Dagboka tirsdag 6. mars 2018

Det ble nytt tap i hockeyen, og nå ser det rimelig stygt ut. Mye tyder på at vi er ferdig med hockeyen før seriestarten i fotball er et faktum. Eller vi vinner fire på rad. Lillehammer – Vålerenga 6-1 (0-0, 3-0, 3-1), sammenlagt 3-0. Vi har nok kvaliteter i laget til å slå Lillehammer. Men denne kvartfinaleserien … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 6. mars 2018»

Det ble nytt tap i hockeyen, og nå ser det rimelig stygt ut. Mye tyder på at vi er ferdig med hockeyen før seriestarten i fotball er et faktum. Eller vi vinner fire på rad.

Lillehammer – Vålerenga 6-1 (0-0, 3-0, 3-1), sammenlagt 3-0.
Vi har nok kvaliteter i laget til å slå Lillehammer. Men denne kvartfinaleserien har vært krise så langt. Lillehammer har en bukett av fem importer fra USA og Canada, og det er stort sett disse som har produsert noe denne sesongen.

Lillehammer er ligaens desidert beste powerplay-lag. Da setter de på alle importene sine som får mer rom etc enn det de ellers får. Så gameplanen til LIK er å ta ut våre spillere slik at de får spille overtall. Vi ser derfor et lillehammerlag som kaster seg for et godt ord, det er masse mer eller mindre skjulte tjuvtriks alt for å få motspillerne til å miste besinnelsen.

Vi må nekte Lillehammer overtallspill, hvis vi klarer å nekte dem gameplanen sin, så tar vi dem. Garantert!! Det der veit vi. Det er ikke noe fjas vi sier for å blåse liv i et håp i hengende snøre. Og akkurat DER har vi ikke vært gode nok.

Når det er sagt så har vi denne kvartfinaleserien hatt en dommerkvartett som har mista kampen i hver eneste kamp. Det har vært tilfeldig dømming og lite konsekvent blåsing. Første kampen ble vi bortdømt (helt objektivt sett, fjaser ikke nå fordi jeg er bitter) og andre kampen var et ran! Der var de også krisedårlige.

Kampen i går bar også preg av alt for mange minutter i boksen og mye frustrasjon. Så sånn sett var vi for dårlige og det kan vi si, men vi har ikke tapt bare fordi vi har spilt dårligere enn dem. Vi har blitt bortdømt også. Som sagt: Unngår vi utvisninger, så kan vi snu dette her fordi da snur den der frustrasjonsdelen av spillet.

Så om gutta spiller med huet og legger mer IQ i spillet sitt kan vi fort ta to-tre seire på rad, all den tid Lillehammer ikke har noe annet spill enn powerplay.

Neste kamp er i morgen på hjemmebane.

Norge i mars

Alle veit det er serieåpning til helga. Nå er det også en del som snakker om å utsette seriestarten, og vi er ikke veldig uenig i det. Samtidig har vi sans for hva Ronny Deila sier, som er positiv til tidlig sesongåpning.

– Vi har altfor lang oppkjøring i Norge, vi er klare for å konkurrere. Det bekymrer meg mye mer at vi spiller så få kamper om sommeren, sier Deila til NTB.

Og da kommer han til et poeng som denne dagboka er mye mer opptatt av enn tidlig seriestart. I samme intervju sier Ronny:

– Det bør minst være 12 lag som møtes tre ganger. Kanskje bør vi også ha et sluttspill, slik at vi kommer opp i 38 kamper som ikke er uvanlig der ute. For meg er det utrolig at vi har så mange pauser om sommeren. Det er ingen problemer med å spille serie i helg og E-cup i midtuka, slik de klarer i alle andre land, sier han til NTB.

Kristiansund

Dagsavisen skriver: Sist helg ble generalprøven mot Ranheim (tap 2-3) flyttet fra Kristiansund stadion til Molde fordi banen ikke var klar.

– Vi har et godt banemannskap og nå er det meldt plussgrader i slutten av uka, så dette regner jeg med skal gå bra, sier trener Christian Michelsen til Dagsavisen, som også har snakket med Ronny:

– Vi er veldig opptatt av å komme i gang nå. Utsatte kamper ønsker ingen seg. Vi gleder oss til møtet med Kristiansund uansett om det blir kaldt. Våre treninger på Intility Arena om dagen er kaldere, sier han.

Kaptein Daniel

Det er nå klart at Daniel Fredheim Holm (32) er kaptein på Vålerenga i år.

Vålerenga i dag

Haha. Hvis du har postadresse eller jobber i Aure kommune, kan du vinne billetter til mandagens serieåpning her. Eller du kan kjøpe billetter til den fjerde kvartfinalen som starter kl 19 i morgen. Husk: Vi trenger bare å vinne fire kamper på rad!

 

 

Legg igjen en kommentar