Dagboka tirsdag 19. desember 2017

Det er ikke julaften ennå, men vi får gaver allikevel. Vi ønsker velkommen til Felipe. Litt om hockey og mye om fotball i dagens dagbok. Vålerenga Fotball Elite kunne fortelle oss at de i går signerte en ny midtstopper: Felipe Carvalho. Men hvem er denne Felipe? I følge vif-fotball.no er han fra Uruguay, han er … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 19. desember 2017»

Det er ikke julaften ennå, men vi får gaver allikevel. Vi ønsker velkommen til Felipe. Litt om hockey og mye om fotball i dagens dagbok.

Vålerenga Fotball Elite kunne fortelle oss at de i går signerte en ny midtstopper: Felipe Carvalho.

Erik Espeseth og Felipe Carvalho er begge glade for å være i Vålerenga. Sjekk det håndtryjkket a'! (foto: vif-fotball.no)
Erik Espeseth og Felipe Carvalho er begge glade for å være i Vålerenga. Sjekk det håndtryjkket a’! (foto: vif-fotball.no)

Men hvem er denne Felipe?

I følge vif-fotball.no er han fra Uruguay, han er 24 år og han er midtstopper. I tillegg har er han 188 cm høy og beskriver seg god både offensivt og defensivt. Han skal være en forsvarer med fart i kroppen og god på hodet.

Carvalho beskriver seg selv sånn: – Det er en overraskelse, en interessant overraskelse. Jeg har både offensive og defensive kvaliteter og scorer en del mål. I tillegg er jeg rask og har teknikk.

Dette er sånt dagboka liker. Mon tro om vi har fått vår egen fussballgott i forsvaret? Og når du tar historiens hans med i betraktningen så er vi i alle fall gira.

Allikevel – hvorfor vil Malmö selge ham når han virker så god? Carvalho har vært akillesskadet en stund og skal i opptrening nå. Og det er nok her det ligger. For i følge personer på Twitter så kan dette ha vært en gullsignering for Vålerenga.

Så er det nok en del som tenker: «Typisk Vålerenga! Signerer skada spillere!». Joda, dagboka har også tenkt det, men så viser det seg at han bare har kontrakt ett år så da er det kanskje ikke så farlig allikevel. Vi er litt skeptiske til ett års-kontrakter, spesielt når det er så unge spillere, men vi tipper Espeseth har lurt inn en klausul et sted om antall kamper og forlenging og sånt.

Dagboka syns det i det hele tatt virker fornuftig. Spesielt fint syns dagboka det er at klubben ser litt bort fra de klassiske forslaga som Jørgen Horn, Vadim Demidov og Even Hovland. Det gjør at det blir hakket mer eksotisk og hakket mer spennende.

Snart seriestart!

Puck på Hamar

Selv om Vålerenga Fotball er litt i vintermodus (selv om vi fikk julegave) så er Vålerenga Hockey i full vigør. De hadde en ganske rævva sesongstart, men nå har det virkelig tatt seg opp. I kveld skal det spilles i fjøset til Storhamar. Kampen begynner 19:00 og skal du være der tidsnok bør du dra nå. Det skal bli glatt, og ikke bare for Storhamar, men også på veiene.

Sesongen 2018

NFF kom med sitt serieoppsett for sesongen 2018 i dag og slikt er jo alltid interessant.

Dette er terminlista til Vålerenga for sesongen 2018:

