Dagboka fredag 1. september 2017

Det blir en fyldig bok i dag. Takk til både fotballen og hockey’n for at det skjedde.  Ghayas Zahid er som kjent solgt til Apoel FC. Meldingen tikket inn fra klubben rundt kl 14, men vi plukket opp at noe var i gjære noen timer før da god gamle Kerkida publiserte en sak om at … Fortsett å lese «Dagboka fredag 1. september 2017»

Det blir en fyldig bok i dag. Takk til både fotballen og hockey’n for at det skjedde. 

Ghayas Zahid er som kjent solgt til Apoel FC. Meldingen tikket inn fra klubben rundt kl 14, men vi plukket opp at noe var i gjære noen timer før da god gamle Kerkida publiserte en sak om at Ghayas var på vei til Apoel, men klok av, andres, skade lot vi være å publisere noe om det. I Kerkida sin artikkel kunne man blant annet lese:

«Εντείνεται η προσπάθεια ενίσχυσης στο ΑΠΟΕΛ. Οι πρωταθλητές… τρέχουν να προλάβουν τον χρόνο και να φέρουν στην ομάδα επιθετικό ποδοσφαιριστή. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ για κίνηση της τελευταίας στιγμής. ΔΙΑΒΑΣΤΕ το φρέσκο ρεπορτάζ του ΚΕΡΚΙΔΑ ΝΕΤ…

Έγκυρες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας www.kerkida.net αναφέρουν ότι το ΑΠΟΕΛ είναι σε συζητήσεις (και πολύ κοντά) στον Νορβηγό (με Πακιστανική καταγωγή) άσο Ghayas Zahid ο οποίος είναι εδώ και χρόνια στην Βαλερέγκα Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός (παίζει κυρίως αριστερά και σε όλες τις θέσεις τις επίθεσης και ως δημιουργικός μέσος) στο πρωτάθλημα της χώρας που είναι σε εξέλιξη μετράει 20 συμμετοχές και 5 γκολ, πέρσι είχε 28 συμμετοχές και 8 τέρματα. Έχει αγωνιστεί στις U21 και U19 της χώρας του.»

For de av dere som skulket gresk på skolen så kan vi aller nådigst opplyse om at Kerkida vet klubbene er nære en overgang og at Ghayas er et 23 år gammelt kreativt medium. Så da vet vi det.

Apoel FC, eller Athletikos Podosferikos Omilos Ellinon Lefkosias om du er i det mer formelle hjørnet, er en kypriotisk hovedstadsklubb som har kvalifisert seg til Champions League kommende sesong.

For nordmenn så forbindes nok klubben først og fremst med at John Arne Riise ettersom han spilte der en sesong for han gikk til Dehli Dynamos.

Det har ikke rent ned med norske spillere i kypriotisk fotball, men en spiller skiller seg ut; Lloyd Lislevand byttet ut Giv Akt og FK Vidar med over 10 sesonger med middelhavsfotball – deriblant noen klubber på Kypros.

Det er sikkert fler som spør seg om kypriotisk fotball egentlig er et steg opp for Ghayas. Tar man utgangspunkt i UEFAs rankingsystem av de ulike landene så ligger Norge på 27. plass mens Kypros er på 18. plass. Apoel FC er nok også et bedre lag enn det blå med en anelse rødt i. De nådde bl.a. kvartfinalen i Champions League i 2011/2012. I fjor røk de i sluttspillet av Europa League mot Athletic Bilbao.

Det er ingen parter som har sagt noe om størrelse på overgangssum, men vi håper jo at den er størst mulig. Og skulle det være en skikkelig bra deal så behøver vi ikke blåse alt på spillere med mislykkede karrierer i utlandet og som er i aldersgruppen 28-31 år. Vi kan gjøre mye annet lurt med pengene også. Slik som å styrke Valle. Det Hadde vært kult med f.eks. en sportssjef og en kommunikasjonssjef. Da får Deila hjelp til å sile aktuelle spillere og kan fokusere mer på laget, noe som fungerte bra med Jostein Flo i Godset, og en som kan lage og iverksette en tydelig kommunikasjonsplattform og som kan ta mye av den støyen som gjerne havner på andre i klubben.

I tillegg ønsker vi noen spennende unge spillere og litt penger på bok er aldri dumt å forakte. Styrking av egenkapitalen og likviditeten FTW!

Det er ikke hver dag klubben selger en spiller som har vært i klubben siden han var 14 til det store utland, men i går var en av de dagene. Vi ligger ved en liten montage av bilder fra da Ghayas spilte juniorball i Vål’enga:

zahidmontage
Som i går så ønsker vi Ghayas lykke til. Sees om 6 år.

