Dagboka mandag 5. februar 2018

Ronaldo og Neymar har bursdag i dag, men dagboka er mer opptatt av at hockeygutta dro i land en solid seier i går. Og at TV 2 erfarer at Stefan Espeland klar for Vålerenga hockey. Jonas Oppøyen og Colin Spaberg Olsen avgjorde med to scoringer hver i 4-1-seieren mot Stjernen. 791 tilskuere så kampen i … Fortsett å lese «Dagboka mandag 5. februar 2018»

Ronaldo og Neymar har bursdag i dag, men dagboka er mer opptatt av at hockeygutta dro i land en solid seier i går. Og at TV 2 erfarer at Stefan Espeland klar for Vålerenga hockey.

Jonas Oppøyen og Colin Spaberg Olsen avgjorde med to scoringer hver i 4-1-seieren mot Stjernen. 791 tilskuere så kampen i Furuset forum.

Stefan Espeland

28-åringen har det siste året spilt i Finland og Østerrike, men returnerer nå etter det TV 2 erfarer til norsk ishockey og Vålerenga som Espeland sist spilte for i sesongen 2014/2015.

– I Espeland får Vålerenga en solid forsterkning inn mot sluttspillet. Han er en spillende back som kan dominere i Get-ligaen og det er akkurat det klubben trenger. En som kan styre det offensive spillet, sier TV 2s ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

Espeland er en jevn back med gode offensive kvaliteter. Et godt skudd blant annet og gjør overgangen fra defensiv til offensiv veldig bra (litt som Morten Ask, mer fart, men jeg tør påstå mye mindre spilleforståelse). Motsatt vei er det ikke alltid like lett… sist han spilte hos oss måtte han innimellom ha kart for å finne fram i egen sone. Håper og tror han har utvikla seg. Var svingod for Løk i 16/17, er VPNs egen ekspert sin dom.

Kristiansund

Nettavisen skriver at Ronny Deila mener Vålerenga ikke trenger å forsterke midtbanen, til tross for salgene av Christian Grindheim og Herman Stengel. Peter Michael og Bård Finne scoret målene for Vålerenga i 2-1-seieren mot Kristiansund.

Flere unggutter fikk sjansen den siste halvtimen i kampen, i tillegg fikk Vålerenga-debutant Felipe Carvalho, som ble hentet fra Malmö, spille den siste halvtimen.

– Jeg synes det (kampen) gikk bra. I første omgang var vi klart best, og burde ledet mer enn det vi gjorde. Det falt litt i andre omgang, men jeg er fornøyd, sier Deila til Nettavisen etter kampslutt.

– Jeg ser ingen grunn til å erstatte Grindheim og Stengel. Vi har like gode spillere her, så det er ikke noe problem. Vi ser veldig sterke ut nå, så vi får fortsette å jobbe med det vi har og ta det derfra, forteller Deila.

Chidera Ejuke

Klubben la ut nyheten i forrige uke, men siden VPN har sviktet noen ganger på fredager, tar vi med den gode nyheten om at Chidera Ejuke forlenger kontrakten frem til 2021.

– Jeg trives veldig godt i Vålerenga og er glad for å være her de neste tre årene. Jeg lærer mye hver eneste dag, og elsker å spille foran supporterne våre. Å høre jubelen når jeg dribler en motspiller er utrolig gøy, sier «Chiddi» og legger til:

– Jeg håper jeg kan bidra med mye til klubben i årene som kommer, avslutter han.

Keita

Han gjorde seg dessverre ikke bemerket på banen i Vålerenga, og det kan han ikke ha gjort i USA heller. For nå er det slutt for Muhamed Keita etter et halvt år og bare sju kamper i New York Red Bulls. Hva som skjer videre, vet vi ikke.

Joachim Sommer Nielsen

«Get Rookie of the Year» er en utmerkelse til årets unge nykommer i Get-ligaen og velges blant fire nominerte spillere gjennom sesongen. Sesongens tredje nominasjon går til den talentfulle Vålerenga-spilleren Joachim Sommer Nielsen.

Vi siterer TV2 (som har merket saken annonsørinnhold), og vi gratulerer:

– Allerede som treåring var jeg på løkka og etter flere tusen timer så har det hjulpet meg til å komme der jeg er i dag, sier Sommer Nielsen.

19-åringen fra Lille Tøyen som har spilt 38 kamper for Vålerenga denne sesongen og står med syv poeng, har en klar beskrivelse av seg selv som hockeyspiller.

– Finne løsninger, være kreativ og skape offensive sjanser, det er det som definerer meg som ishockeyspiller. For å være god på de ferdighetene så har det litt med å holde hodet kaldt i stressede situasjoner, sier Vålerenga-backen.

Vålerenga i dag

Det blir vel å finne seg en sofa og slappe av i 12 minus.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar