Dagboka fredag 10. november 2017

Det er klart for ukas siste dagbok. I går var det supportermøte på Vertshuset, det er full baluba i Viking og luftforsvaret har ikke lært en dritt av Vålerenga Hockey. Skandale!  Burchnall ikke til Valhall Viking fant ut i går at de skulle sparke Ian Burchnall fordi klubben er i ferd med å rykke ned. … Fortsett å lese «Dagboka fredag 10. november 2017»

Det er klart for ukas siste dagbok. I går var det supportermøte på Vertshuset, det er full baluba i Viking og luftforsvaret har ikke lært en dritt av Vålerenga Hockey. Skandale! 

Burchnall ikke til Valhall
Viking fant ut i går at de skulle sparke Ian Burchnall fordi klubben er i ferd med å rykke ned. Akkurat det siste er jo ikke noen bombe. VPNs tabelltips forutså dette før sesongen. Viking er raka fant. De har blåst alle pengene sine og penger de ikke har renner ut fordi klubben over lang tid har slitt med dårlig lederskap og feilprioriteringer. Skylden for dette legges nå i sin helthet på skuldrene til Ian Burchnall. Det er høl i huet. Burchnall er kanskje ikke verdens beste trener og han har ikke mest erfaring på dette nivået, men sett ut fra rammene klubbens ledelse har gitt ham så har han gjort det bra. Klubben er så og si bankerott. De har uttalt at de må selge spillere for 10-20 mill i hvert overgangsvindu for å holde seg flytende. På de 2 siste overgangsvinduene har de solgt spillere for 14 mill, så de er bare i år 6-20 mill bak budsjettert salg. Budsjetert salg. For en fantastisk post. Det er jo ingen som har tenkt på og brent seg på før.

Jonevret ga seg i klubben i fjor. Kontrakten gikk ikke ut, han fikk ikke sparken. Han ga seg. Han så hvor dette bar. Likevel velger altså styret i Viking å sparke treneren rett før slutt.

Det artige er jo at klubben som blør penger den ikke har nå må kompensere Ian Burchnall for kontraktsperioden som er igjen og deretter finne en ny trener som er villig til å trene et lag som pga nedrykk kanskje vil få redusert inntektene med 25-30%, men er like gjeldstynget som den er i dag. Mao; ingen spillerkjøp og nye spillere i avgang.

Det skal bli spennende å se om Viking kommer tilbake som toppserieklubb. Noensinne. klarer de å selge tapsprosjektet av en stadion til kommunen kan det skje.

Det skulle ikke forundre oss om ledelsen i Viking er såpass virkelighetsfjern at de tror det bare er å spasere gjennom Obosligaen.

Heldigvis for Viking er de best på wifi. Tipper det varmer at dere blåste 8-10 millioner på det prosjektet. Fantes jo ikke noe annet dere kunne bruka penga på.

Supportertreff på Vertshuset
Etter initiativ fra Klanen var det i går supportertreff på Vålerenga Vertshus. Dvs det var supportere og medlemmer fra establimentet også kjent som Vålerenga Hockey. VPN kommer ikke til å nevne så mye om hva som ble sagt utover at nyansatt Admiral Direktør Morty Black i Vålerenga Hockey gjerne vil danse med Glenn Jensen. Glenn Jensen synes visstnok det er helt Glenn Jensen Samme Morty Black lovet at det ikke skal deles ut klappere i Nye Jordal Amfi.

Vil du få med deg sladderet og annet knask fra slike møter i fremtiden så så slår VPN et slag for tradisjonen personlig oppmøte. Selve seansen var en suksess.

Luftforsvaret ser til Oslo Kommune
Ettersom løsningen med midlertidig hall som mangler ubetydelige ting som garderobe, måltavle, sekreteriat, innbytterbenker, godkjent plexi som ikke er i herdet glass, nett bak måla og utvisningsbokser så har luftforsvaret funnet ut at de også skal satse på midlertidige haller. Disse F-35 flymaskinene deres til en drøss med milliarder bør helst lagres tørt og støtsikkert. Det viser seg at de har glemt å bygge hangar og nå i stedet satser på å huse flymaskinene i midlertidige plasthaller frem til de får bygget noen hangarer om 2 år. Ryktene skal ha det til at Luftforsvaret har fått tips fra KID om at det ikke er nødvendig med måltavle i midlertidig hall, noe som sparer luftforsvaret for enorme summer penger om man ser det fra en 4-årings ståsted.

