Dagboka tirsdag 19. juni 2018

Vålerengas damelag forsterker forsvarsrekka og spiller borte i cupen, mens Vålerengas herrelag skal spille cup-kvartfinale i september. Også hører vi på en belgier som garantert kan lære bort noe til norske talenter. La oss starte med det morsomste: Nye spillere. Vålerengas damelag henta i går inn den 23 år game landslagsbacken Andrine Tomter. Hun kommer … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 19. juni 2018»

Vålerengas damelag forsterker forsvarsrekka og spiller borte i cupen, mens Vålerengas herrelag skal spille cup-kvartfinale i september. Også hører vi på en belgier som garantert kan lære bort noe til norske talenter.

La oss starte med det morsomste: Nye spillere.

Vålerengas damelag henta i går inn den 23 år game landslagsbacken Andrine Tomter. Hun kommer fra den nederlandske klubben FC Twente. Der har hun vært i en sesong og før det var hun i Avaldsnes. Tomter har kontrakt ut 2019-sesongen.

Andrine Tomter i den kongeblå drakta (foto: vif-damefotball.no)
Andrine Tomter i den kongeblå drakta (foto: vif-damefotball.no)

Dagboka gleder seg stort over nye signeringer og spesielt signeringer som styrker laget øyeblikkelig. Eneste skåret i gleden er at hun ikke er klar før bortekampen (og seieren) mot LSK i starten av august.

Cupspill for damelaget

For hadde hun vært klar i dag kunne hun spilt tredje runde i cupen. Den spiller Vålerenga på bortebane mot Lyn. Kampen går på Kringsjå kunstgress og begynner 18:00. Monica Knudsens utvalge er følgende:

  • Keepere: Tinni Korpela og Guro Pettersen
  • Forsvar: Stine Reinås, Ingrid Søndenå, Tina Dalgård, Ellen Wang, Adriana Imeri og Victoria Ludvgisen
  • Midtbane: Sherida Spitse, Ingrid Schjelderup, Emilie L. Østerås, Kine Fløtre
  • Angrep: Maren Hauge, Isabell Herlovsen, Marte Berget, Celin Ildhusøy, Marie Markussen og Anne Lise Olsen

Forrige gang Vålerenga møtte Lyn denne sesongen endte kampen 1-1. Det gjør den ikke denne gangen. Vi har selvfølgelig trua på Vålerenga. Noe annet skulle tatt seg ut. Laget som møter Lyn i kveld er noe helt annet enn det som dro til vestkanten i april.

Cupspill for herrelaget

Vålerengas fotballherrer tok seg videre til kvartfinalen på bekostning av Tromsø tidligere denne måneden. 2-2 etter full tid og seier i straffekonken var alt som skulle til. Kort tid etter kampslutt trakk først Christian Grindheim opp Rosenborg, før Nils Johan Semb trakk Vålerenga. Så da fikk vi kvartfinalen vi ikke ville ha. RBK – VIF. Takk for den.

Nå har NFF beramma kampen og vi lurer på om de ønsker tilskuere. Den spilles 26. september klokka 20:00. Det er for seint for mange. Jobb og skole dagen etter ødelegger for både hjemme- og bortelag.

For oss Vålerenga-supportere går det selvfølgelig busser opp; mer info kommer her. Det går også fly, men skal du ta samme framkomstmiddel tilbake så må du vente til dagen etter. Toget går også selv om billettene ikke er lagt ut ennå. Det bruker dog noen timer ekstra, så her kan jo en kombinasjon være smart. Fly nordover, så nattoget hjem. Det burde gå greit, selv om det skulle bli ekstraomganger. Håper vi.

Hør på Romelu Lukaku

Dagboka avslutter med en som ikke har noen som helst tilknytning til Vålerenga (tror vi). Belgias spiss, Romelu Lukaku, forteller i en artikkel om hvordan oppveksten hans definerte ham som fotballspiller og person. «I got something to say» skriver han, og dagboka syns norske ungdommer burde høre på ham.

Eliteseriens eneste VM-spiller, Vålerengas Samuel Kari Fridjonsson, i duell med Manchester United- og Belgia-spiss Romelu Lukaku (foto: Eivind Hauger)
Eliteseriens eneste VM-spiller, Vålerengas Samuel Kari Fridjonsson, og Manchester United- og Belgia-spiss Romelu Lukaku (foto: Eivind Hauger)

Det han forteller er en oppvekst der familien var lutfattig. Såpass fattig at moren hans må vanne ut melka for å få den til å vare lenge nok. Han forteller om en oppvekst preget av usikkerhet. Ikke usikkerhet rundt hvilke fotballsko han skulle velge, men om de hadde nok mat ut uka.

Og i en tid der det koster familier tusenvis av kroner å sende unga sine på fotballskoler og klubbspill kan historien hans være et tankekors. Hvor mange talenter går vi egentlig glipp av på grunn av dette?

Der kidsa diskuterte hvilke Champions League-spillere som var best måtte Lukaku bare jatte med, for som han forteller:

You know what’s funny? I missed 10 years of Champions League football when I was a kid. We never could afford it. I would come into school and all the kids would be talking about the final, and I’d have no idea what happened. I remember back in 2002, when Madrid played Leverkusen, everybody was like, “The volley! Oh my God, the volley!”

I had to pretend like I knew what they were talking about.

Historien hans burde være en must-read for alle som vil bli god i fotball. Det nytter ikke å diskutere gode spillere om du ikke har det i deg å kjempe for å bli en selv.

Vålerenga i dag

Vi tenker på måla Lukaku scora for Belgia i gårsdagens VM-kamp, mens vi sitter på t-banen opp til Kringsjå kunstgress.

Legg igjen en kommentar