Hockeysatsinga til TV2
TV2 fortsetter satsinga si på norsk hockey og de klinker denne sesongen også til med direktekamp på torsdager. Alle kamper skal gå på TV2 Sumo.

Til TV2 uttaler Tv2 at Hockey-extra på torsdager har fungert for å trekke til seg seere som er skikkelig hockeypunche, mens andre som ikke er det har en tendens til å ikke se på 3-4 personer bak en pult som snakker om hockey i et par timer. Vi er jo hockeypunche så vi forstår ikke hva som ikke er fett med det.

Totalt er det snakk om ca 80 kamper som skal sendes direkte. VPN antar at dette er litt avhengig av hvor lange sluttspillseriene er.

Dette er i alle fall kampene som vises direkte på TV2 Sportskanalen ut oktober:

8. september kl. 19.00: Vålerenga – Storhamar
12. september kl. 19.00: Storhamar – Lillehammer
14. september kl. 18.00: Sparta – Stavanger Oilers
19. september kl. 19.00: Lillehammer – Stavanger Oilers
21. september kl. 18.30: Storhamar – Frisk Asker
26. september kl. 19.00: Sparta – Storhamar
28. september kl. 18.30: Vålerenga – Stjernen
3. oktober kl. 19.00: Sparta – Lillehammer
5. oktober kl. 18.00: Frisk Asker – Stjernen
12. oktober kl. 18.30: Vålerenga – Lørenskog
17. oktober kl. 19.00: Stavanger Oilers – Lillehammer
19. oktober kl. 18.30: Storhamar – Stjernen
24. oktober kl. 19.00: Stavanger Oilers – Storhamar
26. oktober kl. 18.30: Stjernen – Vålerenga
31. oktober kl. 19.00: Frisk Asker – Stavanger Oilers

TV2 melder for øvrig også at Vålerenga – LØK til uka skal sendes direkte. Det gleder vi oss til, men vi gleder oss kanskje enda mer til å annonsere kampen på mandag.

Hockeycamp på Jordal 
VIF Bredde skriver på sine sider at det blir hockeycamp på Jordal i uke 40. For dere som ikke har en kalender klar så er det 2.-6. oktober.

Vål’enga har hooka med Tomáš Perič. Tomáš er professor ved Charles Universitetet i Praha og det tsjekkiske hockeyforbundet med spillerutvikling. Mye av treningen hans går ut på å gjøre øvelser som ikke bare styrker fysikk- og ishockeykunnskaper, men også hjernen slik at hjernens kommunikasjonen med kroppen styrkes og at dette resulterer i bl.a. raskere beslutningstagning i kampsituasjon. Hjernen er jo slik at den utvikler ulike egenskaper ved ulike deler av barne- og ungdomstiden, så Tomáš Perič fokuserer på unger som er i den optimale alderen for å trene og stimulere hjernen til til å maksimere en egenskap som er dritviktig i hockey. Tomáš Perič har i en årrekke reist rundt i hockeyverden og holdt camper for unger og nå er endelig turen kommet til Norge og Vålerenga.

VPN synes dette er knall og det viser at klubben søker ut til miljøer med stor og unik kunnskap og bruker denne til å forbedre det portslige tilbudet til spillere som kan bli neste generasjons a-lagsspillere, men også som skal trives, utvikle seg og få en mestringsfølelse i en alder der det gir en god selvtillit. Kudos!

Her kan dere se noen korte glipp av en camp Tomáš Perič hadde i Colorado i 2015:

 

Og virker dette interessant kan du se dette intervjuet med ham der han legger ut om sin filosofi og sin kunnskap om hjernen og dens innvirkning på fysiske prestasjoner:

 

 

Kaaaaammmmp
Holdt på å glemme kampen i alt Zahid og hockeyfokuset, men vi skal jo spille kamp til hælja også. Damene møter Sandviken på Stemmemyren Kunstgress. Sandviken har bare 11 poeng i år og vi bør kunne hamle opp med dem. Gjør vi det begynner vi å melde oss på igjen i Toppserien. Vi ligger på 7. plass, med en kamp mindre spilt, men det er tett opp til Stabæk på 3. plass.

Vålerenga i dag
Stille og rolig dag. Damene spiller borte i morgen, gutta har landslagspause, Sjappa er stengt. Blir vel fort Bohemen da. Og er du heldig så kanskje du kan se hvor elegant Moa kan være foran kassa når alt stemmer:

 

Pål André Helland liker som vi husker å fremheve sin egen tisselur, men som du ser av snutten over så er det Moa som pisser med brannslange. Var det mot ManU og De Gea sa’ru? Det kler’n.

Legg igjen en kommentar