Dagboka fredag 15. juni 2018

Endelig fredag! Sola er tilbake og Vålerenga er med et nødskrik videre i cupen. Rett og slett en herlig dag å være oss. Ikke fullt så deilig å være forsvarsspiller for Tromsø.   Cup er slitsomt Bulldosera fra landets nordligste fylke gjorde alt de kunne for å lage en ræva dag for Vålerenga. Været var … Fortsett å lese «Dagboka fredag 15. juni 2018»

Endelig fredag! Sola er tilbake og Vålerenga er med et nødskrik videre i cupen. Rett og slett en herlig dag å være oss. Ikke fullt så deilig å være forsvarsspiller for Tromsø.

 

Cup er slitsomt

Bulldosera fra landets nordligste fylke gjorde alt de kunne for å lage en ræva dag for Vålerenga. Været var grått og trist, tempoet i kampen var til tider på drosjekønivå og oppmøtet og livet på tribunen minna om UEFA-straff. Det var en jevn og til tider enormt døll kamp som fant sted på nordkalotten i går kveld, Daniel pådro seg et unødvendig rødt kort etter å ha kløna det til, Vålerenga brant sjanser og Tromsø sutra som de ofte gjør. Men, det ble scora seks mål, så helt ille kan det ikke ha vært.

Tempoet tok seg opp i ekstraomgangene og det så mørkt ut en stund før begge lag fikk karra seg til straffekonk. Straffekonk er slitsomt, nervepirrende og noe vi helst ikke vil ha noe av.

Enter dagens helt; Jostein Gundersen. I et klassisk øyeblikk av «faen er’n driii’me?!» lompa han ballen mot Sandberg som pent måtte stå og vente til ballen kom mot han før han enkelt plukka den til seg. Vi takker for den og gjetter at Gundersen nok har fotball-norges kjipeste morgen i dag.

 

Deila i avisa

Deila ble intervjua av Nettavisen i går der han snakka om at Vålerenga må lære seg å vinne og savnet mer kreativitet i spillet. Gårsdagens NM-kamp var kanskje ikke så kreativ, men det var en arbeidsseier, og sånne seiere er viktige. Deila har nok rett når han sier at det ikke blir medalje i år, men når det kommer til å bli vant til seiere er vi på riktig vei i hvert fall. I samme intervju sier han at det er viktig å hente inn talenter fra Oslo, og der er vi enige.

Det er fint med flinke folk fra utland og utkant, men det er noe som er litt ekstra deilig når gutten er oppvokst blant oss og kjenner byen. Hver gang det signeres lokale spillere som sier at det har vært en drøm å spille for Vålerenga siden de var små, varmer det litt ekstra i det ellers steinkalde supporterhjertet.

 

Kvartfinale

Neste NM-runde spilles 26. september og Vålerenga møter Rosenborg borte i kvarten for andre gang på to år. Det blir også Vålerengas femte bortekamp i cupen i år. Årets cup fortsetter med det i motvind og om vi skulle finne på å ta gullet er det ingen som skal si at det var enkelt.

Vi klarte det i fjor og ser ingen grunn til at det ikke skal gå i år.

Vålerenga møter Rosenborg på Lerkendal i neste runde, så vi kan få en forsmak på hvordan det går allerede da. I det minste finne ut hvordan de kan slås.

 

Håki

Den storvokste skjeggete landslagsbacken Villiam Strøm har signert for Vålerenga hockey. Han kommer fra Stavanger Oilers og vi ser frem til å se han kaste spillere rundt på isen for oss neste sesong. Velkommen! escortcity.co.nz

 

Hjemmekamp

Ingen kamp for herrelaget denne helga, noe som betyr at du kan bruke alle kreftene dine på hjemmekamp for damelaget i morgen. Kampen spilles klokka 15:00 og motstanderne er Røa. Det er med andre ord klart for lokaloppgjør i Toppserien og du har ingen unnskyldning for å ikke være der. Begge lagene ligger midt på tabellen og trenger seier for å ikke havne i nedrykkssumpa. Med andre ord ligger alt til rette for en finfin fotballettermiddag på Intility arena.

Ta med hele familien, spis en bedre lunsj på Øst og se Vålerenga valse over jentene fra Vestre Hovseter.

 

Vålerenga i dag

Fredagskviss på Bohemen, øl i krana på Øst og Vertshuset. Om du ikke er en av de 100 000 som skal fly fra Gardermoen i ettermiddag anbefaler vi å ta det rolig i byen. En by der sommerfreden senker seg.

 

 

 

Legg igjen en kommentar