Storhamar Dragons – Vålerenga 4-3

Denne sesongen av GET-ligaen så er Storhamar Dragons i OL-amfi’n noe av det vanskeligste du kan prøve deg på. Laget leder ligaen og har også noen av de vasseste enkelstpillerne og en bredde i stallen bare Stavanger har hatt de siste sesongene. Vi har Roy Einar, Søberg, en friskmeldt Ask og en sinnsyk lagmoral. 1. … Fortsett å lese «Storhamar Dragons – Vålerenga 4-3»

Denne sesongen av GET-ligaen så er Storhamar Dragons i OL-amfi’n noe av det vanskeligste du kan prøve deg på. Laget leder ligaen og har også noen av de vasseste enkelstpillerne og en bredde i stallen bare Stavanger har hatt de siste sesongene. Vi har Roy Einar, Søberg, en friskmeldt Ask og en sinnsyk lagmoral.

1. periode
Vålerenga er tidlig oppe og ypper seg mot Östlund. Thomas Olsen utfordrer Curran og får slengt i vei et rapt skudd fra droppunktet som Östlund tar.

Deretter endrer kampen litt karakter. Dragons tar over og Vålerenga henger ikke helt med. Selv om hockey er et lagspill så er det også en kamp mann mot mann og når det til stadighet er en gul jævel som er ledig så blir det farlg. Etter ca 2 min så tramper Marinaccio over blå med en skokk Vålerengaspillere halsende etter. Han ser opp og ser gamlisen Zetterberg på motsatt side. Zetterberg skjærer inn, finter skudd og styrer inn en puck bak en utmanøvrert Søberg. I minuttene etter fortsetter Dragons å være i førersetet. De får med seg fart gjennom midtsonen og kjører litt karusell med oss i vår sone. De har flere store muiligheter og den største hadde nok Curran da han styrte en retur over mål da Søberg lå og svømte et helt annet sted etter å ha tatt det opprinnelige skuddet. Skads blir også spilt alene igjennom med Søberg, men Søberg er raskt nede og styrer det lave skuddet ut i rundvantet med den høyre loffen.

Dragons beholoder overtaket i kampen frem til ca 11:30 da Marinaccio drar ned en VIF-spiller i offensiv sone og mens dommeren har avventende tegnet så tramper Aspehaug over hele banen og klarer nesten å lure en skive inn bak Östlund. I det påfølgende PP så er Vålerenga nære en goal flere ganger. Tobbe hadde noen skikkelig vasse avslutninger og Ahlholm kunne fort ha satt en litt lei retur i nota.  Mål ble det uansett ikke, men Vålerenga beholdt trykket også etter at PP var ferdig. Det lover godt…

Mot slutten så pådro først Thomas Olsen en litt uheldig utvisning som vi rir av med bravur før Curran pådrar seg en utvisning helt på slutten av perioden. Det betyr 1:40 i PP med helt ny is.

2. periode
Vålerenga har ikke noe problem med å etablere seg i bøndas sone, men en gang glipper det og plutselig er Dragons getriatisk avdeling alene med Søberg. Zetterberg setter opp Skadsdammen som flipper’n opp i hjørnet til Søberg. 2-0 og Dragons scorer med en mann mindre på isen. Det er unødvendig.

Bønda på tribunen er uansett i topphumør. Om det er fordi Dragons putta eller fordi  de blir servert trekkspill over anlegget er uvisst.

Etter dette er Vålerenga på hæla. Dragons nærmest spruter pucker på mål. Midt i dette presset så tar Steffen Thoresen en ganske hemma utvisning og vi får en ny mulighet i PP. Hva skjer da? Pucktap i offensiv sone og gamlisene Zetterberg og Skadsdammen kommer så og si alene mot Søberg. Skads med en tversover til Zetterberg som onetimer den utagbart for Søberg. Det er så ufattelig ræva å være med i kampen med 0-1 og ha PP til å ligge under 0-3 fordi man har sluppet inn mål i to overtallsspill. Jula kom tidlig i år for de som holder med Vålerenga og liker selvskading…

Thomas Olsen har ikke gitt opp. Han utfordrer nok en gang Curran og kapteinen til Dragons tar nok en utvisning. Vi etablerer igjen pp-spill, men Gunnarsson pådrar seg 2 min for å klaske til Östlund etter ca 4o sekunder med overtallsspill. Da må Greven to 2 min i syndebingen og vi slipper i det minste å slippe inn nok et mål i overtall. Det er da noe!

