Dagboka tirsdag 01. mai 2018

Uansett hvor du leser dette om det er i første mai-tog eller på 54-bussen så vit det at det er ikke så langt fra sentrum til Grorud. Dagens dagbok handler bare om herre-fotball. I dag er det endelig fotball igjen. Ny runde i cupen og ny mulighet til å se Vålerenga forhåpentligvis ta seg ett … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 01. mai 2018»

Uansett hvor du leser dette om det er i første mai-tog eller på 54-bussen så vit det at det er ikke så langt fra sentrum til Grorud. Dagens dagbok handler bare om herre-fotball.

I dag er det endelig fotball igjen. Ny runde i cupen og ny mulighet til å se Vålerenga forhåpentligvis ta seg ett steg videre mot kong Haralds pokal. Den burde være vår i år. Men om den skal bli vår så må vi være maks skjerpa mot et 2. divisjons-lag som gjerne vil klå storebror. For det er jo gjerne sånn når de små laga møter Vålerenga. Grorud vil nok gjerne vise både egne supportere og resten av fotball-Norge at de kan hamle opp med det syvende beste laget i Eliteserien.

Det skal vi nekte dem. For første gang i historien skal Vålerengas a-lag gjeste Grorud, og det tror vi blir gøy for Vålerengas supportere. Vi tipper Vålerenga vinner komfortabelt 3-0 på Grorud idrettspark. Falch, Juklerød og Godly scorer.

Matchen starter 18:00. Du rekker feiring og taler før den tid.

Tilskuerkrise rammer eliteserieklubbene

I gårsdagens Aftenposten kunne vi lese at «publikum svikter eliteserieklubbene«. Tanta skriver følgende:

Trenden er tydelig når det gjenstår én kamp av den syvende serierunden i Eliteserien: Tilskuertallene på Norges øverste nivå har falt kraftig sammenlignet med i fjor. Mange var skeptiske til den tidlige sesongstarten, og nettopp det, kombinert med en svært kald vinter, ser ut til å ha gått utover tilskuersnittet.

Artikkelens hovedpoeng er akkurat det de skriver: Tilskuertallene for de første rundene er ikke like høye som snittet fra forrige sesong og det er selvfølgelig krise. Dette burde være en venta krise. Starter sesongen når snøen fortsatt ligger tjukk og det er morsommere å ta med poden ut på skitur enn å fryse rævva av deg på stadion så blir det fort sånn. For den gjengse tilskuer er det overraskende nok hyggeligere å ta med familien på aketur og servere kakao og kvikk lunsj enn det er å betale 5-600 spenn for å fryse på en betongtibune.

Vi liker å klage på NFF, men her må klubbene dele litt av sorgen – og skylda. Hadde det ikke vært for at klubbene også ønska å forlenge serien så ville vi kanskje slippi denne situasjonen. Så da har både klubber og NFF kanskje lært. Vel, det er lov å håpe…

Mye folk i første Eliteserie-kamp på Intility.
Mye folk i første Eliteserie-kamp på Intility.

Men hva med Vålerenga da? Hittil har vi spilt mot Odd (6.063), Strømsgodset (9.304) og Molde (8.436) på Intility arena og selv om det ikke er helt rettferdig å sammenligne direkte mot fjorårssesongen så gjør vi det allikevel. Vålerenga – Odd ble spilt i nest siste serierunde i 2017. Her kjøpte 12.236 billett, mens det bare noen få uker før var 9.402 solgte billetter til Vålerenga – Molde. Vålerenga – Strømsgodset gikk midt på sommeren på Ullevaal stadion og hadde 8.049 solgte billetter.

Vålerenga har altså en nedgang fra 29.687 til 23.803 og interessant nok så var det på Intility arena det kom flest.

Hva kan vi konkludere med ut i fra dette? Ikke så mye egentlig. Tilskuertall avhenger av mye forskjellig. Vi noterer oss uansett hva RBKs daglige leder, Tove Dyrhaug, sier til samme artikkel:

– Det går ikke an å si at det ikke har hatt betydning [været, vpn anm.]. Det er helt klart, når det var full vinter da det startet, så var det litt spesielt, sier hun.

Og det er jo ikke vanskelig å være uenig i.

Vålerenga i dag

Det er cup! Ta buss, bane eller tog til Grorud og stikk innom 18:00. De har lovet fest, vi skal både bidra og ødelegge.

Legg igjen en kommentar