DISU svinger pisken
For ikke lenge siden fikk Ulven 5 kamper for en unødvendig og hard takling på Frisks Alex Wall. Frisk Asker mente man måtte straffe Ylven hardt for taklingen som påførte Wall en hjernerystelse som følge av at han gikk hodestups inn i vantet etter chargingtaklinga til Ylven. Nå har gode gamle Cato Cocozza kremet en fyr i vantet og fått 8 kamper for takling mot hode. Uttalelser fra Friskleieren tyder på at de er sjokkert over lengden på utestengelsen. Vi skjønner dem. Hodeskader og taklinger mot hoderegion er kun alvorlig hvis det rammer Frisk Asker.

En annen som er utestengt nå er Didrik Nøkleby Svendsen. Didrik hvem? sier du kanskje. Didrik Nøkleby Svendsen er en ruslebiff av typen Pro Gym eller Kaliber Gym som flyr rundt på isen med tre meier og borrelås. Ofensivt og defensivt er han helt naken som spiller, men det han mangler i lunte og empati tar han igjen i krutt. Han utfyller således en rolle i Sparta som voldelig rundingsbøye.

Denne rundingsbøya har nå klart å pådra seg 20 kamper lang karantene for en situasjon som skjedde etter at sluttsignalet hadde gått i en kamp mot Lillehammer. En kamp Sparta i tillegg vant. I rabalderet ble, selvsagt, startet at Tommy Raymond Kristiansen. Mannen som på tv her om dagen påstod han hadde vokst som menneske og blitt voksen og Niklas Roest og Didrik Nøkleby Svendsen deltok i øvelser som hjelmknusing og 3. mann inn.

Det at man i det hele tatt klarer å finne 3 voksne mennesker som klarer å oppføre seg slik etter en seier på bortebane er utrolig. At man klarer å putte alle tre i samme lag er hinsides.

I NHL så er det vanlig å navngi de beste rekkene. De som folk gjerne snakker om i mange år i etterkant. Blant alle disse gamle rekkene kan vi blant annet nevne

The Kraut Line – Boston Bruins (1936-1947) – Schmidt Dumart og Bauer var alle fra Kitchener Ontario – en plass som ble kalt Berlin før WW2.
Hull & Oates – St. Louis Blues (90-tallet)  – Brett Hull, Adam Oates og who ever the fuck treneren satte på venstrevingen. Spiller selvsagt på «rockebandet» Hall & Oates
The Long Island Lightening Company Line NY Islanders – (1974-1977) – Trottier, Gillies og Harris – Fordi de satte igang mållampa så ofte
The goal a game line – NY Rangers (1964-1975) Ratelle – Gilbert – Hadfield.
The Legion of Doom – Philly Flyers (1994-1997) – Lindros – LeClair – Renberg. Tre karer. Alle over 190 og 110 kg. Alle store, sterke og raske nok til å velge om de skal gå rundt eller gjennom motstander.

Og det Legion of Doom navnet får meg til å tenke på disse Spartaspillerne som virkelig vet å sette seg selv og sin klubb i et utrolig dårlig lys. Når man klarer å være så legendarisk i sin oppførsel, så bør jo den rekka der få et navn. Hva med The Legion of Dumb?

Jeg fører opp den på lista:
The Legion of Dumb – Sparta (2017) –  Nøkleby Svendsen – Roest -Kristiansen

Manila Wulvers med luke til Mendiola FC
Det går ikke strålende for Manila Wulvers, men de har i alle fall klart å få litt distanse til laga bak. Mye av dette er takket være at Mendiola FC etter 3 kamper står med massive -4 poeng.

 

tabell manila
Denne helgen er det ikke seriespill. Wulvers skal nemlig spille 1. runde i WFL-cupen. På tross av at det kun er 2 dager til kampstart så er motstander ukjent. Kamparena er dog kjent: Good ‘ol BGC Turf. Kampen spilles på kvelden under flomlys, så om du liker flomlyskamper så er det bare å ta turen.

Bangmeister Jr ryktes klar til kampen.

Vålerenga i dag
Norge møter Danmark i Innsbruck i dag kl 17:00. Thomas Olsen er tatt ut og spiller kampen.
Det er også landslagspause for fotballgutta og damene er, med unntak av cupfinalen, ferdigspilt for i år.

Didrik Nøkleby Svendsen idag
I dag er dag 1 i prøve å mestre sinneproblemene. VPN foreslår at du stikker på butikken og kjøper maling, pensler og lerret, tynner regner vi at du har nok av fra før, og går i lære hos Bob Ross det neste halvåret.

Legg igjen en kommentar