Dagboka torsdag 14. desember 2017

Vålerenga fotball er ledende i utviklingsarbeid! Vålerenga hockey er representert i U20-VM i ishockey. Dette, og flere saker vi ikke har satt oss inn i, byr vi på første Luciadag. Vålerenga på nivå fire Alt skal måles og veies, særlig innenfor det offentlige og i idretten. Derfor har Norsk toppfotball laget et sinnrikt poengsystem hvor … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 14. desember 2017»

Vålerenga fotball er ledende i utviklingsarbeid! Vålerenga hockey er representert i U20-VM i ishockey. Dette, og flere saker vi ikke har satt oss inn i, byr vi på første Luciadag.

Vålerenga på nivå fire

Alt skal måles og veies, særlig innenfor det offentlige og i idretten. Derfor har Norsk toppfotball laget et sinnrikt poengsystem hvor 26 toppklubber har blitt vurdert innenfor ti hovedområder med tilsammen 143 underkriterier.

Vi visste ikke at det var så mange toppklubber i Norge.

Det viser seg altså at det er såpass mange klubber og av alle disse er Vålerenga kun slått av ett lag. Neste gang noen er kritiske til utviklingsarbeidet i klubben kan vi bare be de om å sette seg inn i saken og videresende de til klubbens sider.

Hvilken betydning har så denne rangeringen, utover heder og ære? Daglig leder, Erik Espeseth, forklarer det slik til klubbens sider:

– Akademiklassifiseringen er etter min mening ikke bare en klassifisering hvor man blir målt på et sett med kriterier, men et av de viktigste utviklingsprosjektene i Norsk fotball på mange år.

Her kunne vi vært dølle og lurt på hvor viktig akademiklassifiseringen var om vi havna på jumboplass? Men det gjør vi ikke, vi hopper bare gladelig videre til Espeseths forklaring om penger:

 Tidligere ble utviklingsmidler fordelt med bakgrunn i spilletid blant unge spillere – og kun det. Etter hvert gikk det over i antall årsverk man hadde i utviklingsarbeid. Begge deler er viktige steg i en riktig retning. Nå er det et stort omfang kriterier – både kvalitative og kvantitative – som er grundig utarbeidet av Toppfotball senteret hos NTF.

Med så høy måloppnåelse burde det klinge fete utviklingsmynter i kassa på Valle. Som gir rom for høyere måloppnåelse og mer utvikling. For Espeseth lar det ikke være tvil om at dette handler om utvikling:

– Vi er en utviklingsklubb med et sterkt utviklingsfokus. Det har vært jobbet svært godt i utviklingsavdelingen i mange år.

Her er «utvikling» brukt som prefiks tre ganger på to setninger. Dagboka tror klubben har funnet sin purpose i utviklinga.

Utvikling i klubbsamarbeid

Klubben kan i morgentimene melde om utvikling i samarbeidet med andre klubber. Grorud presenteres som første offisielle samarbeidsklubb. Erik Kjønø i Grorud IL gir Vålerenga følgende attest:

– Vålerenga bygger seg opp til å bli et kompetansesenter som kan utvikle spillere og trenere i Oslo. Vi ønsker å utvikle oss stort de neste årene, både på A-lag og i barne og ungdomsfotballen.

Kompetansesenteret Vålerenga, det liker vi!

U20 Hockey-VM

I Slovenia spilles det nå ishockey på VM-nivå for U20-laga. Norge er selvsagt med, og er Norge med er Vålerenga med. Uten å ha satt oss videre inn i saken opplever vi det som at Norge slo vertsnasjonen Slovenia 1-5 i går.  Vi trur og at Vålerengas Joachim Nielsen fikk istid og havna i fryseboksen etter å ha forsinka spillet.

Norge ligger nå på førsteplass med 11 poeng foran Polen med 11 poeng. At polen ligger på andreplass skyldes nok at de slepper inn mye mål.

Dagens dagbok beklager gårsdagens dagbok

Gårsdagens dagbok vurderte fordeler og ulemper ved bruk av buss i stedet for tog når Vålerenga Ishochey skal spille hjemmekamp på Gjøvik 13. januar. Der Klanen har vurdert det som at buss for tog er det beste turalternativet begikk gårsdagens dagbok å vurdere tog for buss som lurt.

Klanens styre gikk gårsdagens dagbok i møte med å hevde at:

Uten å ha satt seg inn i saken, men heller funnet sannheter som passer inn i egen oppfatning av tingenes tilstand, skyter de fra hofta, men bommer ikke bare på låvedøra, de treffer ikke engang Gjøvik.

Dagens dagbok er pinlig berørt, vi er det. Vi vil derfor gjøre gårsdagens dagbok oppmerksom på følgende:

1: Når dere tar kontakt med Klanens talsmann for å få oppklart uklarheter er ikke det å sette seg inn i saken. Det dere gjør er å finne på sannheter som passer inn i egen oppfatning.

2: Når man tar tog må det skaffes folk som kan jobbe, kjøpe og selge øl, samt alt annet som må gjøres for at togturen skal bli en bra opplevelse for de som kjøper billett. Dette er ikke gjeldende ved bussturer.

3: Klanen har spisskompetanse på å  arrangere buss- og togturer. Derfor har de kunnskap om hvordan slike ting stort sett fungerer. Det har ikke gårsdagens dagbok og en slik kunnskap får en ikke ved å henvende seg til Klanens talsmann.

4: Ikke vurder annerledes enn Klanen. Hva er det egentlig godt for?

Med disse oppfordringer til gårsdagens dagbok anser dagens dagbok for å ha kommet med en uforbeholden unnskyldning av Klanens oppfattelse av gårsdagens dagbok, og lover at Klanen i videre arbeide ikke skal forstå dagboka på annet vis enn at dagbøker skal være helt på linje med Klanens oppfattelse.

Alt annet er fake news!

 

 

Legg igjen en kommentar