Dagboka onsdag 28. februar 2018

Peter Godly Michael har signert, Vålerenga slo Lørenskog og møter Lllehammer og dagboka koser seg med Rosenborg som snakker om penger og urettferdighet. 19-åringen fra Nigeria har altså signert kontrakt ut 2021. Styrke og målteft lover godt for klubben, men 19-åringer pleier å være ustabile. Dette ser uansett veldig lovende ut, så får vi bare … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 28. februar 2018»

Peter Godly Michael har signert, Vålerenga slo Lørenskog og møter Lllehammer og dagboka koser seg med Rosenborg som snakker om penger og urettferdighet.

19-åringen fra Nigeria har altså signert kontrakt ut 2021. Styrke og målteft lover godt for klubben, men 19-åringer pleier å være ustabile. Dette ser uansett veldig lovende ut, så får vi bare håpe at Peter Godly Michael leverer varene når det gjelder. Har du ikke lest klubbens nyhet, les den her.

Hockey-seier

I kampen mot LØK var vi noen klasser bedre enn dem totalt sett. Vi får en tidlig goal i både 1. og 2. periode, og det er med på å sette standarden.

Vi har et spillemessig overtak på dem, men inviterer dem inn i kampen igjen ved et par anledninger. Kampen blir avgjort da LØKs keeper forærte oss seieren ved å dekke feil stolpe da Juell skar inn fra venstresiden midt i tredje periode.

Ved kampslutt lå LØK an til å måtte spille kvalik da Stjernen – MS ikke var ferdigspilt, og Stjernen med seier vil gå forbi LØK og innta 8. plass på tabellen. Stjernen var tydeligvis mer sugne på å spille kvalik fremfor sluttspill ettersom de først mistet en trygg 3-0-ledelse og deretter lot MS utligne til 4-4 med et minutt igjen av kampen. Konkursrytterne fra pingponghallen får dermed siste sluttspillplass.

Ylven var heit både før og etter han gikk på isen. Før match slenger han ut melding om at det skal bli en glede å sende LØK rett på kvalikplass.
Kenneth Larsen presterte å kvittere med å si at Vålerenga har mindreverdighetskomplekser overfor LØK fordi de har slått oss i to sluttspill. Det er nesten stusselig å se hvor desp Larsen er blitt…. Han griper alle halmstråa han kan finne. Er det sånn han snakka til gutta i garderoben for å gire dem opp så har han nok mista den garderoben for lenge sida.
Ylven fulgte opp med å putte penga der munnen er og ga oss to sweete mål tidlig i første og tidlig i andre periode, en assist og max innsats. Kenneth Larsen derimot….satt nok på benken og så misunnelig bort på Roy.
Gutta viser gode takter inn mot sluttspill. Mattson, Ylven, oppy, Ahlholm, Lindstrøm, Juell, 2x Gunnarson og for ikke å snakke om ligaens kanskje mest undervurderte back Eidseth. Alle leverte en god match og vi tror OL-pausen har gjort gutta godt. Nå er det sluttspill og alt kan skje. Vi møter LIK. Det eneste vi veit er at dette er en kvartfinaleserie som blir tight. Men vi har trua!

Rosenborg

Det er fascinerende å registrere hvor «feil» det er for norske sportsjournalister og eksperter at utenlandske klubber blir rikere og får mer penger, men det er helt greit at en (1) norsk klubb får mer penger enn de andre norske klubbene. «Vi bør alle heie på Rosenborg» er det misforståtte mantraet blant såkalt nøytrale kommentatorer og eksperter.

Nå er hylekoret igang igjen fordi UEFA gjør flere endringer før neste utgave av mesterligaen i fotball. Det blir færre plasser og vanskeligere å komme til sluttspillet for neste gang vil det kun være seks lag som kommer dit via kvalifiseringsspill. I tillegg får de store landene (og derigjennom de store klubbene) flere plasser.

Det er ikke vanskelig å skjønne at dette ikke er bra for små land som Norge, Sverige og Danmark, men hvorfor er det plutselig ikke bra at pengene styrer i fotballen internasjonalt, når det er helt greit i Norge. Hvorfor er det bra for norsk fotball at Rosenborg får så mye penger at ingen norske lag kan ta dem igjen (med mindre de søler bort penga igjen), men det er helt uhørt at de rike i Europa får mer penger?

– Det er ikke sånn at vi regner med å komme til Champions League hvert år, men nå vil vi omtrent ikke ha en mulighet lenger. Det blir nå pengene som rår. Det er trist, sier styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, til NTB.

Og Rosenborgs rørende omtanke for fotballens ide fortsetter:

– Jeg tror fotballen kommer til å tape på det. Jeg tror ikke seerne vil like dette, og det tror jeg de kommer til å tape på. Jeg tror heller ikke dette vil løse problemene med tilgangen til penger for de store klubbene, for nå vil jo kun de store ha tilgang til pengepremiene, sier han til NTB.

VPN har tidligere forklart rimelig tydelig hvorfor det ikke er en fordel for norsk fotball at Rosenborg stikker av med alle penga. Vi er enige med Nettavisens ekspert Joacim Jonsson, som for to år siden sa:

– Rosenborg er såpass mye bedre enn de andre allerede nå, og jeg ser ikke noen andre lag som kan utfordre i Tippeligaen i år. Med store pengesummer inn på konto, kan den avstanden bare øke. Det er bra for norsk fotball å få et flaggskip som kan utfordre ute i Europa år etter år, men så blir det jo kjedelig for de andre lagene å kjempe om andreplassen. For spenningens del, er det så klart veldig ødeleggende og det kan fort bli som i RBK-glansdagene på 90- og starten av 00-tallet, hvor ligaen ble avgjort lenge før slutt, sa Jonsson.

Vålerenga i dag

Vurdere å reise til Lillehammer i morgen for å se første kvartfinale i sluttspillet.

 

 

Legg igjen en kommentar