Nu jävlar! Nu er det dags!

Det er søndag og hjemmekamp i Furuset Forum mot Storhamar Dragons i morgen. De velter seg i penger, feterte stjerner på vei ned og en ikke veldig sjarmerende selvforherligelse. Vålerenga derimot biter tenna sammen og prøver å jobbe seg gjennom denne byggeperioden mens Jon Aase får gutta i toppform til vi er på plass i … Fortsett å lese «Nu jävlar! Nu er det dags!»

Det er søndag og hjemmekamp i Furuset Forum mot Storhamar Dragons i morgen. De velter seg i penger, feterte stjerner på vei ned og en ikke veldig sjarmerende selvforherligelse. Vålerenga derimot biter tenna sammen og prøver å jobbe seg gjennom denne byggeperioden mens Jon Aase får gutta i toppform til vi er på plass i ny hall.

Kampene mot Dragons er spesielle i norsk hockey, spesielt ettersom Furuset ikke har hevdet seg på ca 25 år. Dette blir første kampen. Kampen mandag er også første gang Dragons og supportergruppen deres Herdmarktoppen kommer til Forum. Dragons var ikke blant laga som fikk anledning til å møte oss der forrige sesong og den ene hjemmekampen vi har hatt mot dem denne sesongen ble avholdt i Gjøvik Olympiske Fjellhall.

Kampen i Gjøvik Olympiske Fjellhall ble utsolgt. Bønda slo på stortromma og arrangerte tur over Mjøsa med Skibladner, danseband og hjemmebrent. Denne gangen har de problemer med å fylle en buss. Litt rart egentlig ettersom folka der oppe kun er opptatt to ganger i året; da de dytter poter ned i jorden på våren og da de river dem opp igjen på høsten.

Om ikke supportergruppa deres Hedmarktoppen klarer å stille så skal det uansett bli god gammal hatsk stemning i hallen. Det er tross alt Storhamar Dragogons som kommer på besøk.

Tabellen i sesongens GET-liga er todelt. 4 lag har rykka i fra og kniver om å trone øverst på tabellen. Akkurat nå er Storhamar på 2. plass, plassen bak Lillehammer.

Vålerenga er best av resten med en 5. plass. Tar man med at vi tapte de 6 første kampene i årets sesong så er ikke avstanden så stor. Hadde vi hatt den samme poengfangsten i de første 6 kampene som vi har hatt siden ville vi ligget og vaket sammen med de 4 andre topplagene vi også.

Vålerenga så langt
Ahlholm har vært meget god i år. Han er the go to guy denne sesongen og har allerede nesten like mange mål som han hadde hele forrige sesong. Han fungerer meget bra i rekke med Lindstrøm og nå virker Ylven å være på gang i gjen. 1. rekka bør derfor fryktes.

Bak førsterekka er det småtynt, men flere spillere har tatt et steg denne sesongen.

Thomas Olsen er det naturlig å nevne. Han har denne hælja vært med Isbjørnene i Innsbruck for å kjenne på det å være på landsen. I tillegg har Colin Spaberg Olsen stått frem under suspensjonen til Ylven. Han glei bra inn i ny rekke.

På backplass meldes Morten Ask klar igjen. For Vålerenga er det en veldig god nyhet. Ask har vært blant ligaens beste backer og er hele +7 i +/- statistikken. Det er imponerende når man startet sesongen med å tape 6 strake. Offensivt har også Ask vært viktig. Følsomme håndledd og bra børse fra blå har gjort at han produserer omtrent et poeng per kamp i snitt. For et lag som ikke har vært overlessa med gode offensive backer de siste årene er dette gull.

Dragons så langt
Hamarbønda var høyt oppe før sesongen. Blant mange gamle spillere som de signerte før sesongen så merker man seg jo at Patrick Thoresen er blant dem. Ryktene sier at han stikker til jul, sa da er dette sjansen til å se han bli pissa på neste. Neste hjemmekamp mot laget til Hedmarktoppen er ikke før 14. januar.

I tillegg til Thoresen så har Dragons godt med kull de kan kaste på offensivt. Christian Larivee holder fremdeles koken og har vært vass sammen med Robin Dahlstrøm. Joakim Jensen fortsetter å vispe inn pucker fra slot’et og på blueline har de «endelig» funnet plass til Jimmie Andersson.

Møtene denne sesongen
Vålerenga – Storhamar (Gjøvik) 3-4
Storhamar – Vålerenga 5-1

Ufaglært synsing fra tribben
Skal man slå Storhamar må man tørre å stå opp på blå. Man må få ned tempoet deres gjennom nøytral sone, spise pucker og gi backa en sjans til å rydde opp foran en topp skjerpa Søberg.

Mot et lag med så mange offensive våpen må vi spille smart, Les; Svennas mantra: konnntrollert sinnsjukt, og ikke pådra oss unødvendige utvisninger. Dragons må få færrest mulig anledninger i 5 mot 4 og, gud forby, 5 mot 3. Gjør vi det og spille med hjertet uttapå drakta og de som skal produsere har en god dag kan vi absolutt slå bønda.

Det er viktig å vise de fire laga på topp at er med på notene selv om vi fikk en dårlig start og sakte men sikkert knappe innpå dem. Plutselig får et av de laga skader, ting kladder og poenga renner ut – og da skal vi være der og ta en topp 4-plass. Skal vi få til det bør vi vinne i morra og sende smådragene hjem til Nortura som slakt.

Legg igjen en kommentar