Dagboka ondag 16. mai 2018

Da er dagen her dere; fotballens store festdag – og for en fest det er. Det er kamp på Intility i dag, Øst har duggfrisk Brigg+, det er skyfritt, 300 grader ut og på butikken får du en six-pack med kroneis til 30 spenn. Blir ikke stort bedre enn det. Kaaaaaaaamp! På en slik gla’dag er … Fortsett å lese «Dagboka ondag 16. mai 2018»

Da er dagen her dere; fotballens store festdag – og for en fest det er. Det er kamp på Intility i dag, Øst har duggfrisk Brigg+, det er skyfritt, 300 grader ut og på butikken får du en six-pack med kroneis til 30 spenn. Blir ikke stort bedre enn det.


Kaaaaaaaamp!
På en slik gla’dag er det lov å dra frem deg gamle kampropet til Kukkens Far – for i dag er det virkelig kaaaaaamp!

Stabæk venter på motsatt side og Aftenpostens papirutgave fokuserer på talentarbeidet i klubbene. Grunnen er enkel; Norsk Toppfotball har noe de kaller Akademiklassifiseringen der målet er å måle kvaliteten på arbeidet som gjøres med talentutvikling i klubbene. Denne klassifiseringen toppes av bygdeklubben Stabæk og Vålerenga. Selv om det jobbes bra i begge klubber så er det likevel forskjeller å spore. Stabæk scorer full pott på variabelen «Samarbeid med skole» ettersom alle spillerne i stabæksystemet må gå på Wang. I Vålerenga så snakker man litt om det er litt forskjeller på de psykososiale forholdene i Oslo Øst og i Bærum og at de prøver å holde kostnadene nede for spillerne – og ikke minst deres foreldre. I Vålerenga at kostnadene over et år ikke skal overstige 10.000 kr i året inkludert turneringsavgifter. I Stabæk så kommer først skoleavgiften til Wang på 50.000 i året og deretter kommer treningsavgifter til klubb.

Lavere kostnader i Vålerenga og langt bedre score på selve treningsprosessen i klubben. Da er det til å leve med at totalen oppleves som marginalt bedre i Stabæk. Det viktigste er at det jobbes godt med juniorarbeid og at neste generasjon både trives og utvikler seg nær som er deres potensiale.

Hvis du ikke har fått det med deg enda så kan du få med unga gratis på kamp i dag, men du må bestille billettene på det store internettet. Aller helst HER. Og tar du først med deg unga på kamp så skal du vite at FanZone åpner kl 15. Der er det masse fjas for unga, men på tross av alt fjaset så liker min kid best å tråle området for å se om hun finner noen iskrigere eller tidligere spillere.

Faktisk klarte hun på bakgrunn av youtube, der hun har sett høydepunkter fra bl.a. Besiktas – Vålerenga, å blinke ut Kjellebass på en kamp i fjor høst. Dessverre så omtaler samme kid Lille-John som Mikael Ellingsen på tross av at Lille-John også scora i Istanbul.

Eurosport mener
Eurosport mener at Adam Larsen Kwarasey har vært sørgelig dårlig i år og at han har vært en av de absolutt dårligste keeperne i år. Eurosport mener også at Vålerenga er duste som skjermer spillerne sine for pressen før kamp. Eurosport hadde nok vært tjent med å se sammenhengen her. Få klubber ønsker at tabloidene skal leke orkan og fjerne fokus i en prestasjonsgruppe, som et fotballag gjerne er, før viktige kamper. Det er lizzom ikke så lenge mellom hver gang de tabloide mediene skal piske opp en krisestemning rundt klubben.

Narvik Arctic Eagles!
Hva er vel mer naturlig å snakke om hockey på en dag man sitter på kontoret og kjenner pungen klistre seg til lysken? Hæ? HÆ?

NIHF har endelig tatt til vettet og kappet navlestrengen til LØK. Narvik kom på 3. plass i kvalikken i våres og er tilbudt LØKs plass. Den hockeyinteresserte delen av VPN har lenge hatt sansen for hvordan Narvik Arctic Eagles drives. De er LØKs rake motsetning der nøkternhet, økonomisk ansvarlighet og oppnåelige langsiktige målsetninger med en gjennomarbeidet strategi står i fokus.

Narvik er ikke negative til å spille i GET-ligaen, men de har satt noen forutsetninger for at de skal kunne si ja. Som et lag som er lokalisert nær Nordpolen så er jo reisevei og reisekostnader noe som volder større bekymringer enn om du kan ta t-bane til et par av bortekampa og buss til nesten alle andre.

Narvik har tatt kontakt med de andre klubbene for å høre om det er mulig å gjøre noe med serieoppsettet. Det de ønsker er dobbeltkamper i helgene. Da kan de selv spare opptil en million på reise- og hotellutgifter. Dobbeltkamper behøver ikke bety at de skal ned til Oslo og møte Vålerenga 2 ganger på en helg, men heller at de møter Vålerenga en dag og MS den neste. Vålerenga kan jo gjøre unna 2 borteamper på en tur når de først er i Narvik.

Med tanke på at sereioppsettet i GET-ligaen har blitt endret en rekke ganger tidligere så bør dette være overkommelig. Å fjerne bonuskampene er en større endring enn at man legger inn dobbelkamper i helgene. Å få inn Narvik i GET-ligaen gir ligaen en ny dimensjon og vi vet de at de ikke vil leve som fulle sjømenn uten tanke på morgendagen der oppe. Å få inn Narvik kan gi hockey’n et varig og bedre fotfeste i Nord-Norge. Hvor hadde svensk hocket vært uten f.eks. Luleå, Skellefteå og Modo?

Dersom du ønsker å lese deg litt opp på Narvik og deres visjoner for hockey så kan du gå inn og lese deres sportsplan. Ord og vendinger som «Lysten til å vinne er ikke på langt nær så viktig som lysten til å gjøre det som kreves for å vinne» og «Opptre som et lag, du er med på laget hvis du er med på å gjøre de andre bedre, det holder ikke å være god selv, gjør du 25 andre litt bedre gjør 25 andre i sum deg mye bedre, isolasjon er stagnasjon.» klinger godt.

[poll id=»77″]

Vålerenga i dag
Hva du en gjør: Ikke dra til Lillestrøm – det er enda mer barnefiendtlig enn vanlig.

Romerikets Blad

Legg igjen en kommentar