Før kampen: Vålerenga – AAFK

Kampen i dag kan i praksis bety et farvel til bunnstriden. TIL tapte som forventet hjemme mot RBK og med tap for AAFK i dag forblir begge lag på 25 poeng, mens Vålerenga vil være oppe på 33 poeng. Ser vi på formutviklingen til AAFK så er ikke den all verden å skryte av. Siste … Fortsett å lese «Før kampen: Vålerenga – AAFK»

Kampen i dag kan i praksis bety et farvel til bunnstriden. TIL tapte som forventet hjemme mot RBK og med tap for AAFK i dag forblir begge lag på 25 poeng, mens Vålerenga vil være oppe på 33 poeng.

Ser vi på formutviklingen til AAFK så er ikke den all verden å skryte av. Siste 10 kampene gir 0 seire, 3 uavgjort og 7 tap:

Sogndal – AAFK 1-0
AAFK – Molde 0-3
Haugesund – AAFK 2-0
AAFK – Brann 3-3
AAFK – Viking 1-1
Tromsø – AAFK 3-2
AAFK – Stabæk 1-1
Odd – AAFK 3-2
AAFK – Sogndal 0-1
Sandefjord – AAFK 2-0

Dette gir en samlet målforskjell på 9-21

AAFK spiller vanligvis tradisjonell 4-4-2, men mot Sandefjord i forrige kamp hadde de lagt om til 3-4-3. Kanskje i håp om å ta en Arsene Wenger som gjorde noe lignende da det begynte å rakna for The Gunners. Der Wenger fikk resultatene han ønsket seg med en gang gikk på rævva for Trond Fredriksen. Det ble nok et tap. 2-0 denne gangen og liten fremgang å spore.

På keeperplassen så er Andreas Lie førstevalget. Oppe i Ålesund prøvde man en liten stund i starten av sesongen å prate han inn i landslagsdiskusjonen, men den praten har stilna gitt. Han holder greit nivå, men har ikke den innvirkningen på kampresultatet som han hadde tidlig i sesongen.

Det er så godt å si hvordan midtbanen til AAFK kommer til å se ut. I forrige kamp, da de spilte 3-4-3, så hadde de 2 defensive midtbanespillere i Hatlehol og Kirkeskov. De tapte 2-0 og Hatlehol ble tatt av banenn midtveis i 2. omgang. Sentralt så brukte de Fredrik Carlsen og Vebjørn Hoff. Fredrik Carlsen er en ballvinner og duellspiller. Vebjørn Hoff er en mer spillende spiller som man bør kunne bidra mer offensivt enn det han gjør.

Offensivt så har AAFK noen brukbare kort. Mos er et trygt valg på topp, selv om han ikke har putta så mye i det sisteog selv om han egentlig vil spille for oss. På kant får han sannsynligvis med seg Marlinho og Gyasi. Gyasi er en humørspiller som kan være glitrende, men også helt usynlig. Han står med bare 6 målpoeng i år, men har vært endel inn og ut av laget pga noe de vel definerer som internt anliggende episoder.

I den bakre 3’eren så har Gretarson fått tillit som midtstopper. Oddbjørn Lie som var makker er forvist til benken. Det virker ikke som om Fredriksen er helt klar på hvilke backer som fungerer best for tiden. Mikkel Kirkeskov har vært det foretrukne alternativet på venstrebacken helt siden han henviste Jon Arne Riise til sentral midtbane og på høyresiden har Bjørn Helge Riise fått mye spilletid. I det siste har det vært mye bytting på disse posisjonene som antyder at Fredriksen leter i blinde etter et godt backpar. Kirkeskov har blitt dytta over på høyre, Bjørn Helge på venstre, Hatlehol og Arnarson har fått prøve seg på høyreback, samt at midtstopperen Ramsteijn har blitt prøvd som back for å få mer duellstyrke i den bakre treer. Fredriksen virker ikke å ha fått noen av de svarene han ønsker.

VPN sier derfor: Backene er AAFK’s svake punkt og bør angripes med full styrke.

2 defensive midtbanespillere som verken har særlig erfaring i å spille på den posisjonen eller med hverandre og 2 backer som som treneren ikke har full tillit til.

Med tanke på den kampen som høyresiden til Vålerenga hadde i forrige kamp der Juklerød og Lundstrøm kombinerte nydelig og ofte kan bli en altfor stor utfordring for AAFK. Det at Juklerød trekker inn og lager masse plass til Lundstrøm fungerte fjell mot Haugesund. Hvis Kjelsrud Johansen fortsetter på topp kan det bli mange innlegg å jobbe med fra kant. Og klarer midtbanen å fylle på med folk vil vi fort ha mange alternativer å spille på fra innleggsposisjonen til Juklerød eller Lundstrøm.

Det er ingen grunn til å bytte keeper og hvis Juklerød fortsetter på høyrekant så bør Näsberg fortsette på venstrabacken. Näsberg er også bedre defensivt enn Juklerød, slik at vi står bedre mot de overgangene AAFK kommer til å få. Spesielt med tanke på at Lundström sikkert kommer til å være offensiv.

Tollås Nation og Jäägermeister fortsetter i midtforsvaret.

På midten bør Lekven og Stengel få en ny mulighet. Stengel er nok den beste pasningsleggeren av våre midtbanespillere og bør være med i form av sin evne til å spre baller – og spre dem der det er medspillere. I tillegg har han en presis dødballfot. Det betyr at det egentlig bare er en åpning på midten i den offensive midtbanerollen. Grindheim spilte der i forrige kamp og er en god duellspiller for sin størrelse. Et annet alternativ er å kjøre Fridjonsson i den rollen. Han er betydelig større enn Grine-Pelle og er på gang. Det så vi bl.a. mot Brann. Vi tror Deila går for Fridjonsson.

På topp er det naturlig at Kjelsrud Johansen får tillit etter kampen sist. Spesielt siden Moa fremdeles er ute. Ikke dermed sagt at han bør spille hele kampen. Azemi er klar og bør få spilletid. På venstrekant står egentlig valget mellom Finne og Ejuke. Ejuke er eksplosiv og unorsk i spillestilen, Finne er mer erfaren, en bedre avslutter og langt bedre taktisk skolert enn sin utfordrer. Vi trodde Finne fikk plassen helt til vi ble gjort oppmerksom på at han spilte 90 minutter i går mot Kjelsås. Det betyr nok at Ejuke starter.

Det gir dette laget:

Larsen Kwarasey
Lundstrøm – Tollås Nation – Jääger – Näsberg
Lekven – Stengel
Fridjonsson
Juklerød – Kjelsrud Johansen – Ejuke

Noen vil kanskje tro at det vil være naturlig å rullere mer på laget med 2 kamper på tre dager, men disse kampene kommer i etterkant av en landslagspause og vi trenger å få med oss momentum fra Haugesundkampen inn i AAFK-kampen. Derfor blir det bare 1 bytte.

Kampstart: 18:00

 

Legg igjen en kommentar