Dagboka mandag 6. august 2018

Da er fotballen igang igjen. Ukentlige skuffelser er noe dagboka har savnet i sommer. Fy faan så dårlige vi var i første omgang.  Det er en kjip blåmandag, og en psykolog kan få mye ut av å tolke gårsdagens 2-2-resultat. Det er 100 prosent sikkert at dette ikke er bra nok av Vålerenga, og like … Fortsett å lese «Dagboka mandag 6. august 2018»

Da er fotballen igang igjen. Ukentlige skuffelser er noe dagboka har savnet i sommer. Fy faan så dårlige vi var i første omgang. 

Det er en kjip blåmandag, og en psykolog kan få mye ut av å tolke gårsdagens 2-2-resultat. Det er 100 prosent sikkert at dette ikke er bra nok av Vålerenga, og like sikkert er det at Sandefjord er enda mer misfornøyd enn oss.

For det skal ikke gå an å gi fra seg seieren når du leder 2-0 i det 89. minuttet, men det gjorde altså seriens bunnlag som ikke har vunnet siden 2. april. Men dagboka er mer opptatt av hvorfor vi havner to mål under i løpet av de første 89 minuttene enn at vi faktisk klarte å utligne til 2-2. Til og med seier i går ville gjort at vi stilte de samme spørsmålene i dag.

Poengdelingen kan verken Sandefjord eller vi bruke til noe fornuftig, men ett poeng er bedre enn null. Sånn vil det alltid være.

Hvorfor er ikke Vålerenga med i kampens første omgang? Det er det store spørsmålet.

Hvordan klarer overbetalte stjernespillere i Manchester City å være mer påskruddd i en treningskamp, som Community Shield vitterlig er, enn det vi er i en seriekamp? Her er det noe alvorlig galt, og denne dagboka tror det er noe som sitter i veggene i Vålerenga. Det har vært sånn alt for lenge, og mange har trodd og håpet at Ronny skulle klare å gjøre noe med dette. Men nei. Det ser ikke sånn ut.

Det er sjelden VPN vil sitere Dagbladets Morten Pedersen uten å være ironisk, men nå gjør vi det:

DET ER INGEN grunn til å lure på hvorfor Vålerengas publikumsoppslutning raser og tilskuertallet på 7008 mot Sandefjord er en hån mot alle som kan se og telle. Det er ikke sånn at laget ikke er godt nok. Laget er rett og slett altfor dårlig.

Det er ikke bare grove og sporadiske upressede feil gjort av enkelte som er lagets problem, det er gigantiske feil, både individuelt og kollektivt, offensivt som defensivt, på toppen av manglende vilje og forståelse for spillets grunnprinsipper. Du vinner ikke fotballkamper om du ikke flytter beina, fighter og kjemper. Skal du være tilskuer kan du like gjerne sitte på tribunen.

Nå må det virkelig skje noe i Vålerenga. Det er noe med mentaliteten blant de som går med drakta, og det er vanskelig å forstå hvordan Ronny har trua på topp 6 i år, og enda mer usannsynlig å tro på at vi skal være nær medalje neste år.

– Hvorfor var dere så svake i første omgang? 

– Vi mangla tilstedeværelse og det å jobbe sammen. Spillerne tok ikke tak i seg selv da omgangen begynte litt feil. Da ble det mye individualisme der ute, istedenfor at vi fremstod som et lag. Heldigvis var vi stikk motsatt i andre omgang og tok tak i kampen med en gang, sa Ronny til Nettavisen.

Steffen Iversen:

– Den førsteomgangen er det dårligste jeg har sett av Vålerenga på mange år. I andre var de gode, og fikk to mål helt på tampen, sa Steffen Iversen i TV 2s fotballxtra.

[poll id=»103″]

All ære til gutta som kom innpå i andre omgang og var med å heve Vålerenga.

Magnus Grødem (fra 46. minutt), Aron Dønnum (fra 76. minutt) og Felix Horn Myhre (fra 87. minutt) kom innpå og gjorde det veldig bra. Det er lovende, dagboka liker det og får oss til å lure på om unggutta bør starte. Men dette er vanskelige vurderinger. Sam Adekugbe er 23 år, Samuel Kari Fridjonsson er 22 år og Chidera Ejuke er 20 år. Hvor mange unge spillere tåler vi å ha utpå der samtidig?

Jonatan Tollås Nation, Magnus Lekven og Sam Johnson var alle savnet i går, men det er verdt å huske på at alle tre spilte de første 30 minuttene mot Molde da vi lå under 0-3 og til slutt tapte 1-5. Dagboka tror ikke at Vålerengas problem handler om enkeltspillere, men en ukultur. Kall det mangel på vinnervilje, kall det en form for apati som griper dem når motgangen kommer.

Mohamed Ofkir

22-åringen scoret 2-0-målet til Sandefjord i går og omtales i VG som tidligere Vålerenga-spiller, og det er jo forsåvidt riktig. I 2012 spilte han 6 kamper for Vålerengas G19-lag, og de neste fire årene spilte han for Lillestrøm. Der ble han vel mest berømt for denne tunnelen på en Molde-spiller som gikk «verden rundt» på YouTube. Han var innom både Lokeren i Belgia og greske Panionios (i samme sesong) før han kom til Sandefjord i fjor. VG-journalisten spurte om han feiret scoringen som et lite stikk til Vålerenga, og han svarte: Det er personlig.

Vel, vel. Dagboka ofrer ikke Mohamed flere tanker, og angrer egentlig allerede på at vi skrev om dette i det hele tatt.

VIF – Liverpool i 1987

I dag er det nøyaktig 31 år siden Vålerenga tapte 1-4 på  Bislett mot Liverpool. Ja, det var en treningskamp, og Paal Fredheim sørga for at vi tok ledelsen foran 7.275 tilskuere på Bislett. Men John Aldridge lagde hat trick og egentlig var vi sjanseløse.

https://twitter.com/Red_Memorabilia/status/1026383475484413953

Tapte 0-2

Damelaget tapte lørdag 0-2 for Lillestrøm, og alle de fire gule kortene gikk til våre spillere.

G16 slo LSK

Vålerengas G16-lag tok bronse i Norway Cups eliteklasse, og ble det beste norske laget i årets eliteturnering i denne klassen.  I bronsefinalen venta Lillestrøm, og oppgjøret endte 3-2 etter scoringer av Lukas Håll Thorsen (2) og Ian Barobe. Laget forsvarte dermed tredjeplassen fra fjorårets turnering.

Vålerengas G14-lag vant i helgen Brøndby Elite Cup. Her var det mange gode klubber som var invitert til å være med, og i finalen vant Vålerenga over Brøndby (straffer).

Ylven best trent

VG skriver at Get-ligaens spillere samles hvert år på Olympiatoppen for å se hvem som er hockey-Norges sterkeste lag og spillere. Til tross for at Martin Laumann Ylven i år ikke vant knebøy-konkurransen, vant Vålerenga-spilleren sammenlagt.

– Det er alltid morsomt å vinne noe. Det er et kult event og det er mange som er godt trente, så det var gøy å greie det i år igjen, sier Ylven til VG dagen etter han sikret seg tittelen som Norges sterkeste hockeyspiller.

Benkpress, 3000 meter og knebøy er øvelser det konkurreres. Jonas Oppøyen kom på andreplass i årets Iron Man, og Vålerenga ble det tredje beste laget i konkurransen.

Vålerenga i dag

I kveld kl 19 spiller Vålerenga 2 borte mot Egersund. Nok en viktig og vanskelig kamp i 2. divisjon.

 

Legg igjen en kommentar