Kampdagboka lørdag 7. april 2018

Dørene på Øst åpna allerede klokka 12, kamptroppen er ute og VPNs skribent har våkna for å lose deg gjennom dagen.  Det handler om Vålerenga Dagens motstander er Strømsgodset. Laget er fra Drammen, ett tettsted utenfor Oslo hvor tettheten av kebabsjapper kun overgås av tettheten av klamydia. Nå tar de med seg sine sjukdommer til … Fortsett å lese «Kampdagboka lørdag 7. april 2018»

Dørene på Øst åpna allerede klokka 12, kamptroppen er ute og VPNs skribent har våkna for å lose deg gjennom dagen. 

Det handler om Vålerenga

Dagens motstander er Strømsgodset. Laget er fra Drammen, ett tettsted utenfor Oslo hvor tettheten av kebabsjapper kun overgås av tettheten av klamydia. Nå tar de med seg sine sjukdommer til Oslo, så det er lurt å holde avstand til folk med oppbretta krage på pique-skjorta, de er nok fra Drammen. Og du har ikke noe ønske om å bli smitta.

Strømsgodset har ikke fått spilt så mange kamper i år, så denne uka får de spille to. Ikke bare møter de Vålerenga i dag de møter også Tromsø på onsdag. Det blir nok mer arbeid enn hva de er vant med å legge ned i den regionen. De to kampene Strømsgodset har fått spille i år har de ikke gjort bra. Mot Stabæk fikk de ett poeng etter en kamp som endte 2-2 og med 1-1 mot Brann har de samla sammen to fattige poeng.

Dette kan selvsagt endre seg etter kampen mot Tromsø men ikke etter kampen mot Vålerenga. Ærlig talt.

Spillerne til Strømsgodset har mange fjonge numre. 10, 7 og 30 er eksempler på dette og ryktene skal ha det til at disse en gang i tiden også var innom Vålerenga. Treneren har etter sigende også vært innom vår klubb. Denne skribenten kan ikke erindre dette, men siden noen sier det stemmer det sikkert.

En del mener det er viktig å fokusere på spiller 10, spiller 7 og spiller 30. Dette er over kampdagbokas fatteevne.

Alle kamper handler om Vålerenga. Kun Vålerenga og Vålerengas spillere. Alt annet er flass og bør bare feies under teppet.

Veien fram til kamp

Vi har alle forskjellige måter å varme opp til kamp på. Siden det er lørdag går sikkert noen en lang tur i Oslomarka for å holde nervene under kontroll, mange unner seg et glass leskende, en del tar med unga for å oppleve folkelivet utafor stadion mens en hel del mennesker gjør sine daglige sysler før de hiver seg på kollektiven og vandrer rett inn på stadion. Alternativer er helt greit.

For de som har hengt opp flagg og er rastløse og i behov for godt selskap er det kjekt å vite at Bohemen åpnet 13:00. Her holder de selvsagt uklanderlig stil frem til du kaster deg på banen for å rekke avspark 18:00. Vålerenga vertshus har også åpnet dører og kraner. Herfra er det en kort vandring opp til Valle, og mosjon har du ikke vondt av.

Gastropuben Øst, som er en slags hjerteklaff i stadion, er også i gang. Kranene er åpne, dørene er slått inn og grillen ulmer. På TV vises Everton-Liverpool og fra 16:00 vises Stoke-Tottenham. Kampdagboka kjenner ikke til disse TV-programmene, men antar det handler om sossefotball. Er det sånt du liker skal du få lov til det, og det er bare å sette kursen. Ute er det ikke bare grill, det også barer. Intet mindre enn 5 barer er i gang, så finner du ikke noe å drikke har du ikke gjort jobben din.

FanZone er et fanzy smanzy konsept kampdagboka ikke benytter alt for mye, men anerkjenner at dette er skikkelig herlig for familier med unger. En lite anbefalt løsning er å bruke FanZone som et slags ballrom på IKEA hvor unga kan konkurrere, møte Tippen, møte spillere og hamstre giveaways mens mor og far super på Gastropuben Øst. Ikke gjør det. Vær sammen med unga dine.

Nytt av året er at foodtrucks som serverte gourmetmat på en hurtig måte er bytta ut med tam kebab og vassen pizza. Det er rett og slett kritikkverdig og den som har bestemt dette burde hales gjennom en kennel, naken, innsmurt i baconfett.

Dermed skulle du ha noen gode alternativer for å slå ihjel ventetiden til kamp.

Under kamp

Du har selvsagt funnet din tildelte plass på tribuna i god tid før 18:00 så du får med deg stemninga og spenninga før avspark. Da får du bidratt på sanger som Kjerka, skjerfing og TIFO. Kanskje du rekker å klemme litt på tribunenaboen og, det er greit å trene litt før skåringene.

Vi kjenner ikke lagoppstillinga, men Vålerenga har tatt ut følgende tropp:

Adam Larsen Kwarasey, Marcus Sandberg

Amin Nouri, Sam Adekugbe, Jonatan Tollås Nation, Felipe Carvalho, Christian Borchgrevink, Ivan Näsberg

Abdisalam Ibrahim, Daniel Fredheim Holm, Samuel Kari Fridjonsson, Magnus Lekven, Ernest Agyiri, Magnus Retsius Grødem

Chidera Ejuke, Bård Finne, Peter Michael, Sam Johnson, Simen Juklerød, Fitim Azemi

Troppen er nydelig. Strømsgodset har sikkert en tropp de og, den er ikke nydelig.

Om lag 18:13 får vi første jubel etter at Holm setter opp Juklerød på magisk vis og vi får 1-0. Jubel får vi og 18:34 etter en helhjerta takling fra Nation som medfører forstuelse på Strømsgodsets spiller 7. Spillerne går til pause på 1-0, supporterne går til kioskene. 19:01 står det 2-0 etter en heading av Sam. Tribunene koker, konfettien spruter i alle retninger og det klemmes. 19:45 blåses kampen av og supportere takker supportere, spillere takker supportere, supportere takker supportere og spillere takker spillere.

Etter kampen

Noen logger seg på ett eller annet forum eller noen sosiale nettplattformer. Her tilter de i vinkel fordi de er sinna på Vålerenga, noe som er rart siden Vålerenga vant og de som tilter mener de er Vålerengasupportere. Noen kjefter på dem.

De fornuftige har i stedet gått tilbake til Gastropuben Øst. Her spiller Ragnar Strandbakke kjente Vålerenga-svisker og Jeanette byr på klemmer. Alle byr på klemmer, intimsoner får bare være et abstrakt begrep uten forankring i empirien. Andre har reist videre til Vålerenga Vertshus eller Bohemen. Disse har også klemmer og øl.

Livet leker og Vålerenga går ut av runden med 9 poeng i lomma.

[poll id=»64″]

Legg igjen en kommentar