Dagboka fredag 2.mars 2018

En klønete start på sluttspillet til tross, Dagboka tror helt seriøst at vi har både mannskap og skills som er mer enn godt nok til å slå ut Lillehammer. Ellers bys det på vinter-fotball og kick-off! God helg a, folkens! Klønete start på sluttspillet Første kamp i kvartfinaleserien ble spilt i går. Det gikk skikkelig … Fortsett å lese «Dagboka fredag 2.mars 2018»

En klønete start på sluttspillet til tross, Dagboka tror helt seriøst at vi har både mannskap og skills som er mer enn godt nok til å slå ut Lillehammer. Ellers bys det på vinter-fotball og kick-off! God helg a, folkens!

Klønete start på sluttspillet
Første kamp i kvartfinaleserien ble spilt i går. Det gikk skikkelig skikkelig drit. Gutta brukte alt for mye tid i boksen. Man kan skjønne at man tar noen minutter for å få fyr i teltet, vekke lagkompisene og få energien opp….men ærlig talt! I går var det helt krise. Borte var den disiplinen Vålerenga er kjent for å ha når vi presterer som best. Vi fremsto som en frustrert gjeng som i stor grad næret opp under egen frustrasjon med unødige feil. Når vi spiller mot ligaens beste powerplay-lag er det litt døvt begå slashing, holding, high-sticking og generelt ligge på grensa…spesielt når vi allerede spiller i undertall. Vi fikk vel totalt i overkant av 50 minutter i boksen i går. Å si at dette er for mye er en sterk underdrivelse, spesielt om vi tar i betraktning at 4 av de 7 måla som ble satt bak Søberg kom når vi hadde spillere utvist.

Vi veit vi kan slå Lillehammer. Kan vi slå dem en gang, så kan vi også slå dem fire ganger. Og det er det sluttspill handler om: best av syv! Skal vi ta oss videre må gutta  opp i ringa og finne fram disiplinen igjen slik at unødvendige opphold i fryseboksen unngås. Dagboka tror fortsatt at vi må vinne alle hjemmekampene- en seier klarer vi alltids å ta med oss i bagen hjem fra Kristinshall.

Vi regner sterkt med at Roy Einar og Shampo har evaluert matchen i går sammen med gutta, og at vi i morgen vil se et lag som ikke er det spøtt interessert i å gi ved dørene. Vi driter i satirekampen fra i går, nå er det morgendagen som gjelder. I morgen blir det seier. Face off er klokka 19.00.

Og la en ting være klinkende klart: Vi har mannskap og skills til å slå ut Lillehammer.

Kick-off
I morgen er det også kick-off for fotballsesongen. Vi har skrevet om det før…det dilemmaet foreninga har satt oss supportere opp i når de klarer å legge gøye ting som kick-off for fotballen til samme dag som hockeylaget spiller den første kvartfinalen hjemme.  Det er kjedelig å måtte velge mellom Vålerenga og Vålerenga, men i morra kan du om du planlegger litt faktisk få med deg litt av alt, men du velger selv….så lenge du velger Vålerenga!

NFF: Norges Fotball-Fiender
Og når vi først er inne på fotball så er det umulig å ikke nevne at NFF har meldt at Supercupen i norsk fotball mellom Lillestrøm og Rosenborg er utsatt fra førstkommende mandag til 25. april. Grunnen er vinterkulda. Man er redd for at været vil være såpass kaldt at en kamp på Åråsen ville kunne medføre fare for skade på banedekket for laaaaaaaaang tid framover. Dagboka legger merke til at utsettelsesgrunnen er hensynet til banedekket og ikke hensynet til spillere og publikum. Det er så flott.

Word on the street er også at eliteseriestarten kan komme til å bli utsatt på grunn av været. Det er så flott det. Det er så sjukt bra at vi har et forbund hvis hovedoppgave er å besørge utvikling av idretten som trumper igjennom besluttninger av typen: Sommeridretten fotball skal (i vinterlandet Norge) spilles fra mars. Hvorfor? Jo…fordi vi husker et år for mange år siden hvor det var grønne jorder, fuglesang og halvmodne markjordbær i mars måned! Og vi trenger å ha tidlig sesongstart slik at de laga som skal spille i Europa spiller bra og ikke gjør skam på oss. Den retorikken er så natta at den faller på sin egen urimelighet. Hvor i Norge er det grønne jorder i mars? Ingen steder! De eneste nordmennene som i disse dager kan nyte bar bakke og plussgrader er de nordmennene som befinner seg i utlendighet på steder som for eksempel La Manga! Men herregud….la serien starte tidlig. Kjør første serierunde i februar, på La Manga. Da sparer man banedekkene her hjemme og folk kan se match på tv isteden. Da «vinner» både kjepphestrytterne i forbundet og tv-selskapene. De som ikke vinner er spillere som vil spille på egen stadion og publikum som gjerne vil se fotball live. Men disse gir jo forbundet faen i uansett så det er bare å kjøre på! TUT TUT!

Vålerenga i dag
I dag er det bare å lade opp til en fullspekket Vålerenga-dag i morgen!!

Legg igjen en kommentar