-i-tomat-røde på søndag og forventer at damelaget gruser jumbolaget Grand Bodø. Storkamp På søndag ligger det an til storkamp på vår egen hjemmebane da vårt eminente herrelag tar … Fortsett å lese «Dagboka fredag 24. august 2018»

Det er endelig fredag og vi kan puste ut etter en litt kjip uke resultatmessig, men vi ser også frem til å se de kongeblå gruse de makrell-i-tomat-røde på søndag og forventer at damelaget gruser jumbolaget Grand Bodø.

Storkamp

På søndag ligger det an til storkamp på vår egen hjemmebane da vårt eminente herrelag tar I mot et bergenslag som tviholder på førsteplassen og som inderlig vet at trønderfolkets innleide leiesoldater puster dem i nakken med hjemmebrentånden sin.

Dette kan både være positivt og negativt for Vålerenga. På den positive siden kan vi satse på at bergensera er så dritnervøse for å miste ledelsen at de fullstendig glemmer å spille fotball, eventuelt at de er så fulle av seg selv og ikke husker hvordan forrige kamp mot Vålerenga egentlig var, og dermed tror de får en enkel match for å surfe videre.

Det mest trolige her, og det mest negative er at de har mye å kjempe for og dermed spiller på det nivået de har ligget på store deler av sesongen. I tillegg til at desperasjonen kan sette inn og de blir ufine.

At det kommer til å bli en tøff kamp for våre folk er sikkert, men det er så milevis fra umulig å gi dem deng på hjemmebane. Forrige kamp mot Brann var meget god fra VIFs side, vi har i sommer fått forsterkninger som etter Tromsø-kampen viste seg å være knallbra. Vi har unge kjøttsultne spillere som har vist hva som bor i dem og vi kommer rett fra en kamp som er en av årets desidert beste.

Kampen spilles på Valle søndag 20:00 og halvparten av billettene er allerede solgt.

Om du er gira på å lage en heldags ut av dette er det selvsagt mulig da Vålerenga lager show fra klokka 17:30 og Øst viser kamper fra andre siden av Nordsjøen fra 14:30.

For dem som lurer kan klubben melde om at Carvalho er tilbake og klar for å flekse muskler.

Sangtrøbbel i Bergen

At bergensere er sarte folk er en kjent sak. At bergensere også har litt for stort ego og tanker om egen eksistens er også en kjent sak.   Nå har disse to tinga kollidert. Før kamp så pleier brann-spillerne å stille seg opp på geledd. Da synger de av full hals den såkalte «Nystemten». Dette kan kanskje oppfattes som en hyllest til Brann, men det er det altså ikke. Det er bare en enkel vise om Bergen alle synger med på. Og det er sånn OK greit, det bare dumt de gjerne utsetter kampene sine med noen minutter. Чтобы оно было засчитано и игрок получил вознаграждение, он должен выполнить задание до 23:59. мостбет Посмотреть все ставки, которые были сделаны пользователем, можно в отдельном разделе меню, и здесь же доступны опции для управления купонами.

Det vi syns er jævla tåpelig er når bergensere som spiller for motstanderlag plutselig skal trekke seg mot Brann-laget og bergenserne og være med å synge. Det kan dere, rett og slett, holde dere for gode til.

VG har satt fokus på dette, noe som har utviklet seg til en liten føljetong der bergenserne er sarte og føler seg støtt. De mister alt gangsyn og roper og hoier i både klassiske og sosiale medier. For, som Anders Pamer i BT påpeker, dette er en sang om Bergen – ikke om Brann – og da må det være lov å synge med. Selv om han påstår han spøker så tror vi ikke det. Vi er såpass store rævholler at vi kødder med nystemten.

De klager på at folk (eller «østlendinger» som er så forbanna opptatt av å presisere) ikke skjønner dette med nystemten og Bergen. Det er jo en bysang må vite! Men hva om Daniel Braaten hadde sunget «Vålerenga kjerke» av full hals? VG har igjen vært på ballen og spurte Gjert Moldestad i bladet 12. mann om dette: – Jeg hadde ikke syntes det var greit om en Brann-spiller synger på «Vålerenga Kjerke» nå på søndag.

Nei, det hadde det nok ikke. Men hvorfor ikke? Det er jo som Klanen-talsmann Erling Rostvåg påpeker i samme artikkel bare en sang om en viktig hendelse i Oslo. Hvorfor er ikke det greit? Rostvåg avslutter med noe vi kan alle være enige i: «Så alle som påstår noe annet om «Nystemten» driver med en strutseholdning. Det er bare å innrømme det.»

Kong Abu

Som alle og deres bestemor nå vet spilte Abu en knallkamp mot sør-finnmarkingene sist søndag,  og alle er enige om at han er en god forsterkning. Vi elsker entusiasmen til klubben  og ønsker selvfølgelig at han skal regjere på banen, men syns det er litt tidlig å krone han til konge.

Bortekamp i Bodø

Damene spiller bortekamp mot  Grand Bodø søndag klokka 15:00. Om du har planer om å komme deg nordover kan vi informere om at det er fullt mulig å ta det miljøvennlige alternativet jernbane til denne. Om du tar toget i mårra klokka 14:02 fra Oslo S er du fremme søndag klokka 09:06, i god tid før kamp.

Grand Bodø står igjen med fire poeng etter 15 spilte kamper, så her bør og må det bli overkjøring.

Unggutter

Det er ikke bare i 98- og 99-generasjonen ting rører seg bra for tida. Klubben kan nemlig melde om at Fredrik Oppegård og Brage Skaret fra G16-gjengen er tatt ut til å spille Syrenka-cup med landsen i Polen i september.

I G18-troppen er keeper Kristoffer Klaesson tatt ut og i G17 er Hauso, Cornic og Opsahl tatt ut.

Vi ønsker alle lykke til og syns det er forbanna stas.

Ræva

Kristine Leine får ikke lov av skolen hun går på; VID Diakonhjemmet Høgskole å delta på de kommende landskampene mot Slovakia og Nederland fordi skolen ikke evner å tilrettelegge for eliteidrett. Rektoren på skolen ønsker ikke å kommentere enkeltsaker, men det kan vi.

Rektor, dette er ikke kretsmesterskapet i vannpolo, men landslagsfotball med et av verdens beste fotballag. At dere ikke klarer å tilrettelegge dette er rett og slett begredelig og ikke minst forbanna trist for både landslaget, Vålerenga fotball og ikke minst Kristine.

Kvinnefotballen har dessverre ikke kommet dit at spillere tjener nok til at de kan kaste studiene for en periode og gå all-in i fotballen, men det må kunne forventes at skolene de går på er såpass fleksible at de tilrettelegger.

Dette er ræva, skikkelig ræva. Skjerpings.

Frikjent

I nyhetene kan de nå melde om at Molde er frikjent fra videre europacupspill.

Vålerenga i dag

Sommerquizen fortsetter på Bohemen, fisken er fritert på Øst og ølen er kald på Vertshuset.

 

 

Legg igjen en kommentar