Kamp Tidspunkt Kanal
Kristiansund Vålerenga Mandag 12. mars klokken 19.00 MAX
Vålerenga Odd Søndag 18. mars klokken 20.00 ESN
Sarpsborg 08 Vålerenga Mandag 2. april klokken 18.00 ESN
Vålerenga Strømsgodset Lørdag 7. april klokken 18.00 ESN
Start Vålerenga Lørdag 14. april klokken 18.00 ESN
Vålerenga Molde Søndag 22. april klokken 20.00 ESN
Ranheim Vålerenga Lørdag 28. april klokken 18.00 ESN
Vålerenga Haugesund Søndag 6. mai klokken 18.00 ESN
Sandefjord Vålerenga Lørdag 12. mai klokken 15.30 MAX
Vålerenga Stabæk Onsdag 16. mai klokken 18.00 Play
Tromsø Vålerenga Mandag 21. mai klokken 18.00 Play
Vålerenga Lillestrøm Lørdag 26. mai klokken 18.00 ESN
Brann Vålerenga Søndag 10. juni klokken 20.00 TVN
Rosenborg Vålerenga Søndag 24. juni klokken 20.00 ESN
Vålerenga Bodø/Glimt Lørdag 30. juni klokken 18.00 ESN
Molde Vålerenga Søndag 8. juli klokken 20.00 ESN
Vålerenga Sandefjord 4. – 6. august TBD
Haugesund Vålerenga 11. – 13. august TBD
Vålerenga Tromsø 18. – 20. august TBD
Vålerenga Brann 25. – 27. august TBD
Lillestrøm Vålerenga 1. – 2. september TBD
Vålerenga Rosenborg 15. – 17. september TBD
Odd Vålerenga 22. – 24. september TBD
Vålerenga Start 29. sept – 1. oktober TBD
Stabæk Vålerenga 6. – 7. oktober TBD
Vålerenga Kristiansund 20. – 21. oktober TBD
Strømsgodset Vålerenga 27. – 29. oktober TBD
Vålerenga Sarpsborg 08 3. – 5. november TBD
Bodø/Glimt Vålerenga 11. november TBD
Vålerenga Ranheim 25. november TBD

For de første 16 kampene er tv-kampene satt opp. Det er bra. Det gir oss supportere trygghet på at kamper ikke flyttes i siste liten for å tekkes tv. De siste 14 vil bli satt opp senere i sommer og står derfor som TBD – To be desided.

Det fleste man ofte sjekker er om man før hjemmekamp i første og siste serierunde og 16. maikampen. Dette med første og siste seriekamp hjemme var kanskje gjevere før NFF fant ut at sesongen skulle i størst mulig grad foregå i skisesongen. NFF har uansett gitt oss KBK borte i første runde, Ranheim hjemme i siste runde. 16 maikampen for vår del kommer til å foregå på Intility Arena og motstanderen blir bendifolket fra Bærum.

Det er viktig å få en god start og våre 5 første motstandere er KBK, Odd, Sarpsborg 08, Godset og Start. Vanskelig å sammenligne resultatene fras i fjor mnår det gjelder start, men for de andre lagene så var uttelinga 5 poeng. Eneste seieren kom ikke overraskende mot Odd. 5 poeng på kampene før Start borte er subotimalt selv om ingen av lagene er svake. Sarpsborg er et topplag om de ikke blir solgt stykkevis og delt i vinter, Odd kommer nok til å heve seg, KBK var et klart bedre hjemmelag i fjor enn de var bortelag da de fikk 25 av 40 poeng på hjemmebane og Godset hadde en veldig god høstsesong. Uansett; vi trenger poenga om vi ikke skal bli hekta av før gresset begynner å spire rundt om kring.

Av hat- og eller toppkamper så ser vi NFF har satt opp hjemmekampen mot LSK 26. mai klokken 18 på ettermiddagen. Dette er jo en lørdag så NFF gir alle som vil drekke seg drita og eller lage mølje i skogen rikelig med tid til det før kampen. Etter LSK-kampen følger 2 bortekamper mot hhv Brann og RBK. Begge starter kl 20, så det fort bli tungt å møte på jobb mandag om du tar buss. Tar du tog kan du derimot bestille sovekupe på vei tilbake med nattoget. Avgang fra begge byer er 22:15, så du bør kanskje droppe hyllinga av spellera etter kamp. Begge kampa går jo midt på sommeren, så med litt flaks (i Bergen Mye flaks) så kan man sitte og nyte noen utepils og underholde lokalbefolkningen på begge turene.

Nå som Start (om de fremdeles heter det) er oppe igjen så sjekker i alle fall jeg tidlig når bortekampen mot Start er. Dessverre så er denne lagt til 14. april, så da blir det ikke tur til borteur til Kristiansand ila utepilssesongen.

Andre bortekamper det er et visst speningsmoment rundt er de oppe i Nord-Norge. Tromsø møter vi på Alfheim 21. mai. Da bør det være en overkommerlig tempersatur der oppe. Hakket verre kan Bodø/Glimt på Aspmyra være 11. november. Tenk deg scenarioet at vi ligger og dupper på en e-cupplass, men må slå Glimt borte samtidig som de jager en kvalikkplass sammen med LSK og det er -4 grader og både fokk og levende torsk blåser vannrett over matta på Aspmyra.

Alt i alt så er dette en terminliste på det jevne. Vi har noen godbiter i vente, men har ikke fått viljen vår oover alt.

Legg igjen en kommentar