Vi er faktisk bedre 4 mot 4 enn i overtall og er nære en goal da Ola Conny Eidstedt plutselig er helt ledig i slotet. Avslutningen er kontant, men den treffer noe kjøtt på vei mot mål.

Med 5 minutter igjen så prøver Joakim Jensen å kappe av hendene til Fabian Gunnarsson med en soleklar slashing. Fiabian tenner og begge får 2 min for roughing i tillegg til Jensens 2 min.

Overtallsspillet drepes effektivt av Vålerenga da Tobbe Lindström ryker direkte på en tripping. Så da slapp vi en ny baklengs.

Med 2 min igjen på matchuret i den andre perioden planter Steffen Thoresen albuen i ansiktet på en Vålerengaspiller og det velger han å gjøre bak målet til Søberg. Nytt overtallspill!

Vi legger skikkelig press på Dragons i dette overtallsspillet. Lindström og Ahlholm peprer Östlund, men nærmest mål er Skadsdammen som kommer alene med Søberg nok en gang. Skuddet treffer innsiden av stolpen og sklir ut bak Søberg.

Med noen sekunder igjen på matchuret så tramper Fisher’n over offensiv blå. Han visper pucken til Thomas Olsen som på rein viljestyrke skaffer seg rom og banker pucken opp i kakeboksen til Östlund. Og det med 1 sekund igjen av perioden.

Nå er det bare å komme seg inn i garderben og legge en slagplan for siste periode. Dragons har ikke vært noe bedre enn oss i denne kampen. Det som har gitt dem en ledelse er våre feil i overtall. Unngår vi å pisse på oss sjæl og får en tidlig redusering så er det skikkelig fyr i teltet igjen.

3. periode
Perioden starter uten at noen av lagene tar skikkelig tak i kampen. Etter et par minutter får Aspehaug 2 min for høy kølle. Vålerenga har full kontroll gjennom samtlige 120 sekunder. I det utvisningen er ferdig får Vålerenga tak i pucken og Aspehaug frakter pucken gjennom nøytral sone med friske bein. Han parkerer Curran og og skjærer inn foran Östlund. Han finter’n ut, men det er vanskelig å se om han åpner 5. hølet på Østlund eller setter den rundt ham. Jævlig deilig var det uansett.

Like etter får Eidstedt en forferdelig 2 min. Kjetil Martinsen tar tak og holder i kølla hans og Eidstedt for 2 min for hekting. Eidstedt er fly forbanna og har nok flaks som unngår ytterligere minutter for reaksjonen sin. Heldigvis så er det noe som heter rettferdighet og denne gangen åpenbarer den seg som i form av en Vålerengagoal i undertallet. Ahlholm banker den inn etter at Oppy forechecker som en gud i offensiv sone. Dragons kuker det til og plutselig så står GET-ligaens giftigste mann helt naken i slotet. 3-3!

Samme mann ryker noen minutter senere for å knetakle Oppy. Blir ikke mange julepresangene på Kjetil Martinsen i år.

Vålerenga setter et skikkelig trykk på Östlund i dette overtallspillet, men får ikke klemt inn pucken. Det merkes at Morten Ask er tilbake. Vi har litt flere kort å spille på fra blålinja i PP nå.

Med under 7 min igjen ryker Juell på en litt klønete utvisning der han rev ned Larivee på blå. Storhamar bruker ikke lang tid på å sette opp Zettergren for direkteskudd. Steffen Thoresen står og dekker Søberg og skuddet fra Zetterberg lurer seg over målstreken.

Kjip scoring å få i mot seg så sent. Etter dette går luften litt ut av Vålerenga og på tross av at de prøver å legge press på Östlund ved å ta ut Søberg så klarer fvi ikke legge skikkelig press på dem og kampen renner ut med en knapp ledelse til Dragons.

Alt i alt så er det et surt tap fordi vi gir Dragons måla dems. Hadde vi unngått det hadde vi vært fullt på høyde med dem. Skuddstatistikken vinner vi 27-32.
 

Legg igjen en